Haberler

TBMM Genel Kurulu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Dünyanın ulaştırma koridorlarını alıp oradan Türkiye'nin ulaştırma koridorlarını planlıyoruz.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Dünyanın ulaştırma koridorlarını alıp oradan Türkiye'nin ulaştırma koridorlarını planlıyoruz. Birinci önceliğimiz ülkenin menfaatidir, ikinci önceliğimiz bölgenin menfaatidir, üçüncü önceliğimiz ilin menfaatidir. Bütün bu çalışmalar bu perspektifle hazırlanıyor." dedi.

TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir'in, Ankara'ya beş vermesine karşın Ankara'dan bir aldığını savunarak, toplam verginin genel bütçedeki İzmir oranının yüzde 11, ancak İzmir'e toplam bütçeden ve kamu yatırımlarından ayrılan payın yüzde 2 olduğunu savundu.

Balbay'ın, İzmir'deki ulaştırma politikalarına ilişkin eleştirileri üzerine söz alan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Özellikle Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza, ulaştırma kökenli, ulaştırma bürokratı, ulaştırmanın her alanı bilen birini, bu kadar önemli bir görevde 'Gel arkadaş başarılı çalışmalarımızı devam ettir' dedikleri için müteşekkirim. Hiç unutmayınız ki sizler adına bayrağı daha yukarıya taşıyacağız. İnsanımız da bunu görecek." diye konuştu.

"Rakamları tersten alıp tersten okur, vatandaşı yanıltmaya kalkarsanız, vatandaşı yanıltan Binali Yıldırım değil, siz olursunuz." ifadesini kullanan Arslan, şöyle devam etti:

"Ankara, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti. Ankara, Türkiye'deki bütün ulaştırma koridorlarının kesiştiği nokta. Ankara'ya yaptığınız proje Kars'a da hizmet eder, Trabzon'a da hizmet eder, Mersin'e de hizmet eder. Ama önemlisi İzmir'e de hizmet eder. Ankara'daki projeleri kişi başına bölerken bu pencereden bakarak bölmeniz lazım. Eğer bu tip bir hesaba girerseniz İzmir'deki Konak tünellerini yok saymanız lazım. Buradan bakarsanız İzmir'de yapılan Çandarlı Limanı'nı yok saymanız lazım. Buradan bakarsanız Kemalpaşa-Turgutlu demiryolunu yok saymanız lazım. Buradan bakarsanız İzmir'e yapılan marinaları, balıkçı barınaklarını yok saymanız lazım. Yine buradan bakarsanız Ankara-İzmir arasında yapılmakta olan yüksek hızlı treni yok saymanız lazım. Yine buradan bakarsanız İstanbul-İzmir arası yapılan otobanı, Osman Gazi Köprüsü'nü, dünyanın gıptayla baktığı ve inşallah bu ayın sonunda bayram öncesi insanlarımızın hizmetine vereceğimiz köprüyü yok saymanız lazım. Köprü, Kocaeli'ne, Yalova'ya, Balıkesir'e, Çanakkale'ye yapıldığı kadar İzmir'e de yapılıyor. Bunu alıp hesapların üstüne koymanız lazım."

İzmir'e körfez geçişi yapılacağını aktaran Arslan, "Bu geçiş öyle bir geçiş olacak ki hem arabalar, hem trenler geçecek. Bütün bunları görmezden gelip basit hesaplarla insanları yanıltırsanız, 14 yıldır Türkiye'de yapılan ve İzmir'i ne kadar ilgilendiriyorsa Kars'ı o kadar ilgilendiren, İstanbul'u ne kadar ilgilendiriyorsa İzmir'i o kadar ilgilendiren projeleri yok saymanız lazım. Biz bütün ulaştırma koridorlarını planlarken '81 ilimiz bundan nasıl nemalanır, nasıl yararlanır, bunu nasıl katma değer olarak geri çeviririz' diye bakıyoruz." diye konuştu.

