Haberler

Ulaştırma, Enerji ve Kentsel Dönüşüm Projeleri İçin Acele Kamulaştırma Yapılacak

Bakanlar Kurulu, ulaştırma, enerji ile kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri çerçevesinde acele kamulaştırma yapılmasını kararlaştırdıUlaşım, enerji ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında acele kamulaştırma yapılacak.

Bakanlar Kurulu, ulaştırma, enerji ile kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri çerçevesinde acele kamulaştırma yapılmasını kararlaştırdıUlaşım, enerji ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında acele kamulaştırma yapılacak. Kahramanmaraş-Göksun Devlet Yolu Tünelli Geçişi arasındaki yol yapım çalışmaları kapsamındaki bazı taşınmazlar, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak. Aydın'ın, Nazilli İlçesi'nde yer alan Karaçay ve Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan bazı taşınmazlarda kentsel dönüşüm ve gelişim proje çalışmaları için Nazilli Belediye Başkanlığı tarafından kamulaştırma yapılacak. Enerji projeleri çerçevesinde ise Mersin, Sivas, Erzincan, Artvin, Samsun ve Kars'ta kamulaştırma gerçekleştirilecek.

Kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Kahramanmaraş-Göksun Devlet Yolu Tünelli Geçişi arasındaki yol yapım çalışmaları kapsamındaki bazı taşınmazlar, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak. Karar; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu'nca 1 Ağustos 2013 tarihinde kararlaştırıldı. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürlüğüne ait "154 kV Mersin DGKÇS TM-Karacailyas Mevkii (ND) Enerji İletim Hattı (Yenileme) Projesi" kapsamında bazı taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılacak. Karar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu'nca 1 Ağustos 2013 tarihinde kararlaştırıldı. Enerji Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu'nun aynı gün aldığı kamulaştırma kararları arasında Sivas ve Erzincan il sınırları içerisinde tesis edilecek Ayranlı Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla Erzincan'ın İliç İlçesi, Turgutlu Köyü'ndeki bazı taşınmazların Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılması; Sivas'ta tesis edilecek Alçe Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla Suşehri İlçesi Erence ve Çamlıdere Köyü'nde bulunan bazı taşınmazların, Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılması; Artvin İli, Yusufeli İlçesinde tesis edilecek Artvin Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla Yusufeli İlçesi'nin Çağlayan, İşhan, Demirken, İnanlı Köyü'nde belirtilen taşınmazların Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılması kararları da yer alıyor.

-ENERJİ PROJELERİ KAPSAMINDA KAMULAŞTIRMA-

Bağlantı Anlaşması uyarınca tesis edilecek "380 kV (Çarşamba-Altınkaya)Brş. N-Cengiz DGKÇS TM (Giriş-Çıkış) Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında ekli haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazların direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak. Karar; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu'nca 5 Ağustos 2013 tarihinde kararlaştırıldı. Bakanlar Kurulu'nun 5 Ağustos tarihinde aldığı diğer kamulaştırma kararları arasında Erzincan'ın, Kemah İlçesi'nde tesis edilecek Deliçay Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla İncedere ve Yağca Köyleri'nde bazı taşınmazların Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılması; Kars'ın, Sarıkamış İlçesi'nde tesis edilecek Kale Hidroelektrik Santrali ile Çayarası (Karakurt) Havza TM arasındaki enerji nakil hattının yapımı amacıyla Kalebaşı, Akkoz, Belencik, Mescitli Köyü'nde bulunan taşınmazların Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılması da bulunuyor.

-AYDIN NAZİLLİ'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ KAPSAMINDA KAMULAŞTIRMA YAPILACAK-

Aydın'ın, Nazilli İlçesi'nde yer alan Karaçay ve Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan bazı taşınmazlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje çalışmaları kapsamında Nazilli Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılacak. Karar; İçişleri Bakanlığ'ının talebi üzerine, Bakanlar Kurulu'nca 5 Ağustos 2013 tarihinde kararlaştırıldı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Erzincan Nazilli Ekonomi Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title