Haberler

Uşaklı Kadınlardan Özgecan Eylemi

Uşak Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen eylemde Özgecan Aslan cinayeti protesto edildi.

Uşak Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen eylemde Özgecan Aslan cinayeti protesto edildi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde İsmetpaşa Caddesi'nde Orman İşletme Müdürlüğü önünde düzenlenen eyleme; CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı AK Partili Hakan Uludağ, çok sayıda parti ve sendika üyeleri ve dolmuş şoförleri katıldı. Grup adına basın açıklaması yapan Uşak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nursevim Çalıklı, "Tepkimiz aslında toplumun kendi vicdanınadır. Acımız Özgecan'ı koruyamamanın acısıdır. Öfkemiz Özgecan'ı katleden vicdansızın içimizden yetişmesidir" dedi. Toplumdaki ön yargılar yıkılmadığı tüm kadınların tehlike altında olduğunu vurgulayan Çalıklı, "Toplumda namus sadece kadına özgü bir tavırmış gibi oluşturulmuştur. Ne yazık ki bu da ata erkil, erkek egemen toplumlarda erkeklerin her şeyi yapmaya hakkı varmış gibi algılanmıştır. Erkek tecavüz eder, fakat kadın bunu anlatırsa namussuz olur. Benim dinim namusu veya namussuzluğu cinsiyete bağlamamış, kadın erkek diye ayırmamıştır. Erkek olmak bir üstünlük değildir. Sen erkeksin yaparsın diye sırtı sıvazlanan erkek çocukları, sen kızsın sus otur denilen kız çocukları yetiştirdiğimiz sürece toplum değişmeyecektir" diye konuştu. Toplumun vicdanının kanadığını bu vahşete sessiz kalarak yarayı derinleştirdiğini belirten Çalıklı, "Bu sorun sadece kadınların değil, kadın erkek tüm toplumun sorunudur. Bizlerin toplumsal olaylar karşısında şimdi olduğu gibi tek yumruk olabilmemizdir. Bu canilerin özellikle katilin babasının da en ağır şekilde cezalandırılmasını ve bunlarda iyi hal aranmamasını istiyoruz" dedi.

AÇIKLAMANIN ARDINDAN YÜRÜYÜŞ

Basın açıklamasının ardından ellerinde 'Dünya üzerindeki her şey kadının eseridir', 'Kadınım gururluyum', 'Özgecan'da kelebekleri severdi, sadece insan ol' yazılı dövizler taşıyan grup, Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Dilek Akagün Yılmaz Uludağ Uşak Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title