Haberler

Vergi Rekortmenleri Belli Oldu

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Ticaret Borsası, Vergi Ödül Töreni, TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Ticaret Borsası, Vergi Ödül Töreni, TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'ne TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Daire Müdürleri ve Burdurlu İşadamları katıldı.

Burdur Vergi Ödül Töreni, Saygı Duruşu'nda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törenin ilk konuşmasını yapan Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol, Burdur'un yem ihtiyacı olan 4 bin ton samanın, Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından karşılanmasını istedi. Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol: "Burdur'un yüzde 65'nin geçimini sağladığı tarım ve hayvancılık, bir de mermerciliktir. Mermer beyaz, süt beyaz, inşallah bu beyazlar bizim ilimizi şaha kaldırır. Burdur nüfus oranına göre yine Türkiye'de süt oranında Burdur birincidir ve Burdur sütü tamamen merkezi toplama ile soğutulmuş şekilde almaktadır. Bu sebeple Burdur'umuz öncü olmaya devam edecektir. Burdur hayvancılığı son günlerde kötüye gitmektedir. Saman 1.10 TL'ye kadar çıktı ama 1.10TL'ye çıkan saman hayvancılığı etkilemektedir, hayvancılıkta 1 kilo süte, 1 buçuk kilo yem almamız lazım, bugün tam tersi yaşanıyor. Saman olayını tarım bakanımıza da ilettik. Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla saman geliyor. Burdur'a gelen saman 220 ton, ama Burdur'daki ihtiyaç 4 bin tondur. Buradan sesleniyorum, Burdur hayvancılığı gerçekten kaba yeme dayalı bir hayvancılıktır. Tarım kredilerin acilen samanı temin etmesi lazımdır" dedi.

Bucak Belediye Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu ise kurulacak olan 2. Bucak Organize Sanayi Bölgesi'nin yapım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Burdur ekonomisini değerlendiren Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik: "Burdurlu işadamları olarak bize düşen görev öncelikle Burdur ekonomisidir. Burdur'da üç ana sektörün birincisi, tarım ve hayvancılık, ikincisi ise doğaltaş mermer, üçüncüsü eğitimdir. Bir dördüncü sektör adayı büyük potansiyellere sahip olan ve altyapısı sağlandığından gerçekleştirilecek olan turizm sektörüdür. Tabi ki diğer, tarım makineleri, silah sanayisi, toprak-çimento sanayimiz, ağaç sanayimiz, gıda sanayimiz de bu ana sektörlere paralel gelişmektedir ama Burdur ekonomisinin lokomotifi halen belirttiğim ilk üç sektördür. Burdur'un hayvancılık, süt inekçiliği ve damızlık sığır yetiştiriciliği de hem ilin hem ülkenin bu alanda söz sahibi olma hedefleri açısından, ihmal edilecek bir konu değildir. Tüm sektörler ve hayvancılık sektöründe birleşik veya büyük firmaların kümelenmelerin oluşumuna yön verecek çalışmalar planlanmalıdır. Teşviklerle Burdur'da süt sanayisi geliştirilmelidir. Hayvancılığın en önemli problemlerinden olan hayvan bakıcılığı, kalifiye işçilik olarak ciddi, eğitimli ve cazip meslek dalı haline getirilmelidir. Yem kaliteleri, hayvan sağlığı ve kullanılan ilaçlar denetimsizlikten kurtulmalıdır. Önümüzdeki dönemde 2. OSB, ticari ve yatırım alanları gibi imar sorunlarını da çözdüğünde eminim ki Burdur; çok daha hızlı şekilde gelişim hedeflerine yürüyecektir. İnanıyorum ki, sevgi muhabbet ve dayanışma içinde olduğumuzda ortak hedeflere kilitlendiğimizde aşamayacağımız engel yoktur" diye konuştu.

