Haberler

THY'den Bayram Rekoru

* THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı,"Cuma günü 89 bin 200 civarındayız. Pas yolcuları da sayarsanız 90 bini geçmiş olacağız. Bu anlamı ile Atatürk Havalimanı çıkışlı 90 bin yolcuyu görmemiz. Bunun yanı sıra 70- 75 bin civarı dönüşleri de gördüğümüz zaman bugün yaklaşık 165 bin civarında giriş çıkış olacak.

* THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı,

"Cuma günü 89 bin 200 civarındayız. Pas yolcuları da sayarsanız 90 bini geçmiş olacağız. Bu anlamı ile Atatürk Havalimanı çıkışlı 90 bin yolcuyu görmemiz. Bunun yanı sıra 70- 75 bin civarı dönüşleri de gördüğümüz zaman bugün yaklaşık 165 bin civarında giriş çıkış olacak. Bizim için çok bereketli bir bayram yaşıyoruz"

"2017 yılı için umutluyuz ?

"THY'den kalorisi düşük sağlıklı mutfak konsepti"

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR-İSTANBUL DHA

Bayram tatilinin dokuz güne çıkarılması havalimanlarının yolcu akınına uğramasına neden olurken THY'de yolcu rekorları kırıyor. Kurban Bayramı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda alınan önlemleri yerinde inceleyen Türk Hava Yollları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı yolcuları ve personeli dinledi. Yolcular arasında bulunan sanatçı Özkan Uğur'la da sohbet eden Aycı yolcuların bayramını da kutladı.

İlker Aycı, Atatürk Havalimanı'nda görev yapan gazetecileri de ziyaret ederek açıklamada bulundu. Aycı, yolcuları bayram boyunca rahat ettirmek için çalıştıklarını ve gerekli önlemlerin alındığını kaydederek yolcu sayısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aycı, ' Cuma günü 89 bin 200 civarındayız. Pas yolcuları da sayarsanız 90 bini geçmiş olacağız. Bu anlamı ile Atatürk Havalimanı çıkışlı 90 bin yolcuyu görmemiz. Bunun yanı sıra 70- 75 bin civarı dönüşleri de gördüğümüz zaman bugün yaklaşık 165 bin civarında giriş çıkış olacak. Bizim için çok bereketli bir bayram yaşıyoruz. Uzun zamandır beklediğimiz bir tabloydu . Umarım bayram sonrası da devam eder. Doluluklarımız yüzde 88.Hazırlıklarımızı 90 bin üzerinde kurmuştuk. O rakamı yakaladığımız için mutluyum. 2017 yılı için umutluyum' dedi.

Aycı geçtiğimiz günlerde 120 Uzakdoğulu gazeteciyi getirdiklerini hatırlatarak, 'Tanıtım çalışmalarımıza THY olarak devam edeceğiz. Uçtuğumuz 116 ülkeden gazetecileri buraya taşımaya devam edeceğiz. Ülkemizin gerçeğini içeride ve dışarıda anlatacağız' diye konuştu.

SAĞLIKLI MUTFAK KONSEPTİ

Aycı, yolcuların sağlığını da düşündüklerini ve yakında yeni bir mutfak konseptlerinin olacağını da kaydederek ' Önümüzdeki dönemde sağlıklı mutfak konseptini tanıştıracağız. Daha sağlıklı daha lezzetli yeni formlarda yorumlanmış bir mutfak anlayışıyla özellikle düşük kalorili şeker oranı,tuz oranı düşük,yağ makul seviyede olan bir mutfak anlayışıyla bugün dünyada gelişen sağlıklı yaşama uygun modernize edilmiş bir anlayıştan söz ediyoruz.İkram konseptinde yeniliklere devam edeceğiz.5 yıldızlı havayolu olmaya çalışıyoruz.Yapacağımız ikram yenilikleriyle her zaman olduğıu gibi yeni lezzetler bunu yeni yılla beraber başlatacağız ama ekim sonu gibi bazı denemelerde bulunacağız ' dedi.

HAVANA SEFERLERİ BAŞLIYOR

Önümüzde ki yıl büyümeyi devam edeceklerini söyleyen Aycı, "Önümüzdeki günlerde yeni hatlar açacağız. Yeni ürünler geliştireceğiz. Zanzibar ve Klimanjaro seferlerine başlayacağız. Aralık ayı içinde Havana ve Karakas'ı açacağız. Havana uzun bir süredir merak edilen bir rota 2017 yılında Meksiko City gibi ya da Ba Cabu ya da Cancun ile bağlamayı düşünüyoruz ? diye konuştu. Aycı uzun zamandır konuşulan Avusturalya uçuşları hakkında da bilgi verdi. Avusturalya seferleri için görüşmeler yapıldığını söyleyen Aycı,

"Mairutus, Maldivlerden sonra Şeyşeller ve Havana'ya uçacağız . Latin Amerika'daki büyümemiz devam edecek. 2017 yılında Sidney görüşmelerini yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti sırasıda Endonezya Cumhurbaşkanı ile konuşuldu. İki lider anlaştı. Bu konuda prosedürün tamamlanmasını bekliyoruz. Bürokrasi hızlandığı takdirde daha hızlı olacak. Dolayısıyla çok yakın bir zamanda 2017 için hazır hale gelmiş olacağız? diye konuştu.

KARGODA YENİ BİR SIÇRAMA YAPACAĞIZ

Kargonun büyümesi için yeni yapılandırma çalışmalarının olduğunu da ifade eden Aycı, "2017'de kargoda yeni bir sıçrama yapacağız. Yeniden yapılandırma çalışması yürütüyoruz. Yeni yapılanmamızın ayak seslerini 2017"de göreceksiniz. 960 milyon dolarla bitecek kargo cirosu. Önümüzdeki yıl 1 milyar doları aştığını göreceksiniz. Şirketin şu anda yüzde 10'un oluşturuyoruz Gelecekte kargo gelirlerimizin şirketimiz büyüklüğü içinde yüzde 15'e gelmesini bekliyoruz ? diye konuştu.

ANADOLUJET'E YENİLİKLER

Aycı, Anadolujet için yenilikler düşündüklerini söyleyerek, 'Anadolujet' in kurumsal kimlik ilgili çalışma yapıldı. Orada da bir değişim başlattı. Gelecek 2017 ile birlikte orada bir hareketlenme göreceksiniz. Önümüzde yeni fırsatlar var. Onları değerlendirmek için çalışıyoruz. Müşteri sadakatini sağlamak üzere bu programları farklı hale getireceğiz ' diye konuştu.

3. HAVALİMANI TESİSLERİ İHALESİ YAPILACAK

3. havalimanında yer alacak tesisleri ile ilgili açılan ihalenin yıl sonunda kadar yapılacağını söyleyen İlker Aycı, "3. havalimanında yer alacak tesisleri ile ilgili açılan ihale yıl sonunda kadar hepsi tamamlanmış olacak. En geç şubat mart gibi inşaata başlamış olalım. Bu anlamı ile çok ciddi 40 civarı firma başvurusu aldık. Bunlar bizim tasarım ve dizaynımız yapmak üzere geldiler. Birkaç tane uluslararası danışmanla çalışıyoruz. Ayrıca ORAT konusunda oraya yapacağız operasyonun transferi konusunda danışmanlık alacağız. Transfer edilen büyük havalimanlarının geçişleri konusunda know how alacağız. En verimli şekilde başlayıp operasyonu sorunsuz yürütebilmek için olabildiğince profesyonel oyun planları hazırlıyoruz. Bu konularda dikkatliyiz ? bilgilerini verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Özkan Uğur Havana Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title