Haberler

"Türkiye Ampute Futbolu Tanıdı"

Güncelleme:

Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Başkanı Balaban: Türkiye’de ampute vardı ama tanıtamıyorduk. Bugün çok iyi yerlere geldik.

MUSA SAMUR - Ampute futbolda geçen yıl finalde kaybettiği Avrupa Şampiyonluğu'nu bu sezon Türkiye'ye getiren Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler Spor Kulübü'nün başkanı Şenol Balaban, "Türkiye'de ampute futbol vardı ama tanıtamıyorduk. Bugün çok iyi yerlere geldik" dedi.

Şenol Balaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Avrupa Şampiyonası finalinde uzatmada yedikleri gol sonucunda Avrupa ikincisi olduklarının belirterek, "Bu sene arkadaşlarımız Avrupa şampiyonluğuna kenetlendi ve transferlerimizi ona göre yaptık. Geçen yıl kaybettiğimiz Avrupa şampiyonluğunu bu sene Türkiye'ye getirdik" diye konuştu.

Engelli insanlara imkan verilidiğinde azimleri ile neler yapabileceğini gördüklerini dile getiren Balaban, "Yolumuz uzun. Türkiye'de ampute vardı ama tanıtamıyorduk. Bugün itibari ile çok iyi yerlere geldik" ifadelerini kullandı.

Ampute futbolunun keyifli ve güzel olduğunu dile getiren Balaban, şunları söyledi:

"Amputede futbolcular, beden ve zekalarını çok iyi kullanmaları gerekiyor. Bacakları, kolları yok. Kaslarını disiplinli ve akılcı kullanmalılar. Aparatlarla maç yapmaları gerekiyor. En ufak bir hataları vücutlarında ikinci bir arızaya ve engele neden olabilir. Bu anlamda zekaları ile bedenlerini birleştirerek kullanıyorlar."

Tek tesis Ankara'da

Balaban, Türkiye'deki tek ampute futbol tesisisinin Brezilya'daki örneğine uygun olarak Ankara'da yapıldığını söyledi.

Brezilya'daki tesislerin kendisine anlatıldığında aynısını Türkiye'de yapmak istediklerini dile getiren Balaban, "Bu tesis dünyada tekti. Biz de Türkiye'de bunu yapabileceğimiz göstermek istedik. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar destek verdi. Tesis ile amputeye destek olmak istedik" dedi.

Sporcuların daha önce sosyal tesisinin olmadığını kaydeden Balaban, "Böylelikle kalacakları yeri, sosyal tesisi ayarladık. Evlerde kamp yapılıyordu şimdi ise tesiste" diye konuştu.

Proje dünyada ilk olacak

Balaban dünyada ilk olacak bir proje üzerinde çalıştıklarını da kaydederek, engelliler için tasarlanan tesiste, basketbol salonu, havuz, uzun atlama, koşu alanları ve 3 futbol sahasının olacağını bildirdi.

Projeyi gerçekleştirmeleri halinde uluslararası turnuvaları Türkiye'ye çekeceklerini dile getiren Balaban, sözlerini şöyle tamamladı:

"Engelliler Federasyonu'ndan deplasmana gittiğimizde cüzi bir ücret alıyoruz. Bu para sadece yeme-içme masraflarını karşılıyor, barınma masraflarını bile karşılamıyor. Devletin daha fazla destek vermesi gerekiyor. Engeliler Federasyonunda bütçesi belli. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Ankara'ya geldi ve maçımızı izledi. Orada kendisiyle konuştuk. Demirören'e 'ampute olarak TFF'ye bağlanmak istiyoruz' denildi. Onlar da araştırma yapıp yardımcı olacaklarını ifade ettiler. Bugüne kadar cevap alamadık. Bence TFF'ye bağlı olursak daha hızlı yol katederiz. Ampute futbola İngiltere ve Rusya'da büyük ilgi var. Özellikle Rusya'da çok güçlü çünkü destek veriliyor. Türkiye'yi de bu noktaya getirmeliyiz." - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Yenimahalle Belediyesi Balaban Spor Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title