-MEHMET AKİF ERSOY ŞİİR KÜLLİYATI BASTIRDIK-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un bilinen ve yayınlanmamış şiirlerini 3 yıllık bir çalışma ile prestij baskısı olarak bastırarak Mehmet Akif Ersoy Külliyatı oluşturduklarını dile getiren TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: "Burdur'un insanının aklının zekasının ne kadar ileride olduğunu sınav sonuçlarında görüyoruz, ya Türkiye birincisisiniz yada Türkiye ikincisi, okulu hak etmesinin en somut örneği budur ama ikincisi de Burdur'un en önemli gururu da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'dir. Milli Mücadele'nin en büyük kahramanlarından bütün Anadolu'yu dolaşıp ateşlemiş, cepheye insan toplamış, Milli Şairimiz ve aynı zamanda Burdur Mebusu Mehmet Akif Ersoy'un anısına TOBB olarak Mehmet Akif Ersoy'a yaptıklarına layık değil, yaptıklarını karşılamak mümkün değil ama Mehmet Akif Ersoy'un hatırasına, Mehmet Akif'in bütün şiirleri, yayınlanmış yayınlanmamış şiirlerini toplayarak, yaklaşık 3 yıllık bir çalışma sonrası Mehmet Akif Şiir Külliyatı oluşturduk. Bir de prestij baskısı var. Prestij baskısında Akif'in yayınlanmamış olan şiirleri, kitabın başında da özellikle o devrin önemli bilgileri yer alıyor" dedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmasına ara vererek, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı'ya TOBB tarafından bastırılan Mehmet Akif Ersoy Şiir Külliyatı'nı takdim etti.

-KADIN VE GENÇLERİ GİRİŞİMCİ OLARAK YETİŞTİRİN-

Burdurlu işadamlarından kadın ve genç girişimci yetiştirmelerini isteyen TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, özellikle kız çocuklarının girişimci olarak yetiştirilmesini istedi. TOBB Türkiye'nin 2023 hedefi için kadın ve genç girişimcilere ihtiyacı olduğunu dile getiren TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: "Burdur 2023 vizyonu koymuş, Burdurluları kutluyorum. Bu kapsamda iki şeyi unutmamak lazım kadın ve genç girişimcileri unutmamanız lazım. Önümüzdeki dönemde en önemli unsur, girişimcilikten geçiyor, ne kadar çok girişimcin varsa o kadar zenginsin, kadınlar ve gençlerin girişimci olması için 81 ilde kadın ve genç girişimciler kurullarımızı kurduk. İsraf haram kültüründen geliyoruz. Nüfusumuzun yarısı kadın, toplam girişimciler içindeki kadınların oranı sadece yüzde 6, şimdi kızlarımızı babalar olarak iyi bir eğitim alsınlar, iyi üniversitede okusunlar, okuduktan sonra iyi bir koca bulsun evinde otursun diyoruz. Bizler Müslüman olarak Peygamber Efendimizi örnek alırız, Peygamber Efendimizin annesi, devrin en büyük tüccarıydı, en büyük lojistikçisiydi, Peygamber Efendimiz onun yanında çalışırdı, Peygamber Efendimizi örnek alıyorsunuz, o zaman niye onun yolundan gitmiyorsunuz, zenginliğin yolu girişimcilikten geçiyor, genç kızlarınızı girişimci olarak yetiştirin, çocuklarınız arasında ayrımcılık yapmayın Hak ve adalet ölçüsünde haklarını verin. Onun için sizden ricam çocuklarınızı baba olarak, anne olarak bir arada tutmak sizin vazifenizdir. Damat gelecek, yabancı diye dışlamaya kalkmayın, siz bozarsanız hakkı adaleti, Allah düzeltiyor. ülkemizin geleceği için kızlarımızı, gençlerimizi girişimci yapın, bugün Türkiye'de 750 bin kişi istihdama katılıyor, her gün 750 bin gence iş bulmak zorundayız. 10 yıl sonra 1 milyon kişiye iş bulacağız ancak girişimci sayımızı arttırırsak iş bulacağız. İnsanın en hayırlısı insana faydalı olandır, bu devirde en faydalı insan bir kişiye iş ve AŞ vermiş, onun için bizim girişimci sayımızı arttırmamız gerekiyor. Ülkenin ve bizlerin zenginleşebilmesi için girişimcilik sayısının artırılması gerekiyor" diye konuştu.

