Haberler

Filistin Yeşil Sahada da Direniyor

Güncelleme:

Asya Kupası'na katılma hakkı kazanan ve Asya'da yılın takımı seçilen Filistin Milli Futbol Takımı, İsrail'in baskısına rağmen ülkelerini temsil etmeye hazırlanıyor.

Asya Kupası'na katılma hakkı kazanan ve Asya'da yılın takımı seçilen Filistin Milli Futbol Takımı, İsrail'in baskısına rağmen futbol oynayıp ülkelerini temsil etmeye hazırlanıyor.

2014'TE KITANIN EN İYİ TAKIMI SEÇİLDİ

Filistin A Milli Futbol Takımı, sahaya sadece gol atmak için değil aynı zamanda, işgalin, zulmün ve baskının yaşandığı toprakların sesini duyurmak için de çıkıyor. Tarihinde ilk kez büyük bir turnuvaya katılma başarısı gösteren Filistin A Milli Futbol Takımı, 2014'te kıtanın en iyi takımı unvanına layık görüldü. Önümüzdeki ay düzenlenecek Asya Kupası'nda ter dökecek futbolcular, mahzun bir coğrafyanın yükünü sırtlayarak sahaya çıkacak.

FİLİSTİN HALKI, SPORCULARI COŞTURDU

Arap ülkelerinin katıldığı popstar yarışmasını kazanarak gençliğin idolü haline gelen Muhammed Assaf'ın da şarkı söylediği moral gecesinde, halk sporculara desteğini coşkulu bir şekilde gösterdi. 8 Aralık'ta Ramallah'ta düzenlenen organizasyonda konuşan Filistin Futbolunu Geliştirme Danışmanı Jerome Champagne, "2008'de ne stadyum vardı ne de müsabaka. 2015'te Asya Kıtası'nda mücadele etmek, hayallerin bile ötesinde bir başarı" ifadelerini kullandı. FIFA başkanlığı için de adı geçen Champagne "Dürüst olmak gerekirse maceramızın bu noktaya geleceğine ben bile inanmamıştım" dedi.

İSRAİL FUTBOLU DA VURUYOR

İsrail'in baskısı Filistin'de hemen her şeyi olduğu gibi futbolu da baltalıyor. Filistin Futbol Federasyonu'nun binaları, Filipinler'i 1-0 yenerek Asya Kupası biletini almalarından birkaç gün sonra, İsrail Güvenlik Güçleri'nin baskınına uğradı. Federasyon Başkanı Cibril Racub "Futbol tarihinde bu yaşananların bir benzeri daha görülmemiştir. Durumu FIFA'ya taşıyacağım, camianın İsrail'e kırmızı kart göstermesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

'FUTBOL KÖPRÜ OLMALI'

Filipinler'i yenerek Asya Kupasına gidecek son takım olan Filistin, Asya Futbol Federasyonu tarafından da yılın takımı seçildi. Geçtiğimiz ay ödülünü alan Federasyon Başkanı Racub, "Bu başarı ülke futbol tarihinin en büyük başarısı. Filistinli futbolcular futbolun değerlerine saygı gösteren bir mücadele sergileyecektir. Futbol düşmanlık değil dostluk köprüleri inşa etmeli" dedi.

SON 2 ŞAMPİYONLA DA AYNI GRUBA DÜŞTÜLER

FIFA sıralamasında 113'üncü sırada bulunan Filistin'in grubunda, Ürdün'ün yanı sıra kupayı 2011'de kazanan Japonya ve 2007'de kazanan Irak da var. Otoritelerin çok şans tanımadığı Filistinli futbolcular, daha çok ülkelerini gururla temsil etmeye odaklanmış durumda. "İsrailliler güvenlik bahanesiyle özgürlüğümüzü kısıtlıyor. Asıl istedikleri futbol vasıtasıyla dünyaya bağlanmamızı engellemek" diyen teknik direktör yardımcısı Müna Dabdub da, "Bu yazki bombardımanlarda birçok oyuncumuzun evi zarar gördü, yakınları öldü" sözleriyle futbolcuların psikolojik durumlarını gözler önüne serdi.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Muhammed Assaf Filistin İsrail Spor Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500

Yorumlar (3)

çimen:

bu onursuz şuursuz ülke ne zaman insanları katletmekten vaz geçecek, ne zaman islam düşmanlığını bırakacak. ama bir gün olacak Allah bunları bu dünyada ve ahirette perişan param parça edecek

12
0
yanıtYanıtla
kayserili:

Güçlü Türkiye , güçlü Filistin , güçlü İsam dünyası

8
0
yanıtYanıtla
kimene:

Filistin Yahudilere topraklarını satarak bu günkü İsrail i oluşturdu kendi başına bela etti.

1
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title