Haberler

Türk Eğitim Senliler Kahvaltıda Buluştu

Güncelleme:

Türk Eğitim Sen Kocaeli 2 Nolu Şube yönetimi Darıca Kalepark Dilruba Restaurant'ta kahvaltı düzenledi.

Türk Eğitim Sen Kocaeli 2 Nolu Şube yönetimi Darıca Kalepark Dilruba Restaurant'ta kahvaltı düzenledi. Okul yöneticileri ve okul/işyeri temsilcilerinin katıldığı toplantıya şube avukatı Resul ELMAS'da katıldı. Bir önceki şube yönetiminde yer alan Sedat SEYRAN'ı da unutmayan şube yönetimi kendisine plaket takdim etti.

TOPLU SÖZLEŞME FİYASKOSU

Kahvaltı ardından konuşma yapan şube başkanı Mustafa KILIÇ, toplu sözleşme sürecine değinerek, cumhuriyet tarihinin en iyi ikinci toplu sözleşmesini imzaladıklarını iddia eden yetkili sendikaya neden yangından mal kaçırır gibi herkes bayram iznine çıktığında imza attıklarını sorduklarında cevap alamadıklarını söyledi. Toplu sözleşmede yetkili sendikanın talep ettikleri yüzdelik dilimlerde ısrarcı olması durumunda şimdi alınandan kat kat daha fazlasını memurun kazanacağından bahsetti. Ancak bu sendikal anlayışta memurun önceliği sonralarda kaldığı için işverenin dediğini mecburen kabul etmek zorunda kalarak 23 gün daha sürmesi gereken toplu sözleşmenin 1 haftada bitirildiğini söyledi. Hatta Türk Eğitim Sen Genel Merkezinin toplu sözleşme sürecini etkilemek amacıyla Ankara'da büyük bir eylem gerçekleştireceği duyumunun üzerine apar topar sözleşmenin imzalandığını ve memur camiasının 2015 sonuna kadar bu zamlara mahkûm edildiğini dile getirdi. Şube başkanı Mustafa KILIÇ şöyle devam etti:

EĞİTİM DİLİ TÜRKÇE'DİR

Türk Eğitim Sen olarak kırmızı çizgilerinin anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilemeyeceği ve değiştirilmesinin teklif daha edilemeyeceğidir; anayasamızın 42. Maddesinde belirtilen Türkçe 'den başka anadilde eğitim yapılamayacağıdır. Bu maddelerden taviz vermemiz demek ülkemizin ve milletimizin bütünlüğünün tehlikeye girmesi anlamına gelmektedir. Ne yazık ki günlük siyasi hesaplar peşinde koşanlar ve onların yalakalığını yapanlar var oldukça birliğimiz ve bütünlüğümüz her zaman tehlike altında olacaktır.

SİYASİ İHTİRASLAR DEĞİL, EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ OLMALIDIR

Milli Eğitim camiasını ne yazık ki hokkabazlarla dolmaya başlamıştır. Türk Milli Eğitim sisteminin geleceği ile ilgilenen neredeyse kalmamıştır. Siyasi iktidar her bakan döneminde reform rekoru kırma hevesiyle yıllardır eğitimi yapboz tahtasına çevirmiştir. Üzücü olan camiamızın bunlara prim vermesidir. Bu sendikal zihniyet ne yazık ki herkese garantörlük güvencesi vererek siyasi iktidarın siyasi emellerini uygulamasına çanak tutarak insanlara kötü olan şeyleri altın tepside sunma yolunu izlemiş ve pek çok kazanımın kaybedilmesine öncülük etmiştir. Din gibi yüce kavramlarının arkasına sığınarak güç olmaya çalışması irticanın ta kendisidir. Senin başın kapalı bize gel, sen namaz kılıyorsun bizimle olmak zorundasın gibi argümanları kullanarak üye yapmaya girişmeleri sendikacılığın hangi sayfasında yazmaktadır!

