Haberler

    Kadın Milli Voleybol Takımımız, Brezilya'yı 3-2 Mağlup Etti

    Güncelleme:

    Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Dünya Grand Prix Finalleri'nde Türkiye, ilk maçında Brezilya'yı 3-2 yendi.

    Tarihinde ikinci kez Dünya Grand Prix Finalleri'ne gitme hakkı kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımımız turnuvaya galibiyetle başladı. Milliler, dünyanın 1 numarası, son şampiyon Brezilya'yı 3-2'lik skorla devirdi.

    Brezilya, karşılaşmaya iyi başlayarak 3-0 üstünlüğü eline aldı. Çabuk toparlanan milli takım, rakibine 4-0'lık seriyle karşılık verdi ve öne geçti. Türkiye, Neriman Özsoy ile art arda sayılar bulmasına karşın Brezilya ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Teknik molanın ardından başarılı bir performans sergileyen ve özellikle bloklarda etkili olan Türkiye, 9-3'lük seri yakalayarak ikinci teknik molaya girilirken farkı 5 sayıya çıkardı: 16-11. Neriman Özsoy, Gözde Sonsırma ve Kübra Akman'ın skorer oyunlarıyla üstünlüğünü sürdüren milliler, ilk seti 25-18 aldı.

    2. sete iyi savunma yaparak giren Brezilya, üst üste aldığı blok sayılarıyla 6-3'lük üstünlüğü eline geçirdi ve ilk teknik molaya önde girdi. Teknik moladan sonra toparlanan ve ilk setteki temposunu tekrar yakalayan Türkiye, Gözde Sonsırma'nın smaçlardan kazandırdığı sayılarla 5-1'lik seri buldu ve ilk teknik molayı 8-7 üstün geçti. Bahar Toksoy'un da skora katkı vermesiyle oyunun kontrolünü elinde tutan milliler, ikinci teknik molaya da 16-12 önde girdi. Türkiye, hücumda organize olmaktan zorlanırken, Fabiana ile hücumda etkili olan Brezilya, 17-16'lık skorla öne geçti. Bu dakikadan sonra daha az hatayla oynamaya başlayan Filenin Sultanları, 23-21'den geri gelerek seti 25-23 aldı ve 2-0 öne geçti.

    3. setin ilk bölümünde Türkiye, Bahar Toksoy'un servislerden art arda aldığı sayılarla etkili oldu. Neriman Özsoy'un skorer oyununu sürdürmesiyle kontrolü elinde tutmaya devam eden milliler, ilk teknik molaya 8-4 üstün girdi. Gözde Sonsırma'nın başarılı oyununu sürdürmesiyle farkı 6 sayıya (12-6) kadar çıkaran Türkiye, hücumda sıkıntı yaşamasına karşın ikinci teknik molayı 16-14 önde geçti. Milli takım, hücumdaki sıkıntısına bir türlü çözüm bulamayınca, Brezilya, skor üstünlüğünü eline aldı: 17-18. Brezilya, hem savunmada hem de hücumda istediğini sahaya yansıtınca, seti 25-21 kazandı ve durumu 2-1'e getirdi.

    4. setin ilk bölümünde Brezilya Carol'un servisleriyle etkili olarak 6-2 öne geçti ve ilk teknik molaya da 8-3 üstün girdi. Gözde Sonsırma-Naz Aydemir ikilisinin başarılı oyunlarıyla toparlanan milliler, 11-10'luk skorla farkı 1 sayıya kadar indirdi. Carol ve Tandara ile üst üste blok sayıları alan Brezilya, farkın daha da kapanmasına izin vermedi ve ikinci teknik molayı 16-12 önde geçti. Yeliz Başa'nın blok sayılarıyla toparlanan Türkiye, 5-1'lik seri bularak skora denge getirdi: 17-17. Savunmadaki başarısını sürdüren Brezilya, Tandara ve Jaque'nin etkili oyunuyla 8-2'lik seriyle rakibine karşılık verdi. 25-19'luk skorla durumu 2-2 yapan Brezilya, 5. sete taşıdı.

    Maçın son setine etkili bir başlangıç yapan Türkiye, Gözde Sonsırma-Neriman Özsoy ikilisinin sayılarıyla saha değişimine 8-6 önde girdi. Milliler, seti 15-12 alarak karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

    A Milli Bayan Voleybol Takımı, finallerdeki ikinci maçında yarın TSİ 13.05'te evsahibi Japonya ile karşılaşacak.

    Millilerimiz ayrıca aldıkları bu galibiyetle, Brezilya'nın 18 maçtır devam eden kazanma serisine son verdi. Brezilya son mağlubiyetini 2013 yılının Ağustos ayında Bulgaristan'a karşı 3-1'lik skorla almıştı.

    Salon: Ariake Collesium

    Hakemler: Susana Rodriguez (İspanya), Hamid Alroushi (Birşelik Arap Emirlikleri)

    Türkiye: Bahar Toksoy, Meliha İsmailoğlu, Neriman Özsoy, Kübra Akman, Naz Aydemir, Gözde Sonsırma (Gizem Karadayı, Güldeniz Önal, Asuman Karakoyun, Yeliz Başa)

    Brezilya: Thaisa, Sheilla, Fe Garay, Fabiana, Dani Lins, Jaque (Brait, Tandara, Fabiola, Monique, Carol, Guimaraes)

    Setler: 25-18, 25-23, 21-25, 19-25, 15-12

    Süre: 113 dakika (24, 26, 26, 26, 11)

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Türkiye Voleybol Federasyonu Gözde Sonsırma Kübra Akman Spor Haberler

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

    DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

    Bakmadan Geçme

    Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title