Haberler

Telefon Dolandırıcılarına 100 Bin Lira Kaptırdı

Güncelleme:

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde yaşayan emekli öğretmen 74 yaşındaki İhsan Gül, kendisini telefonda polis olarak tanıtan şahıs/şahıslar tarafından dolandırıldı.

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde yaşayan emekli öğretmen 74 yaşındaki İhsan Gül, kendisini telefonda polis olarak tanıtan ve "Hesabınızı PKK ele geçirdi. Geri alabilmek için para yatırmanız gerekiyor" diyen kişinin hesabına bankadan çektiği 100 bin lirayı PTT şubesinden yatırdı. Dolandırıldığını anlayan Gül, daha sonra polise gidip şikayetçi oldu.

Ordu'nun Altınordu İlçesi'ne bağlı Yaraşlı Köyü'nde yaşayan emekli öğretmen İhsan Gül'ü, geçen cuma günü kendisini polis olarak tanıtan kişi, hesabının PKK tarafından ele geçirildiğini söyleyip kandırdı. Verdiği hesaba para yatırıp teröristlerin yakalanmasına yardımcı olacağının söylenmesi üzerine İhsan Gül, 100 bin lirayı PTT şubesinden verilen hesaba aktardı. Çevre yolunun geçtiği arazisinin kamulaştırılmasıyla devlet tarafından kendisine ödenen parayı ve daha önceden biriktirdiği yatırımlarını dolandırıcılara kaptıran İhsan Gül, kandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu. İhsan Gül, "Ne dediklerini hatırlayamıyorum, 'Sen telefonu kapatma dediklerimizi yap, parayı yatır biz seni arabayla alıp emniyete götüreceğiz. Hem paranı alacaksın hem de devlete yardımcı olmuş olacaksın' dediler" diye konuştu. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

2.5 YILDA 121 KİŞİ TELEFONLA DOLANDIRILDI

Ordu İl Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç ise tüm uyarı ve çalışmalara rağmen vatandaşların hala dolandırıldığına dikkat çekti. Ordu'da son 2.5 yılda 121 kişinin telefon dolandırıcılarının tuzağına düştüğünü belirten İl Emniyet Müdürü Dalkılıç, "121 vatandaşımız 794 bin TL ve 8 bin Euro yatırmış. Bunun 48 bin 200 TL'sine bloke koyduk. 3 vatandaşımızı da para yatıracağı zaman ekiplerimiz engellemeyi başardık. Kent merkezinde uyarıcı broşürler dağıtıyoruz" dedi.

ÖZEL EKİP DOLANDIRILAN KİŞİLERLE GÖRÜŞECEK

Özel ekip kurarak, yıl içerisinde telefonla dolandırılan kişilerin bazılarıyla görüşeceklerini, uyarılardan haberdar olup olmadıkları ile bu tuzağa nasıl düştüklerinin bu çalışma sonucunda ortaya çıkacağını da kaydeden Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç, "Polis engel olmaya çalıştığı halde ısrarla dolandırılmaya çalışmaz bir insan. Israrla 'beni dolandırın' demez. Bu durumu tam kavrayamadıkları ortaya çıkıyor. En azından bu yıl içinde meydana gelen olay faillerimizden bir kısmıyla görüşüp genel bir tablo yakalamaya çalışacağız. Bu yılki 21 vakada vatandaşımız bu konuda hiç bilgilendirilmemiş mi? Benim kanaatim bu. 21 vatandaşın televizyonlardan, internet ve gazeteden haberi vardır diye düşünüyorum. Demek ki değişik bir psikolojiye sokuluyorlar. Sadece okumaları, haberlerde görmeleri yetmiyor. Bundan sonraki çalışmalarımızda bunlar bilgi sahibi oldukları halde bu tür olaylara maruz kalıyorlarsa biraz daha ciddiyetle çalışacağız. Mutlaka televizyon, internet ve gazetelerden bunu biliyorlardır ama yinede tuzağa düşüyorlar" diye konuştu.

BANKALARLA ORTAKLAŞA ÇALIŞMA YAPILACAK

Telefon dolandırıcılığının önlenmesi için bankalarla sosyal sorumluluk projesi kapsamında ortaklaşa çalışma yapacaklarını da vurgulayan Dalkılıç, "Özellikle bankalara yaşlılar para çekmeye ya da yatırmaya gittiğinde şüphe uyandırıyorsa polise haber verilmesi, işlemin ondan sonra gerçekleşmesi noktasında bir çalışma yapmamızın bize yararlı olacağını düşünüyorum. 2-3 tane olayı da olsa bu şekilde engel olursak, faillerini de suçüstü yakalarsak ileriye dönük bunların suç işlemesini de engelleyeceğiz, caydırıcı olacaktır. 2-3 vatandaşımızın da dolandırılmasına engel olmuş olacağız" dedi. - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Dalkılıç Altınordu Ordu Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title