-TÜRK TİCARET KANUNU-

TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Türk Ticaret Kanunu'nda yapılan değişiklikleri, Burdurlu işadamlarına anlattı. Ertelenen Odalar ve Borsalar seçimleri hakkında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: "Bizim Mayıs ve Haziran ayında seçimlerimiz var. Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesiyken bu odaların işi ney, aidat toplamaktan başka bir işi yok diye düşünmekteydim. Bu odalar birliği ne iş yapıyor, bir tanesini örnek vereyim, bunu hissetmeden mayınlar sahadan temizlendi, eğer Odalar Birliği'nin müdahalesi olmasaydı, 1 Temmuz'da Türk Ticaret Kanunu devreye giriyordu. Tam bir yıllık küçük orta boy işletmelere tam 6 milyar TL yük binecekti. TOBB'a bağlı 365 oda, borsa, yönetim ve meclisiyle çalıştı. Türk Ticaret Kanunu yürürlüğe girerse bizim sesimizin çıkacak takati kalmayacak dediler. Bende bunları derledim toparladım tam 30 saat toplantı yaptık, 30 saatlik toplantının sonucunda TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin desteğiyle tam 6 milyar TL'lik yük kalktı. Siz bunu hissetmediniz, çünkü cebinizden para çıkmadı, sizden çıksaydı yandık bittik diyeceksiniz, 18 tane hapis cezası kalktı, bir tüccar ticaret hayatı boyunca hapishaneye girmeden, ticaret yapamayacaktı. Bir işyerini tabela belli eder değil mi, asma mecburiyeti var. Senin dükkanın tabelası gece düştü, sabahleyin gördüler tam 78 TL para cezası var. Bizim Burdurlu öder, para var ama İç Anadolu'ya gel, İç Anadolu ödeyemez, ödemeyince 730 gün hapis cezası var. 730 gün tabela düştü diye hapis yatacaktı. Tam Aziz Nesin'in fıkralık işi, bu madde kalkmazsa hoca bu maddeyi Türkiye'nin işsizlik sorununu çözmek için koymuş buraya dedim. 1 milyon 500 bin üyemiz, dükkanında gece tabelasının başına bekçi diksin dedim. Bu da kalktı. Allah oda ve borsa başkanlarından hepsinden, hükümetimizden TBMM'den Allah razı olsun. Çeklerde hapis cezası kalktı, son bir yılda karşılıksız çek çıkma oranı tam yüzde 90 arttı. Bu müthiş bir rakamdır. Enflasyon yüzde 6-7, yüzde 3'de büyüme desen, yani ekonominin büyümesinin tam 9 misli üstündedir. Hapis cezası niye kalktı, Adalet Bakanımız 'Sayın başkan, şu anda Yargıtay'da onanması beklenen dosya sayısı 240 bin, eğer onaylanırsa 240 bin kişi hapishaneye girecek. Hapishane oranımız 140 bin kişi, eğer kalkmasın diyorsanız sizler tüccarlar hapishanesi yapın' dedi. Dünyada hiçbir alışverişte vadeli çek yok. Çek nakit ödeme aracıdır. Ne yapalım, bunun hapis cezasını kaldıracaksanız, tek bir şey isterim, biz malı satarken adamın bindiği arabaya, oturduğu eve, kıyafetine bakıp buna göre mal satacağız, dünyada hiçbir yerde böyle ticaret yok dedim. Bizimde korunmamız lazım, bankaları koruyorsunuz, şimdi çeki aldığın zaman o kişinin protestosu var mı, çek numarasını yazdığınızda göreceksiniz" dedi.

