Haberler

ANKA Gördü, Düğmeye Basıldı! Munzur Vadisi'nde PKK'ya Büyük Operasyon

Güncelleme:

Tunceli'deki Munzur Vadisi'nde, PKK'ya yönelik 1 metreyi aşan kar ve -20 derece düzenlenen operasyonlarda çok sayıda sığınak, barınak ve 500 kiloluk bomba imha edildi.

Tunceli merkez ile Ovacık İlçesi arasında yer alan Munzur Vadisi Milli Parkı içinde, PKK'ya yönelik bir metreyi aşan kar ve eksi 20 derece sıcaklıkta düzenlenen operasyonlarda çok sayıda sığınak ve barınak bulunarak imha edildi. PKK'lıların Tunceli-Ovacık karayoluna tuzakladığı 500 kiloluk bomba etkisiz hale getirildi.

ANKA CANLI HAREKETLİLİĞİ BELİRLEDİ

Tunceli'de iki gün önce ilk yerli üretim olan ANKA insansız hava aracının Munzur Vadisi içinde Bali Deresi ile Venk Köprüsü arasındaki sarp dağlık alanda canlı hareketliliği tespit etmesinden sonra başlatılan operasyonla birlikte Kobra helikopterleri, bölgeyi yoğun ateş altına aldı.


ÖZEL EĞİTİMLİ BİRLİKLER OPERASYON YAPTI

Bugün sabah erken saatlerinden itibaren de bölgeye özel eğitimli birliklerle kara operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında Kirpi tipi zırhlı araçlar ile bölgeye taşınan profesyonel askerler, belirlenen noktalara konuşlandırıldı. Munzur Vadisi'nin Venk Köprüsü, Bali Deresi civarı, Sarıtaş bölgeleri ile vadinin hakim tepeleri ve iç kesimlerine giren askerler, birçok sığınak ve barınak tespit ederek bu bölgeleri kontrol altına aldı.


KOBRALAR MAĞARA VE BARINMA ALANLARINI BOMBALADI

Sikorsky helikopterlerin de destek verdiği operasyonda Kobra helikopterler, kar kalınlığının yaklaşık bir metreyi aştığı vadinin en üst tepeleri ile sarp ve derin vadilerin iç kesimlerindeki mağara ve barınma alanlarını bombaladı.


500 KİLOLUK PATLAYICI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı ve 51'inci Motorlu Piyade Tugayı'na bağılı çok özel eğitimli birlikler, Venk Köprüsü civarında yaptıkları yol araması sırasında, Tunceli-Ovacık karayoluna yedi büyük ve üç küçük mutfak tüpünden oluşan tahrip gücü çok yüksek, yaklaşık 500 kiloluk el yapımı patlayıcıyı bularak etkisiz hale getirdi. Dedektör köpeklerin de kullanıldığı operasyonda bazı PKK sığınakları ve tuzaklanan patlayıcılar da bu dedektör köpekler tarafından tespit edildi.


HAVA SICAKLIĞI EKSİ 20 DERECEYİ BULDU

Bölgede hava sıkacklılığı yer yer eksi 20 dereceyi bulurken, her türlü kış şartlarına dayanıklı kıyafetler ile operasyona çıkan askerlerin sırtlarında yaklaşık 30 kilo teçhizat taşıdıkları görüldü.


2 ADET EL YAPIMI PATLAYICI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Venk Köprüsü bölgesinde tespit edilen birçok PKK sığınak ve barınağında bulunan bol miktardaki yaşam malzemesi de askerler tarafından imha edildi. Sığınaklar civarında tuzaklanan iki adet el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Ovacık Munzur Vadisi Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500

Yorumlar (63)

cayiler sizi:

o daglar taslar size mezar olcak insallh emi ne isiniz var munzur kutsalgi büyüktür cikin orda cabuk cekin askerlerinizi iste bakin bu türkiye cumhriyetin en büyük pravaksiyonu dur yoksa orda hendek mi var gitiniz oraya allah belanizi versin

26
64
yanıtYanıtla
kamanli:

essege kurban ol allahin mali

yanıt7
yanıt4
Izmirli:

Geceye kalmaz 5/6 Sehit haberi gelir

35
37
yanıtYanıtla
Diyarbakırlı:

bizim Doktor arkadaş anlatıyor Munzurda bir oparasyon yaptık 60 PKKli aralarında bayanlarda vardı ve gerilla dedikleri çolu çocuk bakımsızlıktan kupkuru olmuşlar diyorki aclıktan bayağı kilo kaybetmiştiler ve insan ister istemez üzülüyordu Tabi Selho figo tahtilerini nerede geçireceklerini şimdiden düşünüyorlar Selhonun eşi 700gün raop aldı raporluken kiriket oynuyordu zavalı gerilalarda yani gariban çocuklarda ölsün

62
7
yanıtYanıtla
Türk_Askeri:

Gördügünüz pkklilari yerinde gebertin. koyun bombalarinin üstüne patlatin.

56
4
yanıtYanıtla
Rojin:

Hayin pkk

52
4
yanıtYanıtla
paris/trabzon:

ALLAH guc kuvvet versin aslanlar bu millet arkanizda

48
4
yanıtYanıtla
ref:

bizim askere polise allah korusun allah korusun diyorlarda korumuyormu yada yokmu acaba yoksa milyonlarca kişi korusun diyor henüz koruduğuu birşeyi görmedim ölen varsa ölüyor yaşayan varsa yaşıyor :)

3
46
yanıtYanıtla
yasin:

Rabbim gerillanın yardımcısı olsun akp TSK lı teröristler 5 saat bile dayanamıyor oralarda gerilla aylarca orda yaşıyorlar

5
43
yanıtYanıtla
Serkan Yilmaz:

Ya ne kadar büyük birsey eksi 20 derecede operasyon!!!!! Peki buna ne demeli gerilla lar o eksi 20 derecede bütün bi kis ordalar!!!!!

13
33
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title