Haberler

Çocuklarının Başarısı İçin Televizyon Seyretmek Yerine Kitap Okuyorlar

Güncelleme:

Yalova'da bir ilkokulda, öğrencilerin daha başarılı olmasını sağlamak amacıyla velilerin akşamları televizyon izlemek yerine kitap okumasını kapsayan kampanya başlatıldı.

Çiftlikköy ilçesinde faaliyet gösteren bir ilkokulda, velilerin, çocukları evde ödev yaparken televizyon izlemek yerine kitap okumasını sağlamak için kampanya başlatıldı. Evlerinde akşamları kitap okuyarak çocuklarına örnek olan Sultaniye Şehit Baçerettin Özgür İlkokulunun öğrenci velileri, eğitim ve öğretim yılı sonuna doğru okul yönetimi tarafından çekilişle ödüllendirilecek.

'ÇOCUKLARIN YANINDA KİTP OKUMAK ONLARIN MOTİVASYONUNU ARTIRMAKTADIR'

Okul Müdürü Nazmi Karahasanoğlu yaptığı açıklamada, okulda eğitim ve öğretimin yanında velilerin de katılımıyla birçok sosyal etkinliğe imza attıklarını söyledi.

Eğitim yılı başında veliler ve öğrencilerle toplantı yaptıklarını belirten Karahasanoğlu, çocukların evde ders çalışmamasında, ebeveynlerinin onlara yeterince ilgi göstermemesinin de etkisi bulunduğunu belirlediklerini anlattı. Velinin, çocuğuna "Git, ders çalış" deyip televizyon başına geçmesinin doğru olmadığını vurgulayan Karahasanoğlu, "Çocuklarımız ders çalışırken onların yanında kitap okumak, öğrencilerimizin motivasyonunu çok artırmaktadır. Bununla ilgili yaptığımız bir planlamada, veliler ve öğrencilerle bir araya geldik. Daha sonra velilerimizin, çocukları ders çalışırken kitap okumasının doğru bir yöntem olduğunu, bunun için velilerin kitap okuması gerektiğinin önemini anlatarak böyle bir proje hazırladık" dedi.

'VELİLERİMİZ 120 KİTAP VE 16 BİN SAYFA OKUMUŞ'

Karahasanoğlu, 2015 yılının nisan ayına kadar kitap okuyacak her veliye bulaşık makinesi, çamaşır makinesi gibi önemli hediyeleri çekilişle dağıtacaklarını bildirdi.

Kampanyanın 17 Kasım'da başladığı ve 40 velinin katılımıyla sürdüğü bilgisini veren Karahasanoğlu, şöyle konuştu: "Şu an itibarıyla velilerimiz 120 kitap ve 16 bin sayfa okumuş. Bizi çok mutlu eden, velilerimizin kitap okuduktan sonra bize döndüklerinde, 'Eşimi, ailemi, çocuğumu çok daha fazla sevmeye başladım. Çocuklarımızın eğitimi ve yetişmesi konusunda çok yanlış bilgilere sahipmişiz. Çocuklarımıza evde sevgi dışında bazı yöntemlere müracaat ediyorduk, bunların yanlış olduğunu öğrendik' demesi oldu. Bu kampanya bittikten sonra da kitap okumaya devam edeceklerini söylediler. Kitap okuyan velilerin çocuklarında, kitap okumada büyük gelişmeler olduğunu gözlemledik. 3'üncü sınıfta bir öğrencimiz bu sayede son bir ayda okumasını olağanüstü ilerletti. Biz de sırf bu okumasını ilerletmesinden dolayı bu çocuğumuzu madalyayla ödüllendirdik. Tek başına bu örnek bile bizi çok mutlu etti."

VELİLER UYGULAMDAN MEMNUN

Çiftlikköy Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir ise ilçe genelinde tüm okullarda çeşitli projelerle eğitim kalitesini artırmaya çalıştıklarını belirtti. Sultaniye Şehit Baçerettin Özgür İlkokulundaki uygulama sayesinde hem ders başarısının hem de kitap okumanın artmaya başladığını dile getiren Beşir, daha iyi bir gelecek için yeni projeleri de hayata geçireceklerini kaydetti.

Öğrencilerden Ecenur Aydın'ın annesi Nafiye Aydın da kampanyayla kitap okumaya başladığını ifade etti. Kendisiyle kızının da daha çok kitap okumaya ve derslerine çalışmaya başladığını aktaran Aydın, çocuğunun artık sıkılmadan, istekli bir şekilde kitap okuduğunu anlattı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Çiftlikköy Aydın Kültür Sanat Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

title