Haberler

Tess Gerritsen Üsküdar Üniversitesi'nde Okuyucularıyla Buluştu

Güncelleme:

Korku-tıbbi gerilim türündeki kitapları ile tanınan Tess Gerritsen, Üsküdar Üniversitesi'nde Prof.Dr. Sevil Atasoy ile birlikte bir söyleşi yaptı.

Gerritsen, romanlarını yazarken gazetelerin üçüncü sayfalarında yer alan haberlerden esinlendiğini söyledi.

Kitapları dünyanın pek çok ülkesinde çok satanlar listesinde yer alan polisiye, korku, tıbbi gerilim türü yazarı Tess Gerritsen, Üsküdar Üniversitesi'ne geldi.

Kaleme aldığı Rizzoli ve Isles serisinden yararlanılarak yapılan Rizzoli&Isles dizisi ülkemizde ilgiyle izlenen, korku-tıbbi gerilim türündeki kitaplarıyla da Türk kitapseverler tarafından tanınan Tess Gerritsen, Üsküdar Üniversitesi'nde okurlarıyla buluştu.

Prof.Dr. Atasoy ile birlikte söyleşi yaptılar

Tess Gerritsen, Üsküdar Üniversitesi Şiddet ve Suçla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi (ŞİDAM) Müdürü ve rektör danışmanı Prof.Dr. Sevil Atasoy ile beraber bir söyleşi de yaptı.

Yaşanmış olaylardan esinleniyorum

Gerritsen, romanlarını çoğu zaman gazetelerde yer alan polis adliye haberlerinden ve yine duyduğu benzer gerçek olaylardan yola çıkarak yazdığını söyledi.

Nasıl yazar oldu?

Gerritsen, kendini yazar olmaya iten nedeni de anlattı. Küçük yaşlardan itibaren çok düzgün ve iyi bir insan olarak tanıdığı bir kişinin yıllar sonra aslında bir katil olduğunu öğrenmesiyle büyük şok yaşadığını belirten Gerritsen, roman yazmaya da bu olaydan sonra karar verdiğini anlattı.

Dünya çapında tanınmasına neden olan ilk romanı Hasat'ı da kendine anlatılan bir olaydan yola çıkarak yazdığını belirten Gerritsen, 'Daha önce Rusya'da çalışan bir kişi bu ülkedeki organ mafyasından bahsetmişti. Kaçırılan yetim çocukların Uzakdoğu ülkelerine götürüldüğünü ve organlarının çıkarıldığını anlatmıştı. Bu olaydan esinlenerek yazdığım kitap Hasat'tı. Bu kitap çok satınca yeni kitaplar yazmaya karar verdim ve ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. Basit bir gazete haberi bir kitap konusu olabilir. ' dedi.

Sarai'nin kitabını yazmak istiyorum

Tess Gerritsen, gezmek için geldiği İstanbul'da iki yıl önce esrarengiz bir şekilde kaybolan ve cesedi 10 gün sonra Sarayburnu'ndaki kalıntılarda bulunan Amerikalı Sarai Sierra ile ilgili bir kitap yazacağını söyledi.

Kültürlerarası bir köprü olacak

Basından takip ettiği cinayetin Amerika'da da konuşulduğunu belirten Gerritsen, 'Bu cinayetle ilgili bir kitap yazmayı düşünüyorum. Kitapta Amerikalı ve Türk dedektifler birbirini anlamaya çalışacak. Amerikalılar'a Türkiye'nin korkulmayacak bir ülke olduğunu anlatmak istiyorum. Bu kitabın kültürler arasında bir köprü olmasını istiyorum' dedi.

İstanbul büyüleyici bir şehir

Çok sevdiği İstanbul'a dördüncü kez geldiğini belirten Gerritsen, 'Bu şehir çok büyüleyici ve renkli bir şehir' dedi.

Yazarlık kariyerimi çocuklarıma borçluyum

Babasının isteği üzerine doktor olduğunu belirten Gerritsen, '7 yaşında yazar olacağımı biliyordum ama babam doktor olmamı istiyordu. İyi bir kız evlat olarak tıp okudum. Doktor olarak okuduktan sonra hamile kaldım. Hamilelik iznimde de ilk kitabımı yazdım ve kitap yazmayı çok sevdiğimi anladım. Yazarlık kariyerimi çocuklarıma borçluyum.' dedi.

Yazar adaylarına önerilerde de bulunan ünlü yazar, 'Yazdığım her şeyde en zor olan bitirmek çünkü ortasına geldiğimde kayboluyorum. İşin sırrı yazmaya devam etmek ve işin sonunu görmektir. Yazmaya başlayanlar ilk bölümde tıkanırlar, ilk denemelerinizde hemen yılmayın ne olursa olsun tamamlayın' diye konuştu.

Her ses kendi hikayesini anlatır

Kitaplarını yazmaya başlarken kahramanlarının kendisiyle konuşmasını beklediğini belirten Gerritsen, 'Hasat'ta çocuk sesini bekledim. Rusya'daki Yakof'un sesiydi, o sesi duyduktan sonra yazmaya başladım. O ses kendi hikayesini anlatır.' şeklinde konuştu.

Yoğun ilgi gördü

Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra dışardan katılımcıların da yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Tess Gerritsen okurlarının sorularını da yanıtladı. Söyleşinin ardından Prof.Dr. Sevil Atasoy ve Tess Gerritsen, birlikte kitaplarını imzaladılar. Etkinliğe katılanlar Prof.Dr. Atasoy ve Gerritsen ile sohbet etme olanağı da yakaladı.

Şehir dışında da katılımın olduğu programda okurlar Gerritsen ve Atasoy ile fotoğraf da çektirdi.

Korku-gerilim edebiyatının kraliçesi

Tess Gerritsen, 1953 yılında Kaliforniya'da doğdu. Stanford Üniversitesi'nde antropoloji konusunda lisans eğitimi aldıktan sonra Kaliforniya Üniversitesi'nde tıp bölümünü tamamladı. İlk kitabını doktorluk yaparken, doğum iznine ayrıldığı sırada yazan Gerritsen, yazarlık hayatına alışılmışın dışında bir başlangıç yaptı. Çıkarttığı ilk tıbbi gerilim romanıyla New York Times listelerine hızlı bir giriş yapan yazar, listelerin üst sıralarından inmeyen kitaplarıyla aldığı ödüller sayesinde tüm dünyada sağlam bir yer edindi. Eleştirmenler ve okuyucular tarafından 'korku-gerilim edebiyatının kraliçesi' olarak nitelendirilen Gerritsen'in kitapları 40 dile çevrildi ve dünya genelinde 25 milyondan fazla okura ulaştı. Kitaplarından uyarlanan Rizzoli & Isles adlı dizi, büyük bir izleyici kitlesine ulaştı. Başarılı hekimlik hayatını bırakıp tüm zamanını yazmaya adayan Gerritsen, Amerika Maine'de yaşıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Tess Gerritsen Sevil Atasoy Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title