-"Sayın Başbakan'ın kendisini birilerine beğendirmeye ihtiyacı yok"

Arslan, kendilerinin bütün bu koridorları planlarken İzmir'de olduğu gibi 'Limanları nasıl büyütürüz, limanları demiryoluyla, otobanlarla, havalimanlarıyla nasıl birbirine entegre ederiz' diye baktıklarını belirtti.

Arslan, "Daha da önemlisi dünyanın ulaştırma koridorlarını alıp oradan Türkiye'nin ulaştırma koridorlarını planlıyoruz. Birinci önceliğimiz ülkenin menfaatidir, ikinci önceliğimiz bölgenin menfaatidir, üçüncü önceliğimiz ilin menfaatidir. Bütün bu çalışmalar bu perspektifle hazırlanıyor. Fotoğrafı bu büyüklükte görmeyip sadece bir noktayı alırsanız, 'Osman Gazi Köprüsü'nün İzmir'le ne ilgisi var?' deme şansınız var. Ankara'nın projeleri nasıl ki Türkiye'nin her yerini ilgilendiriyor İzmir de dahil, İzmir'in, İstanbul'un projeleri de bütün illerimizi ilgilendiriyor. Biz bu düsturda çalışıyoruz, bu düsturda çalışmaya devam edeceğiz. Zaten Sayın Başbakan'ın da kendisini birilerine beğendirmeye ihtiyacı yok. Beğenmesi gereken kim? Halk. Halk zaten beğenmiş, teveccühünü ortaya koymuş, bundan sonra Allah'ın izniyle bu teveccühü devam edecek. Biz de onlara hizmetkar olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Beş yıldır milletvekili olduğunu anımsatan Arslan, " Ak Parti'liler 13 yıldır beni iyi tanıyor. Benim amacım hizmet etmek, insanımızın hizmetindeki projeleri bir an önce bitirmek." diye konuştu.

Çandarlı Limanı'nın sıfırdan projesinin hazırlanması ve inşaatın aşamasında kendisinin bulunduğunu anımsatan Arslan, şu bilgileri verdi:

"İnşaatı devam ettikten sonra Kars Milletvekili olduğum halde, biz Türkiye'nin milletvekiliyiz diyerek 3 kere gittim, projeyi yerinde inceledim, varsa bir fikrim söyledim, bilgi de aldım. Ben bir hafta önce ulaştırma projelerinin içine girmiş bir adam değilim. Çandarlı Limanı böyle bir liman, Çandarlı Limanı'nın mendirek dahil altyapısı yapılmıştır. Yap-işlet-devret modelli projelerde yöntem budur. Kalan kısmını, üst yapısını yap-işletle veya başka yöntemlerle hayata sokarsınız. İzmirli bilsin ki Çandarlı Limanı sadece İzmir için değil, Türkiye için önemli bir projedir. Orta Asya'dan gelen yüklerin Anadolu üzerinden Avrupa'ya, açık denizlere açılması için çok önemli bir limandır; bu hizmete girecektir, bu konuda hiçbir sıkıntı yok."

-"Ahmet Arslan, bu ülkenin her kesiminin hizmetindedir"

Ankara metrolarının yarı parasının, belediye tarafından karşılandığını, kalan kısmını ise Ulaştırma Bakanlığının devraldığını hatırlatan Arslan, aynı şekilde İzmir metrolarında da bu iş birliğinin devam ettiğini bildirdi.

Arslan, "Görüntü vermiş olmak için değil, iş yapmış olmak için işlerin içinde yer alıyoruz. Dün olduğu gibi, bugün olduğu gibi Allah'ın izniyle yarın da böyle olacak." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, Arslan'ın konuşması sırasında AK Parti- bürokrasi ilişkisini teşhir ettiğini dile getirmesi üzerine yeniden söz alan Arslan, "Herkes biliyor ki Ulaştırma Bakanlığına bağlı, o günkü adı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü olan, Türkiye'nin en önemli projelerini yapan, uluslararası projelerini yapan bir genel müdürlüğün başında 6 yıl bulundum. Zatıaliniz dahil, bürokrat olduğum dönemde, bölgenize, ülkemize faydalı olabileceğini düşündüğünüz projelerle ilgili istişarelerde bulunduk, siz de tanıyorsunuz." dedi.

Telefonlarına çıkmadığı hiçbir milletvekilinin bulunmadığını belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Sözümü yanlış anladıysa düzeltmiş olayım. Ben dünya çapında bilinen bir kurumun dünya çapında başarıları ispatlanmış bir genel müdürü, bir bakanlığın Başbakanlığa bağlı bir bürokratı idim. Ancak, ülkemizde şöyle bir sıkıntı var; her ne kadar ki marifet iltifata tabiyse de marifetin iltifata tabi olduğu anlamında size iltifat edenler, eğer algı onların işine yarayacaksa teşekkür ediyorlar, iltifat ediyorlar; algı onların işine yaramayacaksa iltifat etmiyorlar, teşekkür etmiyorlar. Ben de bu gerçeği bilerek, bana iltifat edenlere, teşekkür edenlere beyanda bulundum. Hiç şüpheniz olmasın ki Ahmet Arslan, bugün sadece AK Parti'nin değil, dün olduğu gibi, bu ülkenin her kesiminin hizmetindedir, hizmetinde olacaktır."

Gündem dışı söz alan MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, ilin sorunlarına ilişkin konuşmasında, bölge insanının beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek, yoğun güvenlik sorunları yaşandığını, kış turizmi rakamlarında düşüş gerçekleştiğini, tarım ve hayvancılıkta ise bir takım sıkıntılar olduğunu vurguladı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, "DAEŞ, Müslüman halkların yaşadığı coğrafyaları işgal süreçlerinde işgalcilerin çıkardığı deneyimlerle organize ettikleri asimetrik savaşın son ürünüdür; gladyo koduyla anlamaya çalışırsak Baas kadroları, Maliki, Beşar desteği ve küresel istihbarat örgütlerince organize edilen terör örgütüdür. DAEŞ'i tanımak için Ebu Garip Cezaevini, cezaevinde yapılanları, bir gece cezaevinin kapısının açılıp izin verilen firarı ve 110'u aşkın ülkeden 47 bini aşkın kişinin terör örgütüne nasıl ve hangi yönlendirmeyle katıldığını bilmek lazım." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Başbakan Binali Yıldırım'ın başarılarının ve Türkiye'ye kazandırdığı hizmetlerin ortada olduğunu belirterek, sürekli "düşük profil" söyleminde bulunulmasını eleştirdi. Muş, "Binali Bey'in profili ortadadır, kazandırdığı eserler de ortadadır. O açıdan lütfen bu tip söylemlerle eleştiri yaparken insanların kişisel haysiyetine bir saldırıda bulunulursa buna da gereken cevabı veririz." ifadesini kullandı.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ile bir araya gelmesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun görüşmede, büyükelçilerle Cumhurbaşkanı'nın yetkilerini tartıştığını, toplumun bir kesimini aşağıladığını savunan Özkan, "Kılıçdaroğlu ifadeleriyle, cumhuriyeti kurarken istiklal ve cumhuriyetimize karşı duran mandacılar gibi davranmış, milli meselelerimiz hakkında yabancılardan karar vermelerini istemiştir." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, söz konusu toplantı sonrasında çıkışta sorular üzerine güncel siyasi değerlendirmelerde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sanki bu siyasi değerlendirme içeride yapılmış gibi burada eleştiri konusu yapmak AKP'nin alışık olduğu algı yönetimi, haksız, gerçek dışı bir sözü gerçekmiş gibi servis etmek ve bir linç ve iftira kültürünü egemen kılmaktan başka bir şey değildir. Sayın AKP milletvekili, Osmanlı'nın son dönemleriyle ve Osmanlı'yla ilgili bir görev paylaşımı yapacaksa kimin mandacıların devamı olduğu çok açık ortadadır."

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Arslan Çandarlı AK Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title