KARI-KOCANIN ARASI BOZULUYOR-

Borçlar Kanunu hakkında konuşan TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bankaların kredi almak isteyen işadamından eşini kefil yapmasını istediğini söyledi. Karı-kocanın arasının bozulduğunu söyleyen TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: "Borçlar Kanununda bir sıkıntımız var, borçlar kanunundaki yanlışlık inşallah bu hafta çözülüyor, geçen madde de herhangi bir yerden kredi kullanmaya kalktığımızda eşini de getir sana kefil olsun diyor, bazı yerlerde zorlanma oluyor, evin hanımı korkuyor, borcun altına girmek istiyor, karı koca arasında huzursuzluk başladı. Bende işlerinizi eşinize devrettiği zaman o size yalvaracak, işin kolayı budur o zaman Türkiye'de kadın girişimci sayımızı arttırırız dedim İnşallah bu madde düzeliyor, Meclisimizde düzelecek" diye konuştu.

-PRAKENDE SATIŞ DÜZENLENMELİ-

Perakende sektörünün düzenleyen bir kanunun yürürlüğe girmesi gerektiğini dile getiren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Bugüne kadar maalesef perakende sektörünü düzenleyen bir kanun çıkartamadık ama her Bakanımıza Kanun Taslağı hazırladık fakat Meclis'e kadar getiremedik, perakende sektörünü kuralları olmadan oynayan dünyadaki tek ülke biziz. Dünyada yasa var, bizde yok, cebine parayı koyan, istediği dükkanı açar ama Londra'da hemen dükkan açamazsınız. Cebine 10 bin TL koyduğunda Türkiye'nin her yerinde dükkan açabilirsin ama Londra'da Belediye dur diyor, mahalledeki ihtiyaca cevap veriyorsa müsaade ediyor, ama ihtiyaçtan fazlaysa kabul etmiyor. Antalya'da Yüzüncü Yıl Caddesi'nde, cadde üzerinde 84 tane cep telefonu satıcı var, dünyanın hiçbir yerinde bir caddenin üstünde 84 tane cep telefonu satıcısı göremezsiniz. Önümüzdeki dönemde muhakkak perakende sektörünü düzenleyen kanun tasarısını meclise sunmak şarttır. Özellikle tüm Türkiye'de ortak şikayetti, küçük orta boy işletmeler, zincir mağazalara malı sattığında parayı alamadıklarını söylüyorlardı. Bununda ilgili madde koydurduk, artık 60 gün içinde size para göndermek zorundadır. Küçük-orta boy işletmeler için Kredi Garanti Fonu'nu kurduk"

