Haberler

Torba Yasaya Üç Yeni Sürpriz Teklif

Güncelleme:

Torba tasarıya eklenen bir maddeyle elmas ve inci gibi kıymetli taşlardan alınan ÖTV tamamen kaldırılırken, benzin ve buzdolabı lüks grupta kaldı.

Torba tasarıya eklenen bir maddeyle elmas ve inci gibi kıymetli taşlardan alınan ÖTV tamamen kaldırıldı.

Vergi mevzuatına göre elmas lüks mal grubundan çıkarken benzin hatta buzdolabı lüks grupta kaldı.

Kamu alacaklarına af getiren torba tasarının son gün görüşmelerinde sürpriz eklemeler yapıldı. AK Parti milletvekillerinin önergeleriyle torba tasarıya yeni düzenlemeler eklendi.

GEREKÇE KDV ALINMASI

Meclis’in açılacağı 1 Ekim’de görüşmelerine devam edilecek torba tasarıya gece yarısı eklenen bir maddeyle elmas, inci ve kıymetli taşlar üzerindeki yüzde 20'lik Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tamamen kaldırıldı. Buna gerekçe olarak kıymetli taşlardan KDV alınacak olması gösterildi. Oysa yürürlükteki vergi mevzuatı ÖTV ve KDV’nin birlikte uygulanmasını engellemiyor.

'LÜKS GRUP'TAN ÇIKARILDI

Halen benzin, LPG, doğalgaz, beyaz eşya hatta çalar saatli radyo dahil çok sayıda üründen hem ÖTV hem KDV alınıyor. Yeni düzenlemeyle buzdolabı, elektrikli süpürge gibi temel ihtiyaç malları lüks mal grubunda kalırken elmas lüks tüketim malı grubundan fiilen çıkmış oldu.

Eklenen başka bir maddeye göre de, devlet vatandaşın arsasından, tarlasından ya da evinin üzerinden geçirdiği köprü için artık kamulaştırma bedeli ödemeyecek.

KAMULAŞTIRMA BEDELİ YOK

Aynı şekilde arsalarının üzerinden teleferik hattı, altından metro geçirilen vatandaşlar kamulaştırma bedeli talep edemeyecek. Vatandaş, devletin kamu adına yatırım yaptığı bu gayrimenkullerini artık yeni şekliyle kullanmak zorunda kalacak. Örneğin arsasının altından metro geçen vatandaş gayrimenkulüne çok katlı bina yapamayacağı gibi, kamulaştırma bedeli de talep edemeyecek.

MERALAR BETONA DÖNÜŞECEK ET VE SÜT FİYATI ARTACAK

Torba tasarıya hayvancılığa elverişli kırsal bölgelerin yerleşime açılma riskini getirecek yeni bir madde eklendi. Maddeye göre hayvanların otlatıldığı mera, yaylak ve kışlak gibi alanlar Bakanlar Kurulu’nca kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilebilecek.

Mevcut Mera Kanunu’na göre mera ve yaylaklara ülke güvenliği, olağanüstü hal durumları, doğal afet sonrası zorunlu yerleşim ihtiyacı ile maden ve petrol arama amaçlı yatırım dışında çivi dahi çakılamıyor.

KULLANILAMAZ HALE GELİR

Yeni düzenlemeyle yaylak, otlak ve meraların hızla yerleşime açılacağı, bunun sonucunda da hayvancılık sektörünün meraları kullanamaz hale gelebileceği belirtilirken, sonuçta yem fiyatları ile birlikte et ve süt ürünlerinin zamlanmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Bugün

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ak Parti Ekonomi Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İmamoğlu: İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulaması 16 Mayıs'ta başlıyor

İmamoğlu: İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulaması 16 Mayıs'ta başlıyor

500

Yorumlar (66)

vatandaş:

bu akpartinin suyu çok ısındı ama karşısına çıkıp da halkın sömürülmesine dur diyecek adam gibi bir muhalefet yok.. topunuzun Allah cezasını versin.

23
0
yanıtYanıtla
SSK EMEKLİSİ:

TABİİ TABİİ , CANIM BU MEMLEKETDE YAŞAYIP DA ELMASI , ZÜMRÜTÜ, YAKUTU OLMAYAN MI VAR ?.ÇOK ŞÜKÜR BUNLAR İHTİYACI.BENZİNLE MİLLETİN İŞİ OLMAZ ONLARI KİM BULUP DA ALABİLİR :......ZİRA BİR LT BENZİN 5 TL .

18
1
yanıtYanıtla
hönkkkk:

yıl 2014 YURDUM IKTIDARI BUZDOLABI LUKS IHTIYACTIR ARKADAS DEMEKTE...

17
0
yanıtYanıtla
cesc:

zengine hayat ne güzelmiş be fakirlik suç olur yakında

16
1
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

''MERALAR BETONA DÖNÜŞECEK ET VE SÜT FİYATI ARTACAK '' ..bu haber değil,AKP karşıtlarına malzeme olarak verilmiş bir yorum olmuş,o yüzden inanırlılığı yok ama şimdiden atlamış sazanlar.

2
15
yanıtYanıtla
Hans:

Kus beyinliler akliniz nerdeydi oyu verirken, bu daha baslangic.

14
2
yanıtYanıtla
U_F_U_K:

Burada yesinler yiyeceklerini öbür tarafa bu kadar hakla gittiklerinde Hak alacaktır hakkı...

14
1
yanıtYanıtla
YENİ TÜRKİYE. ESKİSİ GİBİ.:

SOMA MADENİ YASASIYDI. ZENGİNLERİN AF YASASI OLDU. ZENGİN ELMAS ALSIN VERGİ VERMESİN. FAKİR BENZİN. EKMEK. BUZDOLABI ALSIN. ÖDESİN.

15
0
yanıtYanıtla
vay vay vay:

Akaryakıt ile halkı soymaya devam..... Yola devam...

15
0
yanıtYanıtla
9 ISIK:

SAyın Bakanlarım, bakmayanlarım, vekillerim vede dikenlerim, Kömüre, doğalgaza ve oduna ÖTV yi unutmayın, malum önümüz kış millet bol bol yakmasın. Ha birde size zahmet Yat, jet, kotra ve özel uçaklarada lütfen ÖTV almayın, onlar bizim ihtiyaçlarımız, onlar olmasa asgari ücretle nasıl keyf sürebiliriz. ancak gücümnüz vede maaşımız yata jeta kotraya yetiyo, odundan köürden kar edin, yata jete dokunmayın nolur

14
0
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title