Haberler

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Atay Hakkari'de

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay, Teröristlerin Tek Çaresinin Silah Bırakarak Yüce Türk Adaletine Sığınmaları Olduğunu Belirterek, "Aksi Taktirde Son Terörist Kalıncaya Kadar Bu Mücadelemiz Devam Edecektir" Dedi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay, teröristlerin tek çaresinin silah bırakarak yüce Türk adaletine sığınmaları olduğunu belirterek, "Aksi taktirde son terörist kalıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Hakkari'ye gelen Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Atay, Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek ile birlikte Hakkari Geçici Köy Korucuları Derneği'nin açılış törenine, ardından da Atatürk Kültür Merkezi'nde emekliye ayrılan başarılı geçici köy korucuları için düzenlenen programa katıldı. Emekliye ayrılan geçici köy korucularının Türk bayrağını meslektaşlarına teslim etmesinin ardından bir konuşma yapan Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan, devletin bekası, milletin birlik ve bütünlüğü ile bölge halkının namus, onuru için korucuların güvenlik güçleriyle birlikte iç güvenlik harekatına katıldığını belirtti. Bir çok korucunun şehit olduğunu ve bir çoğunun da teröristlerle girdikleri çatışmalarda yaralandığını ifade eden Tümgeneral Olcan, "Türkiye genelinde şehit olan korucuların yüzde 20'si Hakkari'de oldu. Hakkari'de 255 korucu şehit olurken, 393 korucu da gazi olmuştur. Şehit korucularımızı minnet, şükran ve rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum" dedi.

Terör örgütü ve onun işbirlikçilerinin, hain emellerine ulaşmalarında köy korucularının büyük bir engel olduğunu bildikleri için daima onlar ve ailelerini hedef alan eylemlere yöneldiğini kaydeden Tümgeneral Olcan, korucuları tehdit, dehşet ve katliamlarla sindirmeyi ve korkutmayı denediklerini kaydetti. Kahraman korucuların hiçbir zaman hainlerin tehdit ve eylemlerinden yılmadığını vurgulayan Tümgeneral Olcan, "Hainler korucularımızı bu şekilde yıldıramayacaklarını anladıklarında başka yöntemleri de denemişler. Binlerce yıl bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşamış, birbirleri ile etle tırnak olmuş insanlar arasına, kin ve nefret sokmaya çalışmışlardır. Hakkari'de görev yapan toplam 7 bin 497 korucudan bin 322'si emeklilik hakkını elde etmiş, halen 6 bin 175 korucumuz görevine devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay, Türkiye Cumhuriyeti'nin, silahlı kuvvetleri ve milleti ile güçlü ve kararlı olduğunu belirtti. Her zaman ifade ettikleri gibi bedeli ne olursa olsun tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Korgeneral Atay, "Çünkü biz burada yemin ettik. Bu ülke uğruna ölmeye herkes hazır. O yüzden bu mücadele tek terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir. Bunda kimsenin şüphesi olmasın.

Sonları da gelmek üzere. Şuanda kimlere hizmet ettiklerini biliyorsunuz. Taşeronluk yapıyorlar. Ne yaptıkları belli değil. Dağılmak üzereler. İnşallah sonları da görülecektir. Dolayısıyla bugün yaptığımız mücadele boşa değildir. Bu mücadele ne kadar sürerse sürsün, kesintisiz devam edecektir. Eğer teröristler silah bırakıp yüce Türk adaletine sığınırsa kendileri bilir, kendileri kazanır. Aksi taktirde son terörist kalıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecektir. Bildiğiniz gibi son günlerde bir sınır ötesi harekat yapıldı. Bu harekatta terör örgütü 10 senedir kendisinin Zap diye tabir ettiği, kale diye tabir ettiği, kamp diye tabir ettiği yere, Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman olduğu gibi kış demedi, yaz demedi girdi. Gerekirse diğer yerlere de girecek güçteyiz ve gireceğiz. Bunu da bilsinler. Kimseden bizim çekindiğimiz yoktur. Dolayısıyla buradan mesaj vermek istiyorum. Tekrar ediyorum. Teröristlerin tek kurtuluşu Türk adaletine sığınması ve teslim olmasıdır. Başka da kurtuluşları yoktur" ifadelerini kullandı.

Bölgede 5 bin geçici köy korucusunun emeklilik yaşına geldiğini de kaydeden Korgeneral Atay, ayrılanların yerine yenilerini almak durumunda olduklarını ifade etti. Bakanlar Kurulu kararı ile 50 bin geçici köy korucusu alınacağını da ifade eden Korgeneral Atay, "Biz bunun 60 bin olmasını istiyoruz ve inşallah o da olacaktır. Dolayısıyla bu eksilen kadrolar vilayetlerimizin talebiyle doldurulacaktır. Tabi bu ayrılan korucularımız aramızdan ayrılsalar dahi gönül birliğimiz devam edecektir. Gönüllü korucu olarak yine bu görevlerine devam edecektir. Ben bu hizmetlerinden dolayı aramızdan ayrılan emeklilik hakkını kazanmış olan korucularımıza yaşantılarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra komutanlar emekliye ayrılan geçici köy korucularına teşekkür belgesi ile rozetlerini taktı. Tören halk oyunları gösterisi ve mahalli sanatçıların okuduğu şarkılarla son buldu.

(FT-MET-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

title