Haberler

Vedat Alyaz: Sinan'ın Yerini Erkan Dolduracak

Güncelleme:

Sinan Şamil Sam'ın eski basın danışmanı Vedat Alyaz, Sam'ın yerini Erkan Teper'in doldurabileceğini söyledi.

İSTANBUL (İHA) – Ağırsıklet profesyonel boks kariyerini sonlandıran Sinan Şamil Sam'ın eski basın danışmanı Vedat Alyaz, Sam'dan boşalan ağırsıklet tahtını Erkan Teper'in doldurabileceğini söyledi.

Eskiden Sinan Şamil Sam'ın basın danışmanı olan şimdi ise Erkan Teper'in basın danışmalığını yapan Vedat Alyaz, iki boksör arasındaki farklılıkları anlattı.

"ÜLKEMİZ AĞIRSIKLETTE HALEN BİR DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU YAŞAYAMAMIŞTIR"

Sinan Şamil Sam'ın ülkemize çeşitli kemerler getirdiğini vurgulayan Vedat Alyaz, "Sinan, amatörde dünya şampiyonluğunu yaşamış profesyonelde ise bunu başaramamış bir boksörümüz olarak ülkemize çeşitli kemerler getirmiştir. Bunlar Avrupa Şampiyonluğu ve Kıtalar Arası şampiyonluklarıdır. Ağırsıklette ülkemiz halen bir dünya şampiyonluğu yaşayamamıştır. Sinan Şamil Sam, B-Klas boksörleri ezerek geçmiştir ancak A-Klas boksörler karşısında ağır mağlubiyetler almıştır. Oleg Maskaev ve Oliver McColl karşısında ezilerek mağlup olmuştur" dedi.

"ERKAN DOĞUŞTAN BİR AĞIRSIKLETTİR"

Erkan Teper'in şanssızlık yaşadığını ifade eden Alyaz, " Erkan Teper'de amatörde dünya şampiyonluğu yaşamıştır. Profesyonelde ise üç maçına çıkmadan yaklaşık birkaç hafta önce sakatlıklar geçirerek maç iptallerine gidilmiştir. Ardından menajeriyle düştüğü anlaşmazlık onun bir buçuk yıl ringlere çıkamamasına neden olmuştur. Şu anda kendisi tüm bu olumsuzlukları aşarak yeniden ringlere çıkmaktadır. Ben de tüm boksörlerimize olduğu gibi kendisinin basın danışmanlığını yürütmekteyim. Erkan Teper ile Sinan Şamil Sam arasındaki fiziksel farklara kıyaslayacak olursak; Erkan doğuştan bir ağırsıklettir, boyu ve kolları daha uzundur. Sinan Şamil ise kilo olarak ağırsıkletti ancak boy olarak yarı ağırsıklet bir boksördür. Erkan Teper, Sinan'a göre daha güçlüdür. Sinan, teknik yani puan alıcı maçlar yapan bir boksördür. Erkan ise hem tekniği üstün hem de güçlü bir boksördür. Bu gücüyle rakiplerini ezerken yakaladığı anda nakavt edebilecek kapasiteye sahiptir" şeklinde konuştu.

"ÇOK YETENEKLİ BOKSÖRLERİMİZ MEVCUT"

Avrupa'da yaşadığı için profesyonel boksu daha iyi takip eden ve bütün Türk boksörlerin basın danışmanlığını yapan Vedat Alyaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amatör boksumuz Türkiye'de profesyonel boksumuz ise Avrupa'dır. Burada çok yetenekli boksörlerimiz mevcuttur ve bunların desteğe ihtiyacı vardır. Amatördeki başarılı boksörler devlet desteği altında spor yaşamlarını sürdürme olanağına sahiptirler ancak profesyonel boksçular menajerlerin eline düşüyor ve büyük zorluklar yaşıyorlar. Burada başarılı Türk gençleri çıkacakları maçlarda Alman menajerler tarafından çoğunlukla harcanıyorlar. Bunların birçok örneklerini canlı olarak yaşadım. Sinan Şamil döneminde bile yaşadık. Ben sayın spor bakanımız Suat Kılıç ile irtibata geçmek istedim ancak bir türlü ulaşamadım. Profesyonel boksta ülkemize büyük başarılar getirecek boksörlerimiz mevcuttur bunlara bakanlığımız el atarsa büyük şampiyonluklar yaşayabiliriz." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Sinan Şamil Sam Erkan Teper Spor Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title