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nın 5 yıldızlı bir oda olduğunu ve üyelerine dünya standartlarında modern bir hizmet verdiğini dile getiren TOBB Genel Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Burdur Ticaret ve Sanayi Odası 5 yıldızlı odadır, Paris Ticaret Sanayi Odası üyesine hangi standartta hizmet veriyorsa, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası da üyesine aynı hizmeti veriyor. Helal olsun onlara, bu bir vizyon işidir, Burdur'a Allah herşeyi vermiş, şikayet edeceğiniz bir şey yoktur. Bana 5 vakit namaz farzsa, siz 5 vakit namaz kurtarmaz, Allah size akıl vermiş, çok güzel topraklar vermiş, hayvancılıkta Türkiye'nin en önemli merkezlerinden bir tanesidir, yem bitkisine müsait, bu saman ithalinde bir yanlışlık var. Burdurlunun bir şey yapması lazım, para var, akıl var, bu sütü burada işlemek lazımdır. Sütün işlenmesinin burada yapılması lazımdır. Hollanda, Konya büyüklüğünde bir ülkedir. Tarım ve hayvancılık ürün ihracatı tam 55 milyar dolar, biz ekilebilir arazi büyüklüğü açısından dünya 6'sıyız. Bizim tarım ve hayvansal ürün ihracatımız 12 milyar dolar, Allah ahirette hepinizden hesap sorar. Mermer ihtiyacının yüzde 6'sı Burdur'dan gidiyor, öteki taraftan sanayinin gelişmesi için 3 OSB var, teşvikte an avantajlı illerden birisisiniz, komşu illere göre avantajınız var, Sanayi'nin gelişebilmesi için Allah herşeyi vermiş, denizyolu, karayolu, havayolu, hepsi sizde var. O zaman şikayet edecek bir şey yok. Turizm de müthiş potansiyel var. Sagalassos, Kibrya baktığın zaman ikinci bir Efes'tir. Elinizin altında servet var. Elinizdeki mala iyi sahip çıkmıyorsunuz, bunlar turizm için müthiş potansiyeller var, hizmete açın, millet geldikçe hepsi para demek, su içse para demektir. Her gelen TL, senin cebine girecek, sen ne kadar zenginsen, bende o kadar zenginim, ben sizin zenginliğinizi istiyorum. Yatıp, kalkıp Allah'a dua edin, bütün Anadolu'yu geziyorum, ülkeye göre baktığınızda çok şanslı kullarsınız, Allah mekanını cennet etsin rahmetli Özal, 30 sene önce Türkiye'ye 10 milyon turist gelecek dediğinde herkes güldü. Allah'a çok şükür 30 yıl önce Özal bize söylediğinde ihracatımız 3 milyar dolardı, tütün satıyorduk, incir satıyorduk, fındık satıyorduk, bugün 152 milyar dolar ihracat yapıyoruz. İhracatımızın yüzde 92'si sanayi malıdır. Avrupa'daki satılan her üç buzdolabından, televizyondan ikisi Türk Malı'dır" dedi.

-TİCARETTE BİRİNCİLİK BİZE YAKIŞIR-

2023 vizyonunda birinciliğin Türkiye'ye yakışacağını dile getiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Biz oy verdik mi, verdik. bize verdiğiniz sözü yerine getirin ki, sistemi yeniden inşa edelim. Tarihimizde ilk defa TBMM'nin yazdığı bir anayasayla yönetilelim, bu Meclis'te doğru bir kurgu üzerine çalışıyor. Vakit geçiyor, vaktimiz kısıtlı, 2023'e geliyoruz, bir an önce Meclisimizde bu uzlaşma yapılsın, bu ülkeyi 2023'te 16. Sıradan, 10'uncu sıraya getiririz. Benim atalarım dünyada 16 tane imparatorluk kurmuş, bize birincilik yakışır, devletten bahsetmiyorum imparatorluktan bahsediyorum. İnşallah bu ülkeyi dünyanın ilk sırasına yerleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ise Burdurlu işadamlarının başarısından dolayı tebrik ederek, Burdurlu işadamlarıyla iftihar ettiklerini dile getirdi. Vergi Ödül Töreni'nde Gelir Vergi'sinden 10'ar, İhracattan 3'er, istihdamdan 4'er, şahıs ve işlem hacminden 10'ar olmak üzere 74 Burdurlu işadamı ödüllerini Burdur Protokolü ve TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun elinden aldı. Törende Burdur'da sucuk üretimi yapan bir firma tarafından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na sucuk hediye edildi. Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na Burdur Anmalığı takdim edildi. Ödül Töreni, vergi rekortmenlerinin ödüllerinin dağıtılması ile sona erdi.

İşte Burdur'un Vergi Rakamları:

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası BUTSO Gelir Vergisi

1- Lütfü Akçay

2- Hüseyin Özeren

3- Cengiz Karatay

4- Kenan Şahan

5- Süleyman Erkan

6- Osman Özeren

7- Gülay Korur

8- Hasan Dilekçi

9- Ramazan Erkan

10 -Ömer Ongun

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Kurumlar Vergisi

1- Aytaş Akın Mermer San.Tic. A.Ş.

2- Yıldız Silah Sanayi Tic. Ldt. Şti.

3- Kayhan Ertuğrul Makine San. Tic. A.Ş.

