Haberler

Trabzonspor Vaazı Müftüyü Kızdırdı

Güncelleme:

İmam Cuma Vaazinde Cemaati Trabzonspor Maçına Gitmeye Çağırmıştı.

Trabzon'da bir işhanının zemin katında yer alan Sarılar Camisi fahri imamı Ömer Oskay'ın cuma vaazında cemaati Trabzonspor maçına çağıran konuşma yapması müftü Veysel Çakı'yı kızdırdı.

Vaazı öğrenen ve tepki gösteren Çakı, cami için imam kadrosu açtı, imam Oskay da bunun üzerine görevden ayrıldı.

Uzunsokak Caddesi'nde bir işhanının alt katında mescit olarak kurulan ve bir süre önce camiye çevrilen Sarılar Camisi'nde imam kadrosu bulunmadığı için yıllar boyunca Ömer Oskay isimli vatandaş fahri imamlık yaptı.

Ücreti cemaat tarafından ödenen Ömer Oskay, 17 Aralık Cuma günkü hutbesinin bir bölümünde Trabzonspor'u konu etti.

Aynı günün akşamı oynanacak olan Karabükspor maçına gönderme yapan Oskay, "Erzurumlu Naim Hoca'yı duydunuz mu? Duymayan yok onu. Allah rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin. Erzurumspor dediğin zaman akla gelen isimdir. ya o 60 bin seyirci ile yapılan 61'inci dakika şovu neydi? Beni çok mutlu etti, gururlandırdı. 'Bizim için her yer Trabzon' diyorlar ya. Tabi olacak. 26 yılın özlemi var. Ben bu akşam maça gidiyorum. İsteyen gelir, isteyen gelmez.

Biz bu sene bu şampiyonluk özlemini gidereceğiz. Ne derseniz deyin. İsterseniz bunları burada konuştum diye işime son verin. Ben bu çocukları tanıyorum, bunlar namazında niyazında çocuklar. Cenabı Allah ne muratları varsa versin. Bugün akşam maçı alalım, inşallah yolun sonu görünüyor" dedi. Oskay, cemaatten birisinin, karşılaşma öncesi izinsiz olarak ülkesine giden bordo- mavililerin Brezilyalı oyuncusu Jaja için, "Bu akşam Jaja yok" demesi üzerine de, "Bırak gitsin, nereye giderse gitsin" ifadesini kullandı.

MÜFTÜ'YI KIZDIRDI

Ömer Oskay'ın bu açıklamaları internet sitelerinde yer alınca Trabzon Müftülüğü konuyla ilgili inceleme başlattı. Ardından da Sarılar Camisi'ne imam kadrosu tahsis edildi. Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, yerel gazetelerde 'İmamın işine son verildi' şeklinde çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada, Ömer Oskay'ın hiçbir zaman Diyanet İşleri Başkanlığı'nın personeli olmadığını belirterek, "Cami bize bağlı. Bu arkadaş orayı idare ettiği için bugüne kadar bir atama yapmamışız.

Ücretini de cemaat ödemiş. Yani göreve son vermem gibi bir şey söz konusu olamaz. Çünkü resmi olarak bizim elemanımız değil. Bu olaydan sonra cami için kadro açtık. Artık kadrolu imam görev yapacak" dedi. Çakı, vaazda Trabzonspor'un konu edilmesini doğru bulmadığını da belirterek, "Vaazı tasvip etmiyorum.

Trabzonspor'a dua edilir, başarı dilenir ama onun yaptığı gibi olmaz. Bu kürsü adabına uymamıştır. Kürsülerde din hizmeti verilmelidir. Bu cami içi adabına uymadığı gibi bizi de rahatsız etti. O zaman tüm camilerde tüm takımlara dua edilsin. Böyle şey olmaz. Bu yaklaşım tarzı doğru değil" ifadesini kullandı.

OSMAN ŞİŞKO - TRABZON / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kabani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kabani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title