Haberler

Kick Boksçu "Gençler..."

Gençlerbirliği Kulübü Kick Boks Takımı Antrenörü Ömer Yayla: "Gençlerbirliği 'spor sadece futbol değildir'i herkese gösterdi" "İlk sezonumuzda 2 madalya, bir de kupa kazandık" "Kick boks sakatlayan ya da sakat bırakan bir spor dalı değildir"

MUSA SAMUR - Gençlerbirliği Kick Boks Takımı Antrenörü Ömer Yayla, kırmızı-siyahlı kick boks takımın bu sezon kurulmasına karşın başarılı sonuçlar aldığını söyledi.

Ömer Yayla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon kick boks branşında faaliyet göstermeye başlayan Gençlerbirliği Kulübü'nün bu kararıyla bir ilke imza attığını ifade etti.

"Spor denildiği zaman akla ilk gelen futboldur, ancak yüzlerce spor dalı daha vardır, kick boks da bunlardan biridir" diyen Ömer Yayla, Gençlerbirliği Kulübü'nün kick boksa verdiği destekle "spor sadece futbol değildir"i herkese gösterdiğini dile getirdi.

Kick boksa insanların, özellikle de anne ve babaların, "sokak dövüşü", "kavga" ve "yavrumun burnu kırılacak, kaşı açılacak, sakatlacak" düşünceleriyle soğuk baktığını kaydeden Yayla, branşın "poin finghting", "light contact", "full contact", "kick light", "low kick", "K1 rules" ve "müzikli form" olamak üzere 7 kategoride yapıldığını anlatarak, "Bu dalların çoğunda sakatlanma oranı diğer sporlara göre daha düşüktür. Yani kick boks sakatlayan ya da sakat bırakan bir spor dalı değildir" dedi.

"Amatör futbolcuya verilmeyen destek"

Ömer Yayla, yeterli destek bulamadıkları için sporcuların kick boksu bırakmak zorunda kaldıklarını ve profesyonelleşemediklerini belirtti.

Türkiye'de kick boksun profesyonellik anlamında eksiklerinin bulunduğunu ve destek verilmeyen sporcu ya da antrenörlerin para kazanamadıkları için spora devam edemediklerini dile getiren Yayla, şunları söyledi:

"Kick boks Türkiye'de daha çok amatör olarak yapılıyor. Yeterli destek var mı? Hayır. Burda da yok. Aslında her branşta bu Türkiye'nin kanayan yarası, amatör sporcuya verilmeyen destek. Hem sporcu hem antrenör destek görmedikleri için maddi imkansızlıklar nedeniyle turnuvalara katılamıyor ve kendini ispatlayamadan silinip gidiyorlar. Bu çok üzücü."

Futbolla tanınan ve bilinen Gençlerbirliği'nin kick boks takımınının ilk sezonunda Türkiye Şampiyonalarında 1 altın, 1 gümüş, 7 bronz madalya aldığını ve Atatürk'ü Anma Kupası'nda ikinci olduğunu hatırlatan Yayla, "Sporcu arkadaşlarım verilen desteğin boşa gitmediğini ve desteklenmeleri halinde neler başarılabileceklerini gösterdi" diye konuştu.

Gençlerbirliği'nin kick boksa verdiği destekle diğer kulüplere örnek olası gerektiğini belirten Ömer Yayla, "İnşallah sözlerim gereken insanların kulaklarına kadar gider, Türkiyemizin ismini sadece futbolda değil kick boksta da tüm dünyaya duyuralım" şeklinde sözlerini tamamladı. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Ömer Yayla Türkiye Spor Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title