Haberler

Üç Doktor Zehirlenme Şüphesiyle Gelen Çocukla İlgilenmedi İddiası

Aydın’ın Köşk ilçesindeki sağlık ocağında görevli üç doktorun, zehirlenme şüphesiyle getirilen çocuğa aile hekimi olmadıkları gerekçesiyle müdahale etmedikleri iddia edildi.

Aydın'ın Köşk ilçesindeki sağlık ocağında görevli üç doktorun, zehirlenme şüphesiyle getirilen çocuğa aile hekimi olmadıkları gerekçesiyle müdahale etmedikleri iddia edildi.

Köşk Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Mete Erki, olayla ilgili inceleme başlattı.

Köşk'e bağlı Cumayanı köyünde ikamet eden ve Çıraklık Eğitim Merkezinde eğitimini sürdüren 14 yaşındaki T.K., dün sabah meslek öğrenmek için haftanın bir bölümü çalıştığı ilçe merkezindeki berber dükkanına geldi. İş arkadaşlarıyla birlikte kahvaltı yapan T.K., aniden rahatsızlandı. Şiddetli karın ağrısı çeken ve kusmaya başlayan T.K., zehirlenme şüphesiyle saat 09.40'da ustası Mehmet Ünal tarafından Köşk 1. Nolu Aile Sağlığı Merkezine getirildi. Sağlık ocağında görevli doktor A.B., T.K'ya bakmakla yükümlü olan aile hekiminin ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Başçayır Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli olduğu gerekçesiyle hastayı kabul etmedi.

Ünal'ın telefonla durumu haber vermesi üzerine baba İsa Karaman, çocuğunun tedavisini yaptırabilmek için apar topar 20 kilometre mesafedeki Cumayanı köyünden ilçe merkezine geldi. Köşk Sağlık Ocağı'nda görevli doktorlar A.B., O.B. ve Ö.U'dan çocuğuyla ilgilenmelerini rica eden ancak tüm çabalarına rağmen olumsuz cevap alan Karaman, önce köydeki sağlık ocağına gitmesi gerektiği söylenince çocuğunu aracına alıp Başçayır Aile Sağlığı Merkezi'ne getirdi. Kendi aile hekimlerinin 1 ay izine ayrıldığını ve laboratuardaki cihazların arızalı olduğunu öğrenen Karaman, büyük bir şok yaşadı. 112 Acil Servisten yardım isteyen babanın talebi üzerine bölgeye ambulans gönderildi.

Saat 11.54'te ambulansa alınan çocuk, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edildi. Ağır gribal enfeksiyona bağlı midesinde iltihaplaşma oluştuğu, kan değerleri ve tansiyonunun düştüğü belirlenen T.K., 1 gün tedavinin ardından taburcu edildi. Yaklaşık 2,5 saat çocuğunu tedavi ettiremeyen baba İsa Karaman, Köşk 1. Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli üç doktor hakkında Sağlık Bakanlığına suç duyurusunda bulundu.

Oğlunun rahatsızlandığı haberini alır almaz büyük bir telaşla Köşk ilçe merkezine geldiğini belirten İsa Karaman, şöyle konuştu: "Ustası doktorlardan olumsuz cevap alınca bana haber verdi. Geldiğimde çocuğumun durumu çok kötüydü. Bir an önce tedavisinin yapılması için üç doktordan tek tek ricada bulundum. Bakmayacaklarsa Aydın'a göndermelerini istedim ancak Başçayır'daki aile hekimimize gitmemizi söylediler. İlçe Kaymakamı ve İl Genel Meclisi Başkanımızı aradım. Onların devreye girmesine rağmen çocuğumla ilgilenmediler."

"DOKTORUN İZİNLİ CİHAZLARIN ARIZALI OLDUĞUNU BİLİYORLARMIŞ"

Aldığı olumsuz cevap üzerine oğlunu 15 kilometre uzaklıktaki Başçayır Aile Sağlığı Merkezi'ne götürdüğünü anımsatan Karaman, şunları söyledi: "Sağlık ocağındaki diğer doktor; aile hekimimizin izinli, cihazların arızalı ve bu durumdan haberdar olan Köşk 1. Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ndeki üç doktorun dönüşümlü olarak Başçayır Aile Sağlığı Merkezi'nde nöbet tuttuklarını söyledi. Son çare olarak ambulans istedik ve oğlumu 2,5 saat sonra Aydın'daki hastaneye gönderebildik. Aile hekimimizin izinli olduğunu bilmelerine rağmen ve çocuğum acıyla kıvranırken doktorların hastayı kabul etmemesine çok üzüldüm. 1 gün hastanede yattıktan sonra çocuğumun durumu düzelmeye başladı. Eğer oğlumun rahatsızlığı daha ciddi olmuş olsaydı, yolda hayatını kaybedebilirdi. Durumunu gördükleri halde oğlumla ilgilenmeyen üç doktor hakkında Sağlık Bakanlığına suç duyurusunda bulundum."

DOKTORLARIN İFADESİNE BAŞVURULDU

Baba İsa Karaman'ın Alo 184 SABİM Hattına yaptığı şikayetin kendilerine ulaştığını açıklayan Halk Sağlığı İl Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını kaydetti.

Köşk Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Mete Erki tarafından yürütülen inceleme kapsamında, zehirlenme şüphesiyle Köşk 1. Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ne müracaat eden T.K'ya Başçayır Aile Sağlığı Merkezi'nde gerekli müdahalenin yapıldığının anlaşıldığı belirtildi. Hastanın 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye sevk edildiğini anımsatan yetkililer, Dr. Erki'nin haklarında şikayette bulunan üç doktor ile hasta yakınlarını dinlediğini ve idari incelemenin devam ettiğini bildirdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karaman Aydın Politika Güncel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title