Haberler

Turkcell`de Rekor Müşteri Kaybı

Güncelleme:

Turkcell`in faaliyet raporuna göre, 2013 sonunda 35.2 milyon olan Türkiye`deki abone sayısı 2014 sonunda 34.6 milyona düştü.

Turkcell'de 3.93 milyar TL temettü dağıtımına karar verildi, ancak devam eden sorunlar iyimserliği etkiliyor. Ortaklar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle, uzun bir süreden sonra SPK'nın müdahalesiyle gerçekleştirilebilen Turkcell genel kurulunda ortaklar arasındaki mevcut sorunların çözülemediğine dair sinyaller, şirkete yönelik beklentilerin olumluya dönmesini engelliyor.

ŞİRKET SORUNLARI

Ana hissedarlardan Alfa'nın "şirketteki açmazın çözülmediği" yünündeki açıklamasının yanı sıra, yönetim kademelerinde son dönemde yaşanan değişiklikler sonrası yeni yöneticilerin geçireceği adaptasyon süreci de yakın döneme ilişkin iyimserliği sınırlıyor. Ortaklar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle genel kurulu toplanamayan ve 2010 yılından beri temettü dağıtamayan Turkcell'in dün gerçekleştirilen genel kurul toplantısında, 2010-2014 dönemlerine ilişkin olarak toplam 3.93 milyar lira temettünün nakit ve peşin olarak dağıtılması kabul edildi.

YÖNETİMDEKİ DEĞİŞİKLİKLER OLUMSUZ ETKİLEDİ

Finans Invest Analisti Melda Ağırdaş, "Turkcell'in eskisi gibi aktif bir yönetim ile rekabetçi şekilde yönetilen bir yapıya kavuşulması lazım. Ancak yönetimde çok sert değişiklikler oldu. Bunun son halkası genel müdür Süreyya Ciliv'in görevden ayrılmasıydı. Ancak ondan önce de birçok genel müdür yardımcısı ile orta kademe yönetici değişikleri oldu. Bu da şirketin rekabetçilikte geri kalmasına neden oldu.

"DEĞİŞİM OLDUKÇA ŞİRKET GERİLEDİ"

Çünkü yeni yöneticiler için bir adaptasyon süreci gerekiyor" dedi ve ekledi: "Turkcell'de abone kayıpları bir süredir zaten devam ediyordu, 2014 yılında ise rekor abone kaybı yaşandı. Şirketin eski günlerdeki kadar rekabetçi bir yapıda olmadığının sinyallerini alıyoruz. Yönetim kurulu SPK'nın atadığı isimlerden oluşuyor ve ana ortakları temsil eden kimse yok. Dolayısıyla mevcut yönetim radikal kararlar almadan yola devam ediyor."

MÜŞTERİ SAYISI DÜŞTÜ

Turkcell'in faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre, 2014 sonu itibariyle Türkiye'deki abone sayısı 34.6 milyon oldu. Abone sayısı 2013 sonunda 35.2 milyondu. Turkcell'in dünkü genel kurul toplantısında, aday gösterilmediği için yeni yönetim kurulu üyelerinin seçimi yapılamadı. Toplantıda şirket esas sözleşme değişikliklerine ilişkin teklif de kabul edilmedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ortaklar Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (102)

prestigemobilWeb@haberler.com:

Valla ben avea dan memnunum 10 yildir kullaniyorum cokta güzel kampanyalari turkcell cok pahali

35
0
yanıtYanıtla
yorum yapmaz.Mobil-ANDROID:

pahalı diyenleri anlamakta zorluk çekiyorum, arkadaş neye göre kime gôre pahalı? adamlar avrupanın en iyi gsm opetatörü milyarlarca dolar yatırım yapmış NY borsalarında işlem gören tek Türk firması, hizmet ve kalite süper, çekim gücü en yakın rakibe göre %35 daha iyi internet hızı avrupanın en iyisi eee sonra Turkcell pahalı komik olmayalım

3
23
yanıtYanıtla
KUTUKUTUPENSEmobilWeb@haberler.com:

İsminde TURK kelimesi var ama rekabetçi ortam olmasa vatandaşı düşündüğü yok. Çok pahalisin,biraz daha orta ve alt sınıfa hitap et,özellikle öğrencileri kazan,yüksekten ucmaaa

22
0
yanıtYanıtla
Türk oğlu TürkMobil-ANDROID:

bende aveaya geceli epey oldu ve çok memnunum.Turkcell çok pahalı.bir daha Turkcele gecmem.

21
0
yanıtYanıtla
adyamanli fbMobil-ANDROID:

turkcell fena kazik

19
0
yanıtYanıtla
ismailMobil-ANDROID:

akp ele geçirdi turk elli yemeye başladı

1
18
yanıtYanıtla
DilrubamobilWeb@haberler.com:

Türkcell Oldu AKCELL Yandaşlar ve kazık yemek isteyenler akceleeee

13
5
yanıtYanıtla
emre:

Sözde yerli. . . . . kendi vatandaşını soyuyor

18
0
yanıtYanıtla
TubamobilWeb@haberler.com:

Turkcell cok pahali hala kullananlara sasiyorum

16
2
yanıtYanıtla
karoMobil-ANDROID:

tahutum biter bitmez bende ve benim tum ailemde TURKCELL İ terk ediyoruz kazikcilarrr

16
1
yanıtYanıtla
Tüm 102 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title