Haberler

Türkiye'deki Suriyelilerin Sayısı 900 Bini Aştı

Güncelleme:

AFAD tarafından açıklanan son rakamlara göre; Türkiye'deki Suriyelilerin sayısı büyükşehir için gereken 750 bin rakamını 150 bin aştı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Türkiye'deki Suriyeli sayısının 900 bini aştığını bildirdi. Türkiye'deki Suriyeli sayısı Büyükşehir olmak için gereken 750 bin nüfus sayısını yaklaşık 150 bin kişi aşmış durumda.

KAMPLARDA HER ŞEY YOLUNDA

Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilerin barındığı kamplarda her şeyin yolunda gittiğini söyledi. Kamp dışında yaşayan misafirlerin ihtiyaçların giderilmesi ve yaşanan problemlerin minimize edilmesine yoğunlaştıklarını belirten Oktay, bunu da sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yapmaya çalıştıklarını aktardı.

"ÇOĞUNLUĞU SINIRA YAKIN İLLERDE YAŞIYOR"

Kamplarda barınan Suriyelilerin sayısının ise 224 bine çıktığını vurgulayan Oktay, şöyle devam etti: "Türkiye'deki Suriyeli sayısı 900 bini aştı. İç savaştan kaçan misafirlerin çoğunluğu sınıra yakın illerde yaşıyor. Suriyelilere yönelik yardımlar ise devam ediyor. Uluslararası yardımların tutarı ise yaklaşık 200 milyon dolar civarında. Bugüne bizim kadar harcamalarımız ise 2,5 milyar doları geçti. Vatandaşımızın desteği ise hiç durmadan devam ediyor. Özellikle son zamanlarda şehirlerimizde başlayan çalışmalar var. İllerimiz tatlı bir yarışa girdi. Bunlara belediye ve valiliklerimiz öncülük ediyor."

"170'E YAKIN KURSUMUZ VAR"

Oktay, kamplardaki meslek kurslarına devam eden 40 bin Suriyeli'ye sertifika verildiğini kaydetti.  Misafirlerin meslek sahibi olmaya başladığına işaret eden Oktay, "170'e yakın kursumuz var. Halk eğitim merkezlerindeki kursların birçoğunu kamplarda bulabilirsiniz" dedi. 

ULUSLARARASI CAMİAYA ÇAĞRI

Suriyeli çocukların eğitimine önem verdiklerini dile getiren Oktay, şöyle konuştu: "Kampların dışındaki çocukları sokaktan çekmek istiyoruz. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışmalarımız devam ediyor. Bu insanların eğitim, sağlık, beslenme ve barınma anlamında ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçların sadece Türkiye'ye bırakılması sürdürülebilir olmaz. Bu çerçevede uluslararası camiayı bir kez daha yardıma davet ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (34)

korkaklarabc@yahoo.com:

Ulan madem savaş var ülkenizde, savaştan neden kaçıyorsunuz ? Gidin savaşın Esad la . İhale bize kaldı gene. tayyip 2 milyar dolar harcadık diyor. Sanki cebinden harcıyor.

16
3
yanıtYanıtla
DOĞRUCUmustafatopal134@hotmail.com:

ya bi düşünün türkiyede böyle bişe olsa hangi ülke alırdı?Türkiye şu an tarihinin en doğru kararlarından birini veriyor unutmayın onlarda bizim din kardeşimiz ırkçılık yapmayın ne demiş peygamberimiz 'komşusu açken tok yatan bizden değildir'

11
4
yanıtYanıtla
mustik2ipnesi2@hotmail.com:

ben işsizim devlet benden zorunlu saglık sigortası adında 40tl aylık para istiyor suriyelilere orada her şey bedava Allah bunu sormayacak mı?

9
5
yanıtYanıtla
hasanasda@otmail.com:

ödemeyen ne oluyor ben 2 yıldır ödemiyorum

yanıt0
yanıt0
yücelspn_yokuss18@hotmail.com:

ödemeyın mecburen kaldıracaklar bn bir kez bile hastaneden yararlanmadım zorunlu sglık sıgortasından yararlanmadım 3000 tl borcum cıktı ödemesın kımse sacmalık binlerce ınsan var ünv ögrencisinin bile borcu cıkıyorr

yanıt0
yanıt0
ramazanramazanyildirim33@hotmail.com:

yakında bunlarda toprak ister,biz bu ülkede dogduk,asker olduk,ama bir ev sahibi olamadık idda ediyorum zamanla bu suriyeliler bizden önce ev sahibi olurlar.

9
4
yanıtYanıtla
Burakalpay_byr94@hotmail.com:

Başka hangi ülke bu kadar insanı kabul eder bilmiyorum

11
1
yanıtYanıtla
DUMRULhep-32@hotmail.com:

HADİ BE MİLYONDAN FAZLA NEREDE OLDUKLARINI BİLMEDİĞİNİZ KAÇ SURİYELİ VAR

10
2
yanıtYanıtla
PARALEL YAPIizmirsiz@hotmail.com:

Yalana bak nerden baksan kafadan 5 milyon suriyeli var ülkede....

10
2
yanıtYanıtla
kahvecibulut@hotmail.com:

saydınmı la

yanıt0
yanıt0
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title