Haberler

Tekirdağ Valiliği Muhtarlar Toplantısı

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, 'Tekirdağ'ın Geneline Baktığımız Zaman, Özellike Kırsal Alana Yapılan Hizmetlerde, Türkiye Ortalamasının Üzerindeyiz' Dedi

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, 'Tekirdağ'ın geneline baktığımız zaman, özellike kırsal alana yapılan hizmetlerde, Türkiye ortalamasının üzerindeyiz' dedi.

Kemelek, Tekirdağ muhtarlarıyla İl Özel İdaresi'nde yapılan toplantıda bir araya geldi.

Vali Kemelek, burada yaptığı konuşmada, muhtarlarla beraber çalıştıklarını söyledi.

Muhtarların eli kolu olduğunu bildiren Kemelek, aynı zamanda yukarıdan aşağıya doğru devletin bir bütünlük arz ettiğini belirtti.

Devlet işleyişinin uyum içerisinde olması gerektiğinden iletişimin de iyi olması gerektiğini anlatan Kemelek, kurulan iletişim ne kadar iyi olursa, yapılan işlerin de o derece iyi olacağını ifade etti.

Kemelek, şöyle konuştu:

'Tekirdağ'ın geneline baktığımız zaman, özellike kırsal alana yapılan hizmetlerde, Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Ama ihtiyaçların sınırı yok. Asfalt yolumuz varsa, onu daha kaliteli hale getirmeliyiz. Su içiyorsak, onun için daha kaliteli borular oluşturmalıyız. Şehirde nasıl vatandaş çamura basmadan yürüyorsa, köye de aynı konforu getirmek durumundayız.'

- KÖYDES PROGRAMI

Yıllardan beri köylerin ihtiyaçları için KÖYDES uygulamasının olduğunu belirten Kemelek, bununla köydeki altyapının güçlendirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Yüksek Planlama Kurulunun kararına göre, içme suyu başta olmak üzere, yol gibi köy altyapısının yapılması gerektiğini söyledi.

İl Özel İdaresinin bütün bu masrafları tek başına karşılayamadığını anlatan Zübeyir Kemelek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Bunun için ek bir kaynak olarak KÖYDES uygulamasına geçildi ve yıllardan beri de başarılı bir şekilde bu uygulama devam etmekte. Geçtiğimiz yıl içinde KÖYDES kapsamında bize 2 milyon 300 bin TL civarında bir ödenek verildi. Aralık ayının son günlerinde, bütün Türkiye'de olduğu gibi, bizim ilimize de 2 milyon 390 bin TL ek bir ödenek geldi. Bunun planlamasını henüz yapmadık.'

Kemelek'in konuşmasının ardından, Tarım İl Müdürü Erdem Karadağ ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol muhtarları bilgilendirdi.

Daha sonra, muhtarlar köyleriyle ilgili problemleri yetkililere aktardı.

(CAM-DÜR) - TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title