Haberler

Türkiye'nin Yeni Nüfus Rakamları Erdoğan'ı Haklı Çıkardı

Güncelleme:

Nüfus artış hızı 2013 yılında binde 13,7 iken, 2014'te binde 13,3'e geriledi. Rakamlar, her fırsatta 3 çocuk tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı haklı çıkardı.

Türkiye'nin nüfusu 2014 sonunda 77 milyon 695 bin 904 kişi oldu. Türkiye'de ikamet eden nüfus 2014 yılında, bir önceki yıla göre 1 milyon 28 bin 40 kişi arttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun süredir yapmış olduğu "en az üç çocuk tavsiyesine rağmen" nüfus artış hızı ise 2013 yılında binde 13,7 iken, 2014 yılında binde 13,3'e geriledi.

NÜFUS YAŞLANIYOR

Türkiye'de 2013 yılında 30.4 olan ortanca yaş, 2014 yılında önceki yıla göre artış göstererek 30.7 oldu. Ortanca yaş erkeklerde 30.1 iken, kadınlarda 31.3 olarak gerçekleşti.

ORTANCA YAŞIN EN FAZLA OLDUĞU İLLER

Ortanca yaşın en yüksek olduğu iller sırasıyla Sinop'ta yüzde 39.1, Balıkesir'de yüzde 38.6, Edirne ve Kastamonu'da yüzde 38.0 düzeyindeyken, en düşük olduğu iller de yüzde 19.1 ile Şırnak, yüzde 19.2 ile Şanlı urfa ve yüzde 20.9 ile Ağrı oldu.

ERDOĞAN: İŞ İŞTEN GEÇMEDEN YAPIN

Her fırsatta evli çiftlere en az 3 çocuk tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı son açıklamalarından birinde şu ifadelere yer vermişti: "İş işten geçmeden, en azından kendi adımıza mevcut durumumuzu koruyabilmemiz için her ailede en az 3 çocuk olması gerektiğini ifade ettim. Hala aynı yerde duruyorum. Bu görüşlerimi muhafaza ediyorum. Bilimsel rakamlara göre 2 olması bile gerileme demek. Bu, durumu asla korumaz. Ve 2030 yılından sonra, bırakın 2050'yi, yaşlı bir nüfusa sahip Türkiye oluruz. 3 olursa bu Türkiye'nin mevcut durumunu koruyacak, avantajlı durumumuzu muhafaza edecektir. Yaşlı vatandaşların güçlü bir ülke, güçlü bir toplum için son derece önemli olduklarının bilincindeyim. Yaşlılarımızın çok daha iyi şartlarda hayatlarını idame ettirebilmeleri için güçlü bir sosyal yapının yanı sıra güçlü bir ekonomik yapının da gerekli olduğunu hepimiz biliyoruz.''

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki!
DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

500

Yorumlar (165)

VATANDAŞ:

ERDOĞAN BİR DÜNYA LİDERİDİR, BİLİMSEL KONUŞUYOR, AVRUPAYA BAK YAŞLI, BU ÜLKEYİ 50 YIL CHP 30 YIL DİĞER PARTİLER YÖNETTİ, ORTADA HİÇ BİR ŞEY YOK , AVRUPA SAVAŞA GİRDİ AMA DÜNYAYA HÜKMEDİYOR. UZAYDA KOLONİ KURUYOR BİZ SAVAŞA GİRMEDİK AMA EKMEĞİ BİLE KARNEYE BAĞLADIK, BU İŞTE BİR TERSLİK YOKMU, DAHA DÜNE KADAR DOKTORA GİTMEK İÇİN GECEDEN KUYRUĞA GİRİYORDUNUZ NE ÇABUK UNUTTUNUZ, TÜP KUYRUĞU YAĞ KUYRUĞU NE ÇABUK UNUTTUNUZ, TENEKE ARABALARA DÜNYANIN PARASINI SAYDINIZ, ŞİMDİ SON MODEL ARABALARA BİNİYORSUNUZ YOLLARA BAKIN, HIZLI TREN , MARMARAY 3 NCÜ KÖPRÜ, HAVAALANI DÜNYA ÇAPINDA PROJEDİR, DÜN BİR YERDE GÖRDÜM YATALAK HASTANIN EVİNE DOKTOR GELDİ, 2001 DE HALK SORUYURDU BU AY MAAŞ YATARMI ACABA, DEPREMDE GÖRDÜNÜZ ECEVİTİN ÇARESİZLİĞİNİ, ANLADINIZMI NEDEN YÜZDE ELLİ OY ALDI, HAZİRANDA YİNE ALACAK, ÇÜNKÜ BU ÜLKE ELİTLERİN DEĞİL CHP NİN BEĞENMEDİĞİ İNSANLARIN ÜLKESİDİR, ERDOĞANDA ELİTLERİN DEĞİL, HALKIN VE TÜM İSLAM ALEMİNİN LİDERİDİR

69
18
yanıtYanıtla
alp eren:

burda acaip bir yalaka tayfa varki sayın cumhurbaşkanının her dediğinini destekleyen paralı asker benim sorum bu paralı askerlere elbet herkez çocuk ister ama bir baba evlatlarının ihtiyaçlarını asgari üçretle nasıl karşılayacak eyyy satılmış ruhlular siz önce hükümete ve sayın cumhurbaşkanına halkın geçim derdini sıkıntısını iletin ve cözdürün akşama kadar alın teriyle çalışan aldığı maaş ev kirası kadar olan halk nasıl bakıyor evladına nasıl geçim derdinde çaresiz sizin haberiniz varmı satılmış tayfa önce siz bu geçim derdine çare buldurun çocuk işi en kolay olan taraf

47
7
yanıtYanıtla
İsmail:

Ver 5000 TL 5 çocuk yapayım

31
19
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Reis seni anlayacaklar da iş işten geçmeden olsa bari!. . Yunan Liderine gösterdiği babacanlığı sana gösteremeyenlere yazıklar olsun!. .

26
13
yanıtYanıtla
vay be nelere kaldıkMobil-ANDROID:

su adamın nesine inanıyosunuz dileğim odurki ALLAH tan güzel dinimizi üzerinden prim yapan bu adamı en kısa zamanda başımîdan def etsin

17
19
yanıtYanıtla
44:

RTE Kadar serefsiz birisi daha bu dünyaya gelmedi ve gelmezde

9
25
yanıtYanıtla
hasan yılmaz:

nüfus onun yüzünden artmadı kadına bir mal gözüyle bakılır, özgürlüğü kısıtlanırsa sonuç bu olur

14
19
yanıtYanıtla
SONY:

4 kişilik ailenin açlık sınırı olmuş 1257TL, yoksulluk sınırı 4094TL. Asgari ücret 900TL. Bırak çocuk yapmayı evlenmek bile çılgınlık bu para ile. Hadi diyelim evlilik-çocuk oldu. Çocuğun eğitimi, yetişmesi. Büyüdüğünde babası gibi yine taşeronun yanında ömür törpüleyecek. Bakabileceğiniz, iyi eğitim verebileceğiniz kadar çocuk yapın.

16
17
yanıtYanıtla
ssssssss:

bzım ne gemılerımız ne ayakkabaı kutularmız var 1500 tl ile zor gecınıyoz ancak bır tane yapabıldık. . ev kırası sadece 650 tl

31
2
yanıtYanıtla
AHMETmobilWeb@haberler.com:

Helal olsun bu adama. İşkembeden atmıyo sonuçta. Helal olsun. Bir tek oyum var oda size feda olsun. Haklı adam

10
22
yanıtYanıtla
Tüm 165 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title