4- Hastel Gıda Sanayi ve Ticaret LTD. Şti

5- Gürler İnşaat Taah.Madencilik Tic ve San A.Ş

6- Burdur Güç Birliği Gıda San. Tic. A.Ş

7- Karmersan Mermer İnş. A.Ş

8- Asmer Mermer Reklamsan Tc. Ltd.Şti.

9- Olympos Mermer Paz. Dış Tic. Ltd.Şti

10- Kanal Mermer Mad. Nak.İnş. Ltd.Şti.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası İhracat Rekortmenleri

1-Akın Mermer Tekstil Paz. San, İç ve Dış Tic. Ltd.Şti

2- Yıldız Silah San.Tic. Ltd. Şti

3- Çiçekmersan Mer. San ve Tic. Ltd. Şti.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası İstihdam Rekortmenleri

1-Hastel Gıda San. Tic. Ltd. Şti

2-Aytaş Akın Mermer San. Tic. A.Ş.

3- Gürler İnş. Nak. San ve Tic. A.Ş.

4-Yıldız Silah Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Gelir Vergisi

1-Adem Sak

2- İbrahim Ethem Demir

3- Mehmet Demirezen

4- Mustafa Nahit Talay

5-Turan Meçikoğlu

6- Ayhan Bütün

7- Sabri Güzel

8- Ali Zeren

9-Bekir Sanlı Akıncı

10-Ramazan İzgi

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Kurumlar Vergisi

1-Portsan Mermer San.Petrol ve Tar. Ür. Nak. Tic. AŞ

2- Teknomer Turizm Tarım Madencilik İnş. Tic. Ltd. Şti.

3- Başarırlar Mermer San. ve Tic. Ltd. Şti

4-Toros Madeni Yağlar Nakliyat ve Sanayi A.Ş

5- Alistone Mer. Mak. İnş. Nak. San. Tic. Ltd.Şti

6- Vahdet Mermer Mak. Maden Nak. San ve Tic LTD Şti

7-Ijan Endüstriyel Isıtma ve Soğutma San ve Tic A.Ş

8-Lider Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

9-Mercan Mermer Sanayi ve Petrol Ürünleri A.Ş

10- Mecikoğulları Otomotiv San ve Tic. Ltd.Şti

En fazla İhracat yapan firmalar

1-Asçim Çimento Beton Nak. A.Ş

2-Demir Maden Çimento Hazır Beton A.Ş

3-Artistik Madencilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

En fazla işçi çalıştıran işyerleri

1- Portsan Mermer San. Petrol ve Tar.Ür. Nak.Tic. A.Ş 414 kişi

2-AS Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş 272 kişi

3-Fonmersan Antik Mermer Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 219 kişi

4-Teknomer Turizm Tarım Madencilik Ltd. Şti 160 kişi

Burdur Ticaret Borsası Şahıs/Şirketlerde İşlem Hacmi

Burdur Güç Birliği Gıda San.Tic. A.Ş

İbrahim Avcı

Yıl-maz Et Gıda Nak. San. Tic. Ltd.Şti

Burdur Şeker Fabrikası

Varollar Süt ve Süt Mamül Gıda San.Tic. A.Ş

Akaylar Hububat San.Tic. Ltd.Şti.

Özyurtlar Nakliye ve Gıda Yem.San. Tic. Ltd.Şti.

Güngör Nak.Tar. Ürün.San.Tic. Ltd.Şti

Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği

Burdur Ticaret Borsası Kooperatifler

S.S Taşkapı Zirai Ürünler Üretim Pazarlama Kooperatifi

S.S Büğdüz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi

S.S Askeriye Köyü Tarımsal kalkınma Kooperatifi

S.S Akdere Mah. 6 Nolu Tarımsal kalkınma Kooperatifi

S.S Kemer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi

S.S Gölhisar Tarımsal kalkınma Kooperatifi

S.S Yassıgüme Sulama Kooperatifi

S.S Çamlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi

S.S Yazıköy Köyü Tarımsal kalkınma Kooperatifi

S.S Yarışlı Köyü Tarımsal kalkınma Kooperatifi" - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Burdur Bucak Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title