Haberler

Tika'dan Afganistan'da Makroryan Kız Okulu'na Destek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Salondan detaylar- TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin'in konuşması-Kabil Eğitim Müdürü Syed Mensur'un konuşması-Açılıştan detay-Okulun bahçesinden detay TİKA'dan Afganistan'da Makroryan Kız Okulu'na destekKABİL (AA) – Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Birinci Makroryan Kız Okulu'na oyun bahçesi yaptı ve konferans salonunu onardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Salondan detaylar- TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin'in konuşması-Kabil Eğitim Müdürü Syed Mensur'un konuşması-Açılıştan detay-Okulun bahçesinden detay TİKA'dan Afganistan'da Makroryan Kız Okulu'na destekKABİL (AA) – Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Birinci Makroryan Kız Okulu'na oyun bahçesi yaptı ve konferans salonunu onardı.Oyun bahçesiyle konferans salonunun açılışı için düzenlenen törene TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, Kabil Eğitim Müdürü Syed Mensur ve çok sayıda davetli katıldı.Şahin, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçen yıllarda Afganistan'a çeşitli alanlarda ve özelikle de eğitim için önemli yardımlar yaptığını, son 10 yılda ülke genelinde 90 okul inşa ettiğini söyledi.Türkiye'nin yardımları sayesinde 100 bin Afgan öğrencisinin daha iyi ortamda eğitim alma olanağına sahip olduğunu ifade eden Şahin, "Birinci Makroryan Kız Okulu'na yaptığımız yardım, çok büyük bir yardım değil, okula oyun bahçesi yaptık ve konferans salonunu onardık" dedi.Kabil Eğitim Müdürü Mensur da Türkiye'nin son 14 yılda en çok ihtiyaç duydukları alanlarda Afganların yardımına koştuğunu ifade ederek, "Türkiye'nin yardımları bizim için çok önemli, çünkü bu yardımlar kardeşten kardeşe yapılan yardımlar. Türkiye bize kendi çıkarları için değil, ihtiyaçlarımızın giderilmesi için yardım ediyor. Türk halkına yardımları için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Mensur, Türkiye'nin yardımları sayesinde binlerce Afgan öğrencisinin daha iyi şartlarda öğrenim gördüğünü belirterek bu yardımların devam etmesini istedi.Kabil'deki Birinci Makroryan Kız Okulu'nda yaklaşık 3 bin kız öğrenci öğrenim görüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Şahin Afganistan Türkiye Kabil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title