Haberler

Ukrayna, Malezya Uçağını Düşürenleri İspatladığını İddia Etti

Güncelleme:

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Malezya uçağının Ukrayna'da düşürülmesiyle ilgili yapılan soruşturmada, Rusya'nın saldırıya dahil olduğunu ispatladıklarını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Malezya uçağının 2014'te Ukrayna'da düşürülmesiyle ilgili soruşturma yürüten ekibin hazırladığı raporun, Rusya'nın ve Rusya yanlısı ayrılıkçıların saldırıya dahili olduğunun ispatlandığını belirtti.

Devlet Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Poroşenko, Malezya Havayollarına ait MH17 sefer sayılı uçağın 2014'te Ukrayna'da düşürülmesiyle ilgili Hollandalı, Avusturyalı, Belçikalı, Ukraynalı ve Malezyalı savcılardan oluşan Ortak Soruşturma Ekibi'nin (JIT) hazırladığı rapora ilişkin değerlendirmede bulundu.

UÇAĞI DÜŞÜREN FÜZE RUSYA'DAN

Raporun, Rusya'nın ve ayrılıkçıların terör saldırısına dahil olmasının reddedilemez kanıtlarını ortaya koyduğunu belirten Poroşenko, "Bugün bu meselede (Malezya uçağının düşürülmesi) uluslararası soruşturma ekibi noktayı koydu." ifadelerini kullandı.

Soruşturma raporunun "Buk" füze sisteminin Ukrayna topraklarına Rusya'dan getirildiğini, suçun işlenmesinden sonra acil bir şekilde izlerin silinmesi için sistemin Ukrayna sınırından çıkarıldığını ispatladığını kaydeden Poroşenko, suçun kimin işlediğine ve sorumluluğu kimin taşıdığına dair sağlam kanıtlar olduğuna dikkat çekti.

UKRAYNA OLAYA DAHİL DEĞİL

Ayrıca Poroşenko, Malezya uçağını Ukrayna savaş uçağı Su-25'in düşürdüğüne dair iddiaları da yalanlayarak bu bilginin hiçbir temele dayanmadığını vurguladı.

Ortak Soruşturma Ekibi'nin (JIT) bugün açıkladığı ön raporda, Ukrayna'da 2014 yılında Malezya uçağını düşüren füzenin atıldığı mobil fırlatma rampasının, o dönemde Rusya'dan Ukrayna'nın doğusuna getirildiğine dair kanıt elde edildiği belirtilmişti.
Raporda, iletişim ve radar verilerinin, fırlatma rampasının, uçağın düşürülmesinin ardından Rusya'ya geri götürüldüğünü gösterdiği kaydedilmişti.

2 SENEDİR SPEKÜLASYON DEVAM EDİYOR

Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayollarına ait yolcu uçağının, 17 Temmuz 2014'te Ukrayna'da düşürülmesi sonucu 298 kişi hayatını kaybetmişti. Batı ülkeleri ve Ukrayna, uçağın Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından düşürüldüğüne inanırken Rusya, füzenin Ukrayna kontrolündeki bölgeden ateşlendiğini savunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Petro Poroşenko Malezya Ukrayna Rusya Politika Dünya Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title