Haberler

Uyanık Berber, Arkadaşının İntikamını Dolandırıcıları Polise Yakalatarak Aldı

Güncelleme:

İngiltere'de arkadaşı dolandırılan berber İsmail Y., Türkiye'ye gelip, irtibat kurduğu dolandırıcıları polise yakalatarak arkadaşının intikamını aldı.

İngiltere'de yaşayan 41 yaşındaki İsmail Y., iki ay önce arkadaşını dolandıran şüphelileri yakalatmak için plan yaprak Türkiye'ye geldi. Dolandırıcılarla temasa geçerek Muğla'nın Fethiye ilçesine giden Yiğit, burada polisle işbirliği yaparak şüphelileri yakalattı. Ancak iki şüphelide polisin gözü önünde giriştikleri dolandırıcılıktan tutuklanmadı. İki kişide biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğeri ise başka bir suçtan tutuklandı.

SAHTE STERLİN SATARAK DOLANDIRDILAR

İngiltere'nin Manchester kentinde berberlik yapan İsmail Y., 2 ay önce Türkiye'de arkadaşına Türk lirası karşılığında sahte İngiliz sterlini satan dolandırıcıların peşine düştü. Arkadaşıyla aynı yolu deneyen Y., sosyal paylaşım sitesi facebook'ta verilen ilandaki numarayı aradı. Fethiye'de oturan 28 yaşındaki Adem Ö. ve 26 yaşındaki Hakan O. ile görüşen İsmail Y., 50 bin lira karşılığında 90 bin lira değerinde sterlin almak için anlaştı.

POLİS, ABİSİ ROLÜYLE EŞLİK ETTİ

İddiaya göre dolandırıcılar İsmail Y.'ye, sterlinlerin Fethiye'de ölen yaşlı bir İngiliz kadının çantasından çıktığını söyledi. İsmail Y., uçakla Türkiye'ye gelerek Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne başvurdu. Adem Ö. ve Hakan O. ile Fethiye'de bir parkta buluşma ayarlayan Y.'ye, bir polis memuru da ağabeyi rolünde eşlik etti.



DOLANDIRICILAR KAÇMAYA ÇALIŞTI

Dolandırıcılar İsmail Y.'ye önce kontrol etmesi için gerçek sterlin verdi. Paranın gerçek olduğunu teyit eden Y., 50 bin lira karşılığında sahte paraları alacağı anda çevrede konuşlanan polis ekipleri harekete geçti. Kaçmaya çalışan 2 şüpheli polise bir süre direndikten sonra gözaltına alındı.



BİRİ SERBEST KALDI, DİĞERİ İSE BAŞKA BİR SUÇTAN TUTUKLANDI

Şüphelilerin ele geçirilen çantasında üzerinde birer adet gerçek, içinde ise beyaz kağıtlar bulunan sahte sterlin desteleri ile 30 bin lira ele geçirildi. Fethiye Adliyesi'ne sevk edilen 2 şüpheliden Hakan O., başka bir suçtan arandığı için tutuklanırken, diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Türkiye'ye gelerek dolandırıcıların yakalanmasını sağlayan İsmail Y.'nin ise operasyonun ardından İngiltere'ye döndüğü belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Manchester Türkiye Muğla 3.Sayfa Yerel Yaşam Dünya Güncel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500

Yorumlar (8)

tokatli:

dunyanin hemen her yerinde dolandiricilik suc olsa da cezasi yoktur, yakalansalarda az bir ceza ile kurtulurlar ya da hic ceza almazlar. malesef Turkiye de de durum aynidir.

21
3
yanıtYanıtla
M.A.Dam:

TURKIYEDED TELEFONLA DOLANDIRMA ISI DAHA iYi CALISIYOR DIYORLAR. :):)

18
0
yanıtYanıtla
ali:

o paranın sahte olduğunu bilerek gerçek diye yutturmak için alan daha suçlu

11
1
yanıtYanıtla
çetin kaya:

adalete bak hizaya gel

10
0
yanıtYanıtla
Hüseyin:

Dolandırıcılık cezasız kalmamalı ama burda dolandırılan hak etmiş. Salak adam niye değerinden aşagıya sana para versin hiçmi düşünmüyorsun?

6
2
yanıtYanıtla
dadaş25:

sahte para basma konusunda çokmu başarılıymışlar neden bırakılmışlar acep

7
0
yanıtYanıtla
resmen dolandırıcılık:

bende avrupada yaşıyorum aynısı banada oldu adam faceden yuklu bir sterlin fotosu attı bana ve100 bin lira karsılıgı değiştirelim dedi ama gercek kjarsılıgı 500 bini buluyordu ben hiç ınanmadım biraz oyalayınca hemen sildi ve kayboldu

2
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

tabi 1 tirilyonluk malı 90 milyara alsa iyi dolandırıcılara ceza vermemek lazım

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title