Haberler

Fatih Terim: Fransa'ya Gidemezsek Dünyanın Sonu Değil

Güncelleme:

FIFA'nın haftalık yayınlanan resmi dergisine konuşan Fatih Terim, "Kalan maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Ama Fransa'ya gidemezsek de dünyanın sonu değil." dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, FIFA'nın'Weekly' dergisine çok özel bir röportaj verdi. Alan Schweingruber imzalı yayınlanan ve Türkiye dosyasının içinde yer alan röportajda Terim samimi açıklamalarda bulundu. Alan Schweingruber'in Riva'da bulunan Hasan Doğan Tesislerine gidiş hikayesi ile başlayan yazıda Türkiye'nin sosyal ve futbol durumu değerlendirilirken, Fatih Terim'le de kısa bir söyleşi gerçekleştirildi.

"DUYGULARIM KARİYERİMİN BİR PARÇASI"

Terim'e 'duyguların' önemini soran Alan Schweingruber şu cevabı aldı: "Hayatımda hiçbir başarıyı duygularım olmadan kazanmadım. Kariyerimin çok önemli bir parçası. Duygular olmadan güçten yoksun kalırsın ama asıl önemli olan duygularını kontrol edebilmektir. Taraftarlar size tezahürat yaparken 30 saniye sonra hakaret edebilir. Hocalar ve futbolcular bu duygulara alışık olmadı"

"TABİİ Kİ HATALAR YAPTIM"

Terim, "Milli Takımın anahtar oyuncusu olduğumda daha 23 yaşındaydım. Liderlik yapmak hoşuma gidiyor" derken, geride kalan 27 yıllık kariyerini ise şu şekilde anlattı: "Harika hissediyorum. Zaferler ve başarılar her şeyden ağır basıyor. Tabii ki hatalar yaptım, her insan gibi ama önemli olan bu hatalardan ders almak. Her zaman kendime karşı dürüst oldum. İnsan olarak da antrenör olarak da..."

"ÜLKEMİZ İSTİKRARSIZ"

Fatih Terim, "Pişman olduğunuz bir hatanız oldu mu?" şeklindeki soruya, "Her zaman pişmanlık duyduğunuz hatalar olur ama bunlar geride kalmıştır." diyerek yanıt verdi.

"Yeteri kadar tutkulu biriyim. Tutku uzun vadede negatif bir etki yaratmaz. Çok fazla tutku belirli yollar açabilir" diyen Terim, Türkiye'nin futbol durumunu ise şöyle değerlendirdi:

"Ülkemizdeki birçok şey gibi futbol da istikrarsız. Bunun üzerinde çalışmaya