Haberler

Türk Bayrağını İndiren Mutlu: Üzüntümden İndirdim

Güncelleme:

Diyarbakır'da nizamiyedeki Türk bayrağını indirdiği gerekçesiyle tutuklanan Ömer Mutlu, savunmasında "Ramazan Baran'ın ölümünden dolayı çok üzüntülüydüm." dedi.

Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı nizamiyesindeki Türk bayrağının indirdiği gerekçesiyle tutuklanan 26 yaşındaki Ömer Mutlu ile ilgili iddianame 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 26 yıla kadar hapisle yargılanması istenen Mutlu'nun ifadesinde, "Ramazan Baran'ın ölümünden dolayı çok üzüntülüydüm. Sinirlerime hakim olamayıp bayrağı indirdim" dedi.

TÜRK BAYRAĞINI DİREĞE ÇIKIP İNDİRMİŞTİ

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 7 Haziran günü PKK'nın yol kesme eylemlerine güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında çıkan çatışmada Ramazan Baran ile Baki Akdemir öldü. Ramazan Baran'ın cenazesi, 8 Haziran günü büyük bir gösteriye dönüşen cenaze töreniyle Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye katılanlar, adı daha sonra Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı olarak değiştirilen 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nı taşlarken, yüzü kapalı bir kişi de tali nizamiyesinde bayrak direğine tırmanıp asılı olan Türk bayrağını indirdi.

'DEVLETİN EGEMENLİK ALAMETLERİNİ AŞAĞILAMA' SUÇUNDAN 26 YIL

Bayrağı indirdiği gerekçesiyle polis tarafından yakalandıktan sonra tutuklanan şüpheli Ömer Mutlu ile ilgili hazırlanan iddianame Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede bayrağı indiren şüpheli Ömer Mutlu'nun 'askeri yasak bölgelere girme', 'toplantı ve yürüyüşlere silahlı ve benzeri aletlerle katılma', 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama' suçlarından 26 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

AÇIK VE KAPALI YÜZLÜ GÖRÜNTÜLERİ İNCELENEREK TESPİT EDİLDİ

İddianamede 7 Haziran tarihinde Lice'nin Fisovası mevkiinde Diyarbakır-Bingöl karayolunun kapatılması nedeniyle gruba müdahale edildiği, bu sırada yaralanan Ramazan Baran'ın hayatını kaybettiği belirtildi. 8 Haziran tarihinde Ramazan Baran'ın cenazesinin Yeniköy Mezarlığı'na defnedilmesi sonrasında bir grubun izinsiz gösteri yaptığını ve 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı lojman bölgesini taşladığını ifade eden savcı, bu sırada grup içinde bulunan şüphelinin telleri aşarak bayrağı indirdiğini kaydetti. Cumhuriyet Savcısı, yürüyüşten önce yüzü açık olan şüphelinin daha sonra atleti ile yüzünü kapattığını ve bu görüntülerin incelenmesi sonucunda kimliğinin tespit edildiğini vurguladı. Şüphelinin 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı kuzey nizamiyesinde bulunan fens tellerini aşarak birlik içerisindeki bayrak direğine çıktığını, gönderde bulunan bayrağı yırtarak aldığını ve tel örgü dışındaki grubun üzerine attığını belirten savcı, Ömer Mutlu'nun daha sonra grup içine karışarak olay yerinden ayrıldığını kaydetti.

"ÜZÜNTÜMDEN İNDİRDİM"

Şüphelinin Lice'de yakalandığı belirtilen iddianamede Ömer Mutlu'nun ifadelerine de yer verildi. Şüpheli Ömer Mutlu, iddianameye yansıyan ifadelerde, "Ramazan Baran'ın ölüm olayından dolayı üzüntülüydüm. Sinirlerime hakim olamayarak bayrak direğine çıkıp, bayrağı kopardım" dedi. İddianamede olay sırasında yüzü açık ve kapalı şekilde fotoğrafları gösterilen Ömer Mutlu'nun, fotoğraflardaki kişinin kendisi olduğunu kabul ettiği de belirtildi.

İddianamenin Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından şüpheli Ömer Mutlu'nun yargılamasının önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Yeniköy Lice Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (125)

türkoğlutürk:

biz o kutsal bayrağımız için sadece çanakkalede 250. 000 şehit verdik. . . sen kimsinde bayrak indiriyorsun lan sıçan, , ,

98
8
yanıtYanıtla
turk:

yeter lan yalanlarıızdan bıktım artık ulan o savaşlara katılanların isimlerinden tut ailelerine kadar hepsi tutanaklarla belgelerle tutulmuş zaten aptal herif bak bakayım kaç kürt katılmış uğramamışsınız bile , türkler ve diğer azınlıklıklar kardeşce savaşırken sizler onlarca isyan çıkarmakla meşguldünüz , şerefsizler yalan atıp durmayın aciz pislik seni

yanıt29
yanıt1
Turkm@m.m:

Bu kurt sovenizmi son zamanlarin modasi oldu.Hee oyleydi canim 250 bini de Kurttu Mesut da Kurt Tugce de Kurt hatta Adriana Lima da Kurtmus.Ayrica 5.000 Azerbaycan Turku yatiyor Canakkalede.Hem hepsi Kurtse niye saygi duymuyor atalarina

yanıt18
yanıt4
muratm@m.m:

Çanakkale şehitligini gezin virane kırdı yoktur. bu ülke kurtuluş mücadelesi verirken onlar ihanet içindelerdi vatanı satmanın peşindelerdi

yanıt19
yanıt2
gerçeksi:

direği almakta zorlanan kırmançi çareyi bayrağı almakta buldu:)

68
17
yanıtYanıtla
korkusuz korkak:

tipik kurt savunmasi

56
22
yanıtYanıtla
gerçeksi:

bunların hapiste yatması kral dağda bayırda yatmalarından iyidir bu onlar için hediye pislikler pis kürtller

44
32
yanıtYanıtla
serhat Mobil-ANDROID:

bayrak milliyetçiliği yapan faşolar, o bayrak için en çok Kürt mehmet öldü unutma...

13
62
yanıtYanıtla
hadi yam@m.m:

Biz niye goremedik o sehitleri acabaHer yerde bir de isyan cikarttiniz.Guneydogudan katilim kayitlarda var siz kendinizi boyle seylere inandirip beyninizi yikayacaginiza o bayraga saygi duymasini bilin

yanıt18
yanıt3
maksu:

neyin milliyetçiliğini yapacağız sığır. ne için yaşıyoruz

yanıt9
yanıt3
Tüm 125 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title