Haberler

"Türkiye Bilişim ve Teknolojide Öncü Olmaya Karar Verdi"

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin artık bilişim, teknoloji ve inovasyon gibi konulara öncü ülke olmaya karar verdiğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin artık bilişim, teknoloji ve inovasyon gibi konulara öncü ülke olmaya karar verdiğini söyledi.

Çağlayan, ABD'deki temasları çerçevesinde Seattle Ticaret Odası yetkilileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Washington Eyaleti Vali Yardımcısı Brad Owen'in de katıldığı kahvaltının ardından bir konuşma yapan Çağlayan, iki ülke arasındaki dostluğun ekonomik ilişkilere yansımadığını, ticaretin yetersiz olduğunu anlattı.

"Bu konuda faturayı Amerika tarafına çıkartmak gibi bir niyetim yok. Bu konuda sizlere kendimizi ne kadar tanıttığımız sizleri ne kadar tanıdığımız konusu aslında sorgulanmalı" diyen Bakan Çağlayan, bu eksikliği telafi etmek için ABD'ye geldiklerini söyledi.

Dünyada küresel bir kriz yaşandığına dikkati çeken Çağlayan, küresel krizin çözümünün de küresel işbirliğinden geçtiğini kaydetti.

Çağlayan artık paradan para kazanma döneminin sona erdiğini ifade ederek,

"Piyasalara paradan para kazanmayı pompalayan o yalancı cennet bana göre sona ermiştir" diye konuştu.

Türk Hava Yolları (THY) için üretilen Boeing uçağı ile yarın resmi olmasa da ilk Seattle- İstanbul uçuşunu yapacaklarını belirten Çağlayan, Türkiye'ye dönünce de İstanbul-Seattle direkt uçuşlarının başlatılması için THY'ye tavsiyede bulunacağını ifade etti. Bakan Çağlayan, direkt uçuş sayesinde Seattle ve Türkiye ticaretinin ve turizm gelirlerinin artacağını söyledi.

Bakan Çağlayan akşam da Türk Amerikan Kültür Derneği tarafından onuruna düzenlenen yemeğe katıldı. Çağlayan, burada da ABD seyahatinin çok yorucu ama verimli geçtiğini anlattı.

Dünyanın önde gelen bilişim şirketlerinin yöneticileri ile temaslarda bulunduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, Türkiye'nin de artık bilim, teknoloji ve inovasyon gibi konularda öncü olmaya karar verdiğini kaydetti.

Türkiye ekonomisine ilişkin bilgiler veren Çağlayan ABD'nin ithalatında Türkiye'nin 48'inci sırada olduğunu, ticareti artırmak için ikili işbirlikleri geliştirmek istediklerini söyledi.

Amerika'daki Türk lobisinin önemine işaret eden Çağlayan, "Türk diasporası daha etkili olmalı. 2023 Türkiyesini sizlerle beraber inşa edeceğiz. Bunu teknoloji ile inovasyonla gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Daha sonra Kuzey Batı Türk Amerikan Derneği Ticaret Odası Başkanı Barış Taze, Bakan Çağlayan'a plaket ve hediye verdi. - SEATTLE

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title