Haberler

THY Yolcu Uçağı Nepal'de Pistten Çıktı

Güncelleme:

Türk Hava Yolları'na ait Airbus A330 tipi yolcu uçağı Nepal'de iniş yaptığı esnada olumsuz hava şartlarının etkisiyle pistten çıktı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul- Katmandu seferini yapan yolcu uçağı Katmandu havalimanına inerken pistten çıktı. Olayda bir yolcu yaralandı. Türk Hava Yolları, iniş yaparken sis sebebiyle pistten çıkan uçağın yerine yolcuları alması için yeni bir uçak gönderiyor.

Türk Hava Yolları'nın Airbus A330 tipi yolcu uçağı, dün akşam saat 20.25 sıralarında 224 yolcusuyla Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. TC-JOC kuyruk tescilli ve TK-726 sefer sayılı uçak, Nepal'in başkenti Katmandu'daki Tribhuwan Havalimanı'na inişinden kısa bir süre sonra pistten çıktı. Kazada bir yolcu hafif yaralanarak hastaneye sevk edilirken, uçakta bulunan diğer yolcular tahliye edilip terminale alındı.

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI

Associated Press, pistin iki gün süren şiddetli yağmur nedeniyle kaygan olduğunu ve olay anında yoğun sis görüldüğünü bildirdi. Ajans çime saplanan uçağın özellikle ön kısmında hasar oluştuğunu belirtti.

HAVADA YARIM SAAT TUR ATTI

Associated Press, THY uçağının, Nepal'deki tek uluslararası havalimanı olan Tribhuwan Havalimanı'na inmeden önce havada yarım saat tur attığını duyurdu. AFP'nin haberine göre, havalimanı sözcüsü Purna Prasad Chudal said, pilotun ilk denemesinde pisti geçtiğini, ikinci denemesinde ise uçağın pistten çıktığını söyledi.

Kazanın ardından havalimanı sabah saatlerinde uçuşa kapatıldı.

THY: OLAYI İNCELEYECEĞİZ

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç, resmi Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yolcularımız ve uçuş ekibimiz güvenli bir şekilde tahliye edilerek terminale alınmıştır. Olayda bir yolcumuz hafif yaralanmış ve hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Uçağın bulunduğu bölgeden çekilmesi için gerekli tedbirler alınmış ve çalışma başlamıştır. Olayın nasıl meydana geldiği yapılacak teknik incelemenin ardından belirlenecektir."

THY, bu açıklamanın ardından yazılı bir açıklama daha yaptı. Kazanın nedeninin teknik incelemenin ardından belirleneceğinin belirtildiği açıklama şöyle:

"Türk Hava Yolları'nın A330-300 tip 223+1 yolcu ve 11 mürettebat taşıyan TK 726 sefer sayılı İstanbul-Katmandu uçağı Katmandu'ya iniş yaptıktan sonra pisten çıkmıştır. Yolcularımız ve uçuş ekibimiz güvenli bir şekilde tahliye edilerek terminale alınmıştır. Olayda bir yolcumuz hafif yaralanmış olup hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Uçağın bulunduğu bölgeden çekilmesi için gerekli tedbirler alınmış ve çalışma başlatılmıştır. Olayın nasıl meydana geldiği yapılacak teknik incelemeyle belirlenecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

THY, YENİ UÇAK GÖNDERİYOR

Türk Hava Yolları (THY), Nepal'in başkenti Katmandu'da iniş yaparken sis sebebiyle pistten çıkan uçağın yerine yolcuları alması için yeni bir uçak gönderiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Associated Press Katmandu Nepal Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (105)

CAN DERSİMLİ:

THY YOLLARINA BİNECEĞİME YÜK TRENİYLE GİDERİM.

162
21
yanıtYanıtla
ASABIMobil-IOS:

Dünyanin en rezil havayollari THY

110
36
yanıtYanıtla
kemal abi:

Çok geçmiş olsun. . olay iyiki dahada büyümedi. . THY nin geldiği noktayıda gördük. . ismini ve yerini ilgimiz nedeniyle bildiğimiz nepale bile uçuyorsa THY dünya markası olmuş artık. .

18
113
yanıtYanıtla
Emrah deniz Mobil-IOS:

Dikkat ettiyseniz her zaman THY problem yapıyor ..?????

109
17
yanıtYanıtla
Natailoz Mobil-IOS:

Milleti soyuyorsunuz bu size bir ders olur inşallah özellikle gurbetteki insanları kendi öz vatandaşlarınıza bile acımıyorsunuz yuh sizlere üç ay önce verdiğim parayı unutmadım

113
10
yanıtYanıtla
karamMobil-ANDROID:

Allah kurtarmış Allah milli gururumuz nazarlardan saklasin çok geçmiş olsun herkese fesatcilarada fırsat verme Yarabbim

23
99
yanıtYanıtla
geçmiş olsun:

çok çok geçmiş olsun şükür yaralı bile yok

14
90
yanıtYanıtla
DİYAR BAKİRMobil-IOS:

Her noktaya ucus seferi cikartirsan ve bunlada ovunursen olacagi buydu. Dunyanin en yuksek daglarinin arasinda havalimani, en riskli havalimanidir.

75
14
yanıtYanıtla
emir er:

THY cumhuriyetimizin incisidir. bu inciyi yiyip bitiren karartan hülkümet. . .

8
72
yanıtYanıtla
cetin:

kaza yapan havayoluna kimse binmez pilotaj hatasi gecmis olsun

63
11
yanıtYanıtla
Tüm 105 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title