Milli Eğitim Bakanlığı'nda çok şükür MEB Yasasıyla çoğu arkadaşımız görevinden alınamayacaktır. Çünkü Türk Eğitim Sen üyesi pek çok yönetici okullarına sahip çıkarak görevinin başındadır. O yükü yüklenmeye girdikleri sınavları kazanarak razı olmuşlardır ve görevlerinde çoğu arkadaşımız başarılı olarak devam etmektedir. Allah'ın izniyle de 13 Haziran sonrasında da bu böyle olacaktır.

İLKELİ, DİK DURAN SENDİKACIĞIN ADRESİ TÜRK EĞİTİM SEN'DİR

Biz cesaretimizle, ilkeli sendikacılık anlayışımızla dimdik ayaktayız. Her bir üyemizden de böyle olmalarını bekliyoruz. Ucuz koltuk vaatlerine, kapalı kapılar ardında verilen ucuz sözlere itibar etmemek gerekir. Toplu sözleşme sürecinde olanları herkes canlı canlı yaşadı. Türk Eğitim Senliler buna duyarsız kalamaz. Biliyorsunuz Genel Başkanımız, konuşmalarında malum sendika, sarı sendika, yalaka sendika diye bahsettiğinde alınan sadece bir sendika oluyor. Şimdi sormak lazım bu yetkili sendikal anlayışa; neden üstünüze alındınız diye!

AVUKAT RESUL ELMAS HUKUKİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Toplantıda daha sonra avukat Resül ELMAS, Yeni MEB yasası sonrasında okul yöneticilerinin hangi aşamalarda itirazda bulunabilecekleri hususunda bilgilendirmede bulundu. Yasa tasarısı için iptal başvurusunun yapıldığı, iptal gerçekleşirse zaten doğal olarak bu konuşmalarının gereksiz olacağını dile getirdi. İptal gerçekleşmezse bireysel olarak izlenebilecek adımlara değindi. Resul ELMAS, Türk Eğitim Senli idarecilerin %99'unun tekrar görevlendirileceği inancında olduğunu söyledi. Sözleşmeli yolluklarına da değinen avukat, 5 yıl geçmemek kaydıyla bulunduğu okula dilekçe vererek, basit bir dilekçeyle ret cevabı aldıktan sonra dava açarak arkadaşlarımızın yolluklarını alabileceğine değindi. Uzman öğretmenlik konusunda ise Çorum'da Eğitim Bir Sen tarafından açılan bir davanın kaybedilmesi ve üzerine gidilmemesi üzerine 18 Mart 2013 tarihinden beri 60 puan alan ya da tezli yüksek lisans yapanlara maalesef uzmanlık kazandırılamadığından bahsetti. İdari yargı yoluyla uzmanlık kazananların uzman unvanlarının iptal edildiğini söyledi. Kazanılan pek çok davanın altında sendikaların imzası olduğunu, bu kazanımların takip edilmesi gerektiği, duyurulması gerektiğini vurguladı. 4-C'li kamu çalışanlarının sendika üyesi olma hakkının Kocaeli'nden çıktığını dile getirdi.

SEDAT SEYRAN'A PLAKET VERİLDİ.

Toplantının sonunda, Türk Eğitim Sen 2 Nolu şubenin bir önceki yönetiminde görev alan Sedat SEYRAN'a daha önceki yönetimlerde kadın komisyonlarında görev alan Kıymet GÜLTEKİN tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

VOLEYBOL LİGİNDE TÜRK EĞİTİM – JANDARMA YARI FİNAL KARŞILAŞMASI

Toplantı Şube Başkanı Mustafa KILIÇ'ın toplantıya katılanları, Gebze İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kurumsal Voleybol liginde 10 Nisan 2014 saat 21.30'da Gebze Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak Türk Eğitim Sen-Jandarma Yarı Final karşılaşmasına davet etmesiyle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Darıca Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title