Haberler

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar Açıklaması

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Bizler zalimin zulmünden kaçarak, bize sığınan insanlara kucak açtık, yardım ettik ve etmeye de devam edeceğiz" dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Bizler zalimin zulmünden kaçarak, bize sığınan insanlara kucak açtık, yardım ettik ve etmeye de devam edeceğiz" dedi.

Akar, Nizip Kızılay Kan Alma Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türk Kızılay'ına yapılan bağışlardan memnuniyet duyduğunu belirterek, Türk Kızılayı'nın bağışçılardan aldığı güçle darda ve zorda olan insanların yardımına koşan bir kuruluş olduğunu vurguladı.

Akar, "Türk Kızılayı Suriye'den Türkiye'ye sığınan insanlara ilk gün nasıl yardım etmeye başladıysa, bugün de aynı şevkle yardımlarına devam ediyor. Bizler zalimin zulmünden kaçarak, bize sığınan insanlara kucak açtık, yardım ettik ve etmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Nizip ilçesindeki tören sonrasında Hatay'a geçeceklerini ve orada bulunan sığınmacılara yönelik yardımlarla ilgili yerinde çalışma yapacaklarını aktaran Akar, şunları söyledi:

"Orada bir başka devletin başka siyasi emelleriyle katledilen kardeşlerimize yapacağımız yardımlarıyla alakalı çalışmalar yapacağız. Türk Kızılayı her zaman, her yerde ve savaşın kızgın anında dahi mazlumun yanında olma tavrını sürdürecek. Bu kapsamda da yardımlarımızı en iyi ve en hızlı bir şekilde sürdüreceğiz."

Akar'ın konuşmasının ardından, merkezin yapımına katkı sağlayan iş adamı Beşir Özyurt'a plaket takdim edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Kızılay Nizip Yerel Haberler

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title