Haberler

Türkiye-Bulgaristan Geri Kabul Anlaşması Uygulama Protokolü İmzalandı 2

Türkiye-Bulgaristan Geri Kabul Anlaşması Uygulama Protokolü imzalandı'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bulgaristan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği Arasındaki İzinsiz İkamet Eden Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşmanın Uygulama Protokolü', İçişleri Bakanı Ala ile Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Baçvarova tarafından imzalandı.

Türkiye- Bulgaristan Geri Kabul Anlaşması Uygulama Protokolü imzalandı

'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bulgaristan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği Arasındaki İzinsiz İkamet Eden Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşmanın Uygulama Protokolü', İçişleri Bakanı Ala ile Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Baçvarova tarafından imzalandı. Protokol imza törenin ardından, her iki ülke içişleri bakanları tarafından ortak basın açıklaması yapıldı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Ülkemiz ile AB arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması çerçevesinde, AB üyesi ülkelerle uygulama protokolleri imzalıyoruz. Bu uygulama protokolleri, geri kabul sürecinin sorunsuz, problemsiz bir şekilde işlemesinin ve düzensiz göçle mücadelede yakın işbirliğinin sağlanmasının önemli enstrümanıdır. Bu mekanizmanın işlemesi bakımından büyük önem taşımaktadır. Bu uygulama protokollerinin ilkini bugün, Sayın Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı ile Türkiye-Bulgaristan arasında imzaladık. Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı ile imzaladığımız Geri Kabul Anlaşması Uygulama Protokolü'nün her iki ülke için de hayırlı olmasını diliyorum. Bu konudaki etkili ve hızlı işbirliği için de mevkidaşıma teşekkür ediyorum. Çok kısa zamanda bu aşamaya gelinmiştir. Kendisinin katkıları da büyük olmuştur. Teşekkür ediyorum. Bu metnin hazırlanmasındaki özverili çalışmalarından dolayı diğer mesai arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Karşı karşıya olduğumuz ortak sorunlarla mücadelede Bulgaristan İçişleri Bakanlığı ile bundan sonra da yakın işbirliğimizin devam edeceğini biliyorum ve biz de üzerimize düşen katkıyı bu noktada elbette devam ettireceğiz. Görüşmelerimizde ele aldığımız konular hususunda sergilemiş olduğu yapıcı ve işbirliğine açık tutumu nedeniyle Sayın Başbakan Yardımcısına tekrar teşekkür

ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Bulgaristan Efkan Ala Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title