Haberler

Terör Örgütünce Kaçırıldığı İddia Edilen Kişiler

Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşları terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen kişilerin serbest bırakılmasını istedi Baro Başkanı Elçi: "Zaman zaman görevli veya sivil insanlar bölgede silahlı militanlar tarafından alıkonulmaktadır.

Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşları terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen kişilerin serbest bırakılmasını istedi.

Sanayi ve Ticaret Odası (DTSO), İnsan Hakları Derneği (İHD), Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOGÜNSİAD), Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD), Mazlum-Der Şubesi ve Tabip Odası temsilcilerinin katılımıyla Baro Adli Yardım Binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Baro Başkanı Tahir Elçi, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümünde daha fazla çaba ve sorumluluk gerektiren günlerden geçtiklerini söyledi.

Bir yılı aşkın süredir yaşanan normalleşme ve diyalog süreciyle, sorunun çözümü konusunda fırsat ortaya çıktığını kaydeden Elçi, süreçle birlikte farklı kesimlerin desteğinin sağlandığı toplumsal atmosferin oluştuğunu belirtti.

Terör örgütü tarafından bazı kişilerin kaçırıldığı konusuna değinen Elçi, "Zaman zaman görevliler veya sivil insanlar bölgede silahlı militanlar tarafından alıkonulmaktadır. Bu uygulamanın da doğru olmadığını, halen silahlı güçlerin elinde olan kişi veya kişilerin bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Hükümeti, çözüm çabalarına zarar veren daha fazla karakol yapımına son vermeye çağırdıklarını ifade eden Elçi, toplumun, barış ve çözüm sürecinin devamı bakımından bu alanlarda gelişmeler beklerken, bir yılı aşkın süredir silahlı bir çatışmanın dahi yaşanmadığı dönemde, bölgede karakol yapımına hız verilmesini anlaşılmaz bulduklarını aktardı.

- Lice'deki silahlı saldırı

Lice ilçesi Kıyı köyünde 3 kişinin yaralandığı silahlı saldırıya da tepki gösteren Elçi, "Kimden kaynaklanırsa veya kimlere yönelik olarak yapılırsa yapılsın, politik kanaatleri nedeniyle sivil insanların bu şekilde silahlı saldırıya hedef olması kabul edilemez" dedi.

Saldırı olayının Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarını kaygılandırdığını bildiren Elçi, saldırının arkasında politik nedenlerin olduğu iddiaları, saldırıya hedef olan kişilerin bir siyasi parti mensubu oldukları bilgisinin olayın vahametini ve endişelerini artırdığını vurguladı.

Elçi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kimden kaynaklanırsa veya kimlere yönelik olarak yapılırsa yapılsın, politik kanaatleri nedeniyle sivil insanların bu şekilde silahlı saldırıya hedef olmasını kabul edilemez. Bu tür olayların hiç kimseye ve hiçbir davaya yararı olmadığı gibi geçmişin acı tecrübelerini hatırlatmak istememekle birlikte, Kürt toplumunun geleceği bakımından bu tehlikeli gidişata önemle dikkati çekmek isteriz. Kürt toplumunun tüm kesimlerini bu konularda sağduyulu olmaya, özellikle fikirsel ihtilaflarda şiddete başvurmamaya, söz ve etkinliklerinde de gerginliğe neden olacak ifade ve davranışlardan kaçınmaya davet ediyoruz."

Elçi, sivil toplum kuruluşları olarak Irak'ın bölgesel Kürt yönetimince bazı kurumlara yaptığı baskınları da doğru bulmadıklarını sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Tahir Elçi Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title