Haberler

Suriyeli Çocuklara Yunus Emre ve Mevlana Öğretisi

Hatay’daki çadır kentlerde kalan Suriyeli çocuklar için "Yunus Emre" ve "Mevlana" adı verilen kütüphane ve etüt merkezi açıldı Kütüphane sorumlusu Suriyeli Sevim Haznedar: "Yunus Emre ve Mevlana'yı örnek alarak çocuklara sevgiyi, iyiliği, hoşgörüyü aşılamaya çalışıyoruz"

ERDAL TÜRKOĞLU - Yayladağı ilçesindeki çadır kentlerde, Suriyeli çocuklar için "Yunus Emre" ve "Mevlana" adı verilen kütüphane ve etüt merkezi açıldı.

Ülkelerinde dördüncü yılına giren iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Yayladağı ilçesindeki YİBO ve TEKEL çadır kentlerde kalan Suriyelilerin okul çağındaki yaklaşık bin 250 çocuğu, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yaptırılan konteyner okullarda eğitimlerini sürdürüyor.

Birçoğu savaşta yakınlarını kaybeden Suriyeli çocuklar, vatanlarından uzakta da olsa eğitimlerine devam edebilmenin buruk mutluluğunu yaşıyor.

Ölümden kaçan yüzbinlerce Suriyeliye kucak açan Türkiye, savaşın acılarını unutturmak için her türlü imkanı sağlamaya çalışıyor. Çadır kentteki çocukların okul saati dışında ders çalışıp, kitap okumaları için AFAD tarafından Yayladağı Kaymakamlığı'nın desteğiyle yapılan konteyner kütüphane ve etüt merkezi faaliyete girdi.

İçerisinde, Arapça ve Türkçe ders kitaplarının yanı sıra çocuk kitapları, tarih, roman ve hikaye kitaplarının yer aldığı kütüphanede, okuma salonları da bulunuyor.

Yunus Emre ve Mevlana'nın yolunda adaleti, sevgi ve hoşgörüyü öğreniyorlar

Kendilerine imkan sunulduğu için çok mutlu olduklarını belirten Yunus Emre Kütüphanesi sorumlusu Suriyeli öğretmen Sevim Haznedar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin Suriyeli çocukların yanı sıra yetişkinler tarafından da ilgi gördüğünü belirtti.

Çocukların, çadırda kendilerini eğitime veremediğini kaydeden Haznedar, "Burada her yaşa hitap eden 3 bin 300 kitap var. Özellikle çocuklar merkez sayesinde ders çalışıp, kitap okuyor. Kamp idaresi tarafından merkezlere Yunus Emre ve Mevlana adı verildi. Önce biz o isimleri tanıdık, sonra öğrencilere Yunus Emre ve Mevlana'yı anlattık. Bu isimleri örnek alarak çocuklara adaleti, sevgiyi, iyiliği, hoşgörüyü aşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Suriye'nin geleceği olan çocukların eğitimine çok önem verdiklerini ifade eden Haznedar, Türkiye'ye hizmetlerden dolayı ömür boyu minnettar kalacaklarını söyledi.

Suriyeli çocuklar, zamanlarının büyük bölümünü kütüphane ve etüt merkezinde arkadaşlarıyla kitap okuyup, ders çalışarak geçiriyor. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Yayladağı Türkiye Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title