Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti ve MHP Kütahya milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti ve MHP Kütahya milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu bakanlığında toplandı. Mumcu, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline söz verdi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, ülkenin ekonomik sorunlarıyla ilgili yaptığı gündemdışı konuşmada, halkın ekonomik sorunlarının hamasi nutuklarla geçiştirilemeyeceğini belirterek, "Halk patlama noktasındadır. Esnaf kepenk kapatıyor. Çiftçi, köylü bitmiştir. Emeklilerin yüzde 80'i açlık sınırının altındadır. 7 milyon işsiz, aç ve sefil sokaklardadır. Takipteki icra dosyası sayısı 20 milyonu geçmiştir. Hükümet, 17 Aralık'tan sonra kendi derdine düştü. Çalınan, taşınan milletin parasıdır" dedi.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık da ilindeki sorunları gündemdışı konuşmasında dile getirdi. Işık,  bölgenin küçülen tek ilinin Kütahya olduğunu belirterek, işsizlik nedeniyle gençlerin başka illere gittiğini söyledi. Kütahya'ın bölgenin en fakir ve en borçlu kenti haline geldiğini savunan Işık, Hükümet'in sorunları çözmesini istedi. Işık, kent hastanesinin 2013 yıında bitirilmesi gerekirken hala temelinin atılmadığını söyledi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, söz alarak Işık'ın yanlış bilgi verdiğini, kentin sürekli olarak gelişme gösterdiğini söyledi. Kütahya'nın son 10 yılda yaklaşık 6 milyar liralık yatırım aldığını anlatan Kinay, göçün 1990'lı yıllarda yaşandığını, bugün işsizliğin en az olduğu kentlerden biri olduğunu ifade etti.

Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ da sataşma gerekçesiyle söz alarak, göreve geldiklerinde hastanenin yarım kalan binasını bitirerek hizmete soktuklarını, yeni bir bina için yer arayışına girdiklerinde kentte tartışmalar yaşandığını, yaptıkları ankette Kütahyalıların büyük kısmının binanın yanındaki araziyi uygun bulduğunu anlattı. Akdağ, "Umut ediyorum en kısa zamanda bu yeni bina da hizmete girecektir" dedi.

AK Parti ile MHP Kütahya milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Başkanvekili Mumcu, sataşma gerekçesiyle Kütahya milletvekillerine söz verirken, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin de "Kütahya milletvekilimiz olmaması, kent ile ilgili konuşmayacağımız anlamına gelmez. Milletvekilleri, sadece seçildikleri ilin değil, tüm Tükiye'nin milletvekilidir" diyerek söz istemesi üzerine talebini reddetti.

CHP Tunceli Milletvekili Aygün ise yargı sorunlarıyla ilgili gündemdışı konuşmasında, Deniz Geçmiş'in doğum günü olduğunu hatırlatarak, kaldığı Ulucanlar Cezaevi'nin  yaşananların unutulmaması için müzeye dönüştürülmesinin olumlu olduğunu söyledi. Aygün, "Başbakan'ın, Kısıklı ve Urla'daki halkın emeği, alın teri ve emeğinin gasp etmesiyle yapılan villaları da müzecilik için değerlendirilmeli. Ben buna AKP'nin yolsuzluk ve hırsızlık müzesi diyorum. Bu başarıya imza atan başbakan, hırsızlık müzesinin yapılmasından dolayı mahcup olacaktır" diye konuştu.

AK Parti'li bazı milletvekilleri, yerlerinden laf atarak Aygün'e tepki gösterdi.

Genel Kurul'da söz alan grup başkanvekilleri ve bazı milletvekilleri, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ı ölümünün 3. yıldönümünde andı.

Öte yandan, Kosova Meclis heyeti, Genel Kurul'a gelerek çalışmaları bir süre izledi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Alim Işık Ak Parti Kütahya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title