Haberler

Suriye'deki Işid'in Bomba Üretim Merkezi, İncirlik'ten Kalkan İnsansız Hava Aracı Predator ile İmha...

Suriye'nin kuzey batısında Halep'e bağlı Azez İlçesi Dabık kasabasındaki IŞİD'li teröristlerin bomba üretim merkezi olarak kullandıkları bina, İncirlik'ten havalanan insansız hava aracı (İHA) MQ-1 Predator tarafından imha edildi.

Suriye'nin kuzey batısında Halep'e bağlı Azez İlçesi Dabık kasabasındaki IŞİD'li teröristlerin bomba üretim merkezi olarak kullandıkları bina, İncirlik'ten havalanan insansız hava aracı (İHA) MQ-1 Predator tarafından imha edildi. Hava harekatı sırasında dışarıda bulunduğu belirtilen 2 IŞİD'li teröristin de öldüğü bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 30 Nisan günü Suriye'nin kuzeyindeki keşif ve gözetleme elemanlarından alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda, Dabık kasabasında bir binanın giriş katının IŞİD'li teröristler tarafından 'Patlayıcı Madde Üretimi ve Patlayıcı Araç Hazırlama Merkezi' olarak kullanıldığı öğrenildi. Söz konusu istihbaratın Koalisyon Harekat Merkezi ile anında paylaşıldığı ve operasyon hazırlıklarının başlatıldığı belirtildi.

2 SİLAHLI İHA AYNI HEDEFE HAVA HAREKATI DÜZENLEDİ

Askeri kaynakların verdiği bilgiye göre, hedef yeri koordinatlarının tam olarak tespitinin ardından Koalisyon Harekat Merkezi'nin yönlendirmesiyle İncirlik'ten silahlı havalanan MQ-1 Predator, tespit edilen binayı tam isabetle vurdu. Hemen ardından yine silahlı gönderilen diğer bir MQ-1 Predator ise aynı hedefe ikinci kez saldırı düzenledi ve 'Patlayıcı Madde Üretimi ve Patlayıcı Araç Hazırlama Merkezi' imha edildi. Bina içerisinde bulunan patlayıcıların infilakı sonucu meydana gelen birkaç patlama sonucu binanın çöktüğü bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, binanın imha edildiği sırada dışarıda bulunduğu belirtilen 2 IŞİD'li terörist de öldü. Patlamalarla çöken bina içerisinde çok sayıda teröristin kaldığı; ancak şu ana kadar bölgeden bu konuda net bir bilgi alınamadığı da bildirildi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İncirlik Suriye Azez Politika Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title