Haberler

Kadın Futbolculara Tekme Tokat Dayak!

Güncelleme:

Adana bu skandalla çalkalanıyor. İddiaya göre İdmanyurdu'nun kadın futbolcuları feci şekilde dayak yedi.

Türkiye Kadınlar 1. Futbol Ligi Klasman Grubu'nda deplasmanda İzmit Belediyespor ile karşılaşan Adana İdmanyurdulu futbolcular, rakip takım teknik heyet ve futbolcularının saldırısına maruz kalıp, darp edildiklerini öne sürdü.

Klasman Grubu'nun son maçında Kocaeli deplasmanında İzmit Belediyespor ile Adana İdmanyurdu, Mehmet Ali Kağıtcı Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Grubun kaderini belirleyen maçta ev sahibi takıma beraberlik yeterken, Adana temsilcisine ise gruptan çıkıp, 'dörtlü final'e kalabilmek için 'mutlak 3 puan' parolası ile saha çıktı. Erhan Sönmez'in yönettiği maçta iki takım futbolcuları arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Hafta sonu oynanan karşılaşma ve karşılaşma sonrasında çıkan olaylar ile ilgili olarak bugün Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Basın Merkezi'nde kadın futbolcular ile birlikte ortak bir açıklama yapan Adana İdmanyurdu Kulüp Başkanı Metin Taylancı, rakip takım teknik heyet, futbolcu ve yöneticilerinin saldırısına maruz kaldıklarını, bazı futbolcularının da darp edilip, hastanelik olduğunu iddia etti.

"ADETA BİR BOKSÖR GİBİ OYUNCUMA SALDIRDI"

Stadyumda protokol üyeleri için oluşturulan şeref tribününe alınmadığını, bu durumun gerekçesini sorduğunda ise 'yasak' yanıtını aldığını anlatan Taylancı, kendisinin bir kulüp başkanı olmasına rağmen, rakip taraftarları ile iç içe müsabakayı izlemek zorunda kaldığını dile getirdi. Sorun ve sıkıntıların sadece bununla da sınırlı olmadığını, rakip takım teknik direktörünün müsabaka boyunca hem teknik heyet ve futbolculara, hem de kendilerine hakaret edip, ağza alınmayacak küfürler sarf ettiğini de iddialarına ekleyen Taylancı, "Müsabaka devam ederken ve ortada herhangi bir gerginlik yokken, saha içinde futbolcumuza, rakip takım oyuncusu durduk yere yumruklarla saldırdı. Hem bir boksör gibi ardı ardına oyuncumuza yumruklar indirdi. Saldırıya maruz kalan futbolcumuz, beyin sarsıntısı geçirdi ve şu anda da hastanede tedavi görüyor. Bir başka oyuncumuz da, göğsüne aldığı darbeler nedeniyle hastanelik oldu" dedi.

"KAYBETTİK BUNLAR OLDU. PEKİ YA KAZANSAYDIK NE OLURDU?"

Maçı 4-2 kaybettiklerini ve kesinlikle bu mağlubiyeti bir kılıf arama çabası içinde olmadıklarının uyarısında bulunan Metin Taylancı, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

"Eğer sadece sahadaki futbolu değerlendirecek olursak, rakibimiz kazanmayı hak etti. Buna bir itirazımız yok. Bizim karşı çıktığımız ve hak etmediğimiz şey ise, saha dışı olaylar. Biz kendilerini Adana'da en iyi şekilde ağırladık ve herhangi bir taşkınlık yaşanmasına izin vermedik. Ama aynı durumla burada karşılaşmadık, bize düşmanca bir tavır takındılar. Bunu hak etmedik. Orada can güvenliğimiz yoktu, kendi imkanlarımızla polisi çağırdık."

Kulüp Basın Sözcüsü Hikmet Uzelaltınbulat da, yaşananların utanç verici olmasının yanında Türk futboluna 'kara bir leke' olarak geçtiğini savunurken, Takım Kaptanı Songül ise, "Orada maçı 4-2 kaybetmemize rağmen bunları yaşadık, acaba kazansaydık ne olurdu? Emin olun o stattan sağ çıkamayabilirdik. Biz futbol oynamak istiyoruz, bunun için çaba sarf ediyoruz. Ama karşı karşıya kaldığımız duruma bakın" diyerek isyan etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Tokat Spor Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title