Haberler

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

"Perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısına 4 Haziran'da son şekli verilecek"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısına 4 Haziran'da son şeklinin verileceğini bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında,  Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısının Başbakanlığa gönderildiğini belirterek, "1996 yılından beri ısrarla talep ettiğimiz perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısına 4 Haziran'da son şekli verilecek" ifadesini kullandı.

Yasa tasarısı ile ilgili toplantıya ilgili Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile esnaf-sanatkar temsilcilerinin davet edildiğini kaydeden Palandöken, tarafların, görüşlerini yazılı olarak sunacağını açıkladı.

Kampanyalı satışlarda satış süresi 3, iş yerinin tasfiyesi süresi ise 6 ayı geçemeyeceğini kaydeden Palandöken, seri ve sezon sonu, ihraç fazlası, kusurlu ve benzeri malların satışlarının fabrika çıkış fiyatı üzerinden yapılacağını bildirdi.

AVM'lerde esnaf ve sanatkarlar ile kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili ürünlerin satışının yapılması için yer tahsisi yapılacağını açıklayan Palandöken, yöresel ürünlerin satışı için raf alanı ayrılacağını da bildirdi.

Düzenleme ile AVM'lere yapı ruhsatı verilirken, esnaf ve sanatkar odaları birlikleri ile ticaret ve sanayi odalarından görüş alınacağını kaydeden Palandöken, Hafta Tatil Ruhsatı'nın esnaf ve sanatkarları da içine alan, perakende işletmeler için uygulanmayacağını ifade etti.

Tasarının kapsamı

Tasarının kanunlaşması ile haksız rekabetin ortadan kalkacağını ve tüketicilerin güvenle alışveriş yapacağını anlatan Palandöken, tasarı kapsamındaki düzenlemeler hakkında şu bilgileri verdi:

"Perakende sektörü ile ilgili veri tabanı oluşturulması için PERBİS adıyla Perakende Bilgi Sistemi oluşturuluyor. İş yeri açma ve çalışma ruhsatları PERBİS üzerinden elektronik ortamda düzenlenecek.

Üreticiler ve tedarikçiler ile AVM'ler arasında imzalanacak sözleşmelerde bulunması gerekli asgari hususları belirlemeye, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkili olacak.

Büyük mağazalar ve zincir mağazalar ile bayi ve özel yetkili işletmelerin üretici ve tedarikçiden mağaza açılışı ve tadilatı, ciro açığı, banka ve kredi kartı katılım bedeli talep edilemeyecek.

Hızlı tüketim mallarının bedeli 30 gün içinde üretici ve tedarikçiye ödenecek.

Mağaza markalı ürünler üzerine üreticinin tanıtımını öngören (ad, unvan ve marka) bilgileri yazılacak." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

bendevi palandöken türkiye Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title