Haberler

Urfa'da Kim, Nerede Oy Kullandı?

Güncelleme:

Dün tüm Türkiye'de olduğu Urfa'da da seçmenler sandık başına gitti. Oyunu kullanan siyasetçi ve idarecilerin ortak mesajı, seçimin hayırlı sonuçlar getirmesi temennisi oldu.

1 Kasım seçimleri için dün milyonlarca seçmen sandık başına gitti. Urfa'da seçim heyecanı sabah 07.00'de başlayıp akşam 16.00'da sona erdi. Peki, Urfa'daki siyasetçiler ve idareciler oylarını nerede kullanıp, hangi mesajları verdi?

ÇELİK: HERKES SONUCU KABULLENMELİ
Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Adayı Faruk Çelik, oyunu 2002 Vakıflar İlkokulunda kullandı. Çelik,"Milletimizin bu konuda kararı neyse hepimizin saygı göstermesi gerekiyor. Demokrasi gereği bu saygıyı herkes göstermeli. Herkes sonucu kabullenmeli ve sonuca göre de geleceğin Türkiye'sini inşası konusunda da herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek durumundadır" dedi.
Haliliye ilçesine bağlı 2002 Vakıflar İlkokulu 1113. Sandıkta oyunu kullandıktan sonra bir açıklama yapan Çelik, "Bildiğiniz gibi bir erken seçimi Türkiye gerçekleştiriyor. Öncelikle huzur içerisinde seçimin tamamlanmasını temenni ediyorum. Bugün ilçelerimizden bir kaçına uğradım. Gayet sükunet içerisinde seçimlerin gittiğini gördüm. Bazı yerlerde olumsuz haberler geliyor. Seçim gününde bazı tahriklerin olduğunu da müşahede ettik. Bunun yanında sosyal medyada bazı çağrıların olduğunu da üzülerek ifade ediyoruz. Şanlıurfalılar özgür iradeleri ile sandıklara gidiyorlar. Bizim temennimiz huzur içerisinde bugünün tamamlanmasıdır. Şanlıurfalıların, milletin iradesinin ortaya çıkmasıdır. Bir kaç saat sonra bu netice ortaya çıkacak. Milletimizin bu konuda kararı neyse hepimizin saygı göstermesi gerekiyor. Demokrasi gereği bu saygıyı herkes göstermeli. Herkes sonucu kabullenmeli ve sonuca göre de geleceğin Türkiye'sini inşası konusunda da herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek durumundadır. Viranşehir'de saat 13'e kadar seçimleri izledim. Büyük nebzede sükunet içerisinde devam ediyordu. Bazı yerlerde belki bireysel tartışmaların getirdiği huzursuzluklar var. Umarım bunlar o çerçevede kalır. Huzurlu bir şekilde seçimi tamamlamış oluruz. Seçimin ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diyerek demokratik tercihlerini yapan vatandaşa ve parti sandık görevlileri ve güvenlik güçlerine teşekkür etti.

ÇİFTÇİ: HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 26. dönem genel seçimleri için Karaköprü ilçesinde bulunan Şanlıurfa Fen Lisesi'nde eşi Sema Çiftçi ile birlikte kullandı. Seçimlerin sağduyulu bir şekilde geçmesini temenni eden Çiftçi, kullandığı oyun vatana millete hayırlı olmasını diledi.
Oy kullanımın ardından gazetecilere bir açıklamada bulunan Çiftçi, "Nihayetinde seçim kampanyalarının ardından bugün oyumuzu kullandık. Bugün yapmış olduğum gezilerde ülkemizde demokrasinin oturmuş olduğunu gördüm. Tüm vatandaşların sakinlik ve sükunet içerisinde oyunu kullandıklarını görüyoruz. Bu bizleri mutlu etti. Gerçekten ülkemizin istikrarı açısından, milli iradenin hakimiyeti açısından halkımız yönetimlere gerekli olan istikametleri göstereceğinden şüphemiz yok. Bu gün biz de reyimizi kullandık. Vatana ve millete hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah sandıklar açıldıktan sonra toplumumuz için, ülkemiz için hayırlısı neyse rabbim onu nasip etsin. Hayırlı olsun" dedi.Konuşmasının ardından Başkan Nihat Çiftçi, okullarda bulunan sandık görevlilerini ziyaret ederek başarılar diledi.

BAYDEMİR: SEÇİM SONUÇLARI BARIŞA KATKI SUNSUN
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Osman Baydemir "Bugün söz sırası halkındır ve halkın sözü başımız, gözümüz üzere kabulümüzdür" dedi. Osman Baydemir, Eyyubiye ilçesindeki Eyyüp Göncü Anadolu Lisesi'nde bulunan 2196 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına kısa bir değerlendirme yapan Baydemir, seçimlerin kazasız, belasız geçmesi temennisinde bulundu. Olanakları olan ve olmayan, haksızlığa uğrayan ve haksızlık yapan herkes için bir kampanya döneminin daha sona erdiğini, söz sırasının millete geçtiğini ifade eden Baydemir şöyle konuştu: "Halkın söyleyeceği söz ne olursa olsun, kullanacağı oyun rengi ne olursa olsun başımız gözümüz üzerinde yeri vardır ve kabulümüzdür. Tek bir insanımızın tırnağı taşa değmesin inşallah, tek bir insanımızın burnu kanamasın inşallah. Biz var gücümüzle metanet içerisinde hak ve hukuk içinde seçimin geçmesinin çabasını ortaya koyacağız. Sonuçları barışa katkı sunsun inşallah, demokrasiye katkı sunsun, kardeşliğe ve birlikte yaşamaya katkı sunsun."Türkiye'yi bir gemiye benzeten ve içinde 78 milyon insanın birlikte yaşadığına dikkati çeken Baydemir, düze çıkarsa herkesin düze çıkacağını ifade ederek şöyle devam etti: "Allah korusun gemi su alırsa gemi batarsa hepimiz içerisinde yer alıyoruz. Düze çıkması için var gücümüzle çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Netice itibarıyla demokrasi kazansın, kardeşlik kazansın, birlikte yaşam duygusu kazansın."Seçimlere hile karıştırılmaması çağrısını yineleyen Baydemir, "Urfa halkımızın kullanacağı her bir oyun rengine derin saygı duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sadece ve sadece seçimlere hile karışmasın başka da hiçbir talebimiz isteğimiz yoktur. Bu saatten sonra hilenin olmaması için çaba sarf edeceğiz. Ben inanıyorum ki, herkes halkın iradesine saygı duyacak inanıyorum ki kimse harama, yanlışa tenezzül etmeyecek. Hem Urfa'mıza hem de ülkemize hayırlı olsun" dedi.

EKİNCİ: İNŞALLAH HERKES İÇİN HAYIRLI SONUÇLAR DOĞURUR
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve eşi Ayşe Ekinci, dün sabah erken saatlerde ikamet ettikleri mahallede sandık başına giderek oylarını kullandı.Türkiye'nin dört bir yanında başlayan 1 Kasım Genel Seçimleri heyecanı, Eyyübiye'de de aynı şekilde yaşandı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ailesiyle birlikte Bozhöyük Mahallesinde kayıtlı oldukları 2256 nolu sandıkta oylarını kullandı. Oy pusulasına evet mührünü bastıktan sonra pusulayı zarfa koyup sandık başına gelen Ekinci, 1 Kasım Genel Seçimlerinin ülkeye hayırlar getirmesini diledi.
Eşi Ayşe Ekinci ve ailesi ile birlikte oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklamada bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, şunları söyledi: "1 Kasım geldi, önemli süreçlerden geçiyoruz ve bu 1 Kasım da bambaşka bir seçim. İnşallah, buradan çıkacak sonuç gerek bu sandıktan gerekse de diğer sandıklardan, başta ilçemiz ilimiz genelde ülkemiz ve de İslam coğrafyası adına hayırlı sonuçlar doğurur. Kazasız belasız güzel bir seçim olsun istiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun"

BAYDİLLİ: GÜZEL BİR SEÇİM OLACAK
Karaköprü Belediye Başkanı Metin BaydilliKaraköprü ilçesindeki Şanlıurfa Özel Eğitim Uygulama Merkezinde 1206 nolu sandıkta oy kullandı.Sabahın erken saatlerinde Karaköprü İlçesindeki oy işlemelerinin gerçekleştiği okulları ziyaret eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, sandık görevlileri ile oy kullanmaya gelen vatandaşlarla tokalaşarak sohbet etti.BaşkanBaydilli daha sonra oyunu kullanmak üzere Karaköprü ilçesindeki Şanlıurfa Özel Eğitim Uygulama Merkezine geçerek 1206 nolu sandıkta oyunu kullandı.Oy kullanım işlemini gerçekleştiren Başkan Baydilli'yi AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy, Karaköprü Belediyesi Meclis üyeleri eşlik etti.
AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy, yaptığı açıklamada; "Bugün Türkiye için tarihi bir gün 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel seçimleri inşallah ülkemiz için İslam alemi için ve partimiz için hayırlı olur. Tüm okullarımızı geziyoruz. Gerek sandık görevlilerimiz gerek müşahitlerimizi ile irtibatlarımız devam ediyor. İnşallah Türkiye özlediği tek başına iktidar kavuşur" dedi.
Başkan Baydilli oy işleminin ardından yaptığı açıklamada; "Sabahın erken saatlerinde çıkıp tüm okulları geziyoruz. Sıkıntısız geçiyor güzel bir seçim olacak inşallah bu seçim Şanlıurfa için Türkiye için İslam alemi için hayırlara vesile olacaktır. Allah herkesten razı olsun teşekkür ediyorum" dedi.

VALİ KÜÇÜK: URFA TARİHİNİN EN HUZURLU SEÇİMLERİNDEN BİRİ
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; 26. Dönem Milletvekili Seçimlerinde oyunu eşi Ayşe Küçük'le birlikte kullandı. Türk Anneler Derneği Rasime Polat İlkokulunda 2086 numaralı sandıkta oyunu kullanan Vali İzzettin Küçük; yapılan seçimin Şanlıurfa'ya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.
Oyunu kullanmak üzere geldiği Rasime Polat İlkokulundan çıkışta basın mensuplarına bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; Şanlıurfa'da oy kullanma işleminin başladığı andan bu yana herhangi bir olayın yaşanmadığını kaydederek, Şanlıurfa'nın tarihinin en huzurlu seçimlerinden birini yaptığını belirtti.

Vatandaşların oylarını huzur, güvenlik ve hürriyet içinde kullanmalarının önemli olduğunu sözlerine ekleyen Vali Küçük; seçim süresince Şanlıurfa'da toplam 4 bin polis ve 4 bin 500 jandarma personelinin görev aldığını dile getirdi. 8 bin 500 güvenlik görevlisinin dışında gezici Jandarma ve Polis Özel Harekat Timlerinin de sahada her ihtimale karşı bulundurulduğunu ifade eden Vali Küçük; tedbir amaçlı olarak bu birlikleri sahada bulundurduklarını kaydetti. Açıklamasının ardından Vali İzzettin Küçük; oy kullanmaya gelen vatandaşların çocuklarıyla okul önünde fotoğraf çektirdi.

DEMİRKOL SANDIĞA AİLESİYLE GİTTİ
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 1 Kasım Genel Seçimleri için oyunu 2298 numaralı sandıkta ailesi ile birlikte kullandı. Başkan Fevzi Demirkol, oy kullanacağı Şanlıurfa İmam- Hatip Lisesi'ndeki 2298 numaralı sandığa; eşi Adile ve kızı Nurşen Demirkol ile birlikte geldi. Başkan Demirkol, sandık görevlileriyle görüştükten sonra perde arkasında oyunu kullandı.
Oyunu sandığa atan Başkan Demirkol, sonuçların vatana ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Demirkol, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Oyumuzun ve sonucun vatanımız, milletimiz ve çocuklarımızın geleceği için hayırlı neticelere vesile olmasını temenni ediyoruz. Cenab-ı Hakk'tan birlik ve beraberliğimizin her zaman için daim olmasını niyaz ediyoruz. Bu vesileyle halkımıza seçim sonrasında sulh ve sükun içerisinde, barış ortamı içerisinde emniyetli güvenli ve ter temiz bir Haliliye diliyoruz." Başkan Demirkol, açıklamasının ardından görevliler ve vatandaşlarla görüştükten sonra okuldan ayrıldı.

GÜVENÇ DE MEMLEKETİNDE OY KULLANDI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ettikten sonra Kahramanmaraş'ta AK Parti milletvekili adayı olan Celalettin Güvenç de bu seçim aday olduğu memleketinde oy kullandı. Kahramanmaraş'ın Onikişubat Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi'ndeki Necip Fazıl Kısakürek İlkokuluna eşiyle birlikte gelen Güvenç, seçimin hayırlara vesile olmasını diledi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Osman Baydemir Fevzi Demirkol Karaköprü Türkiye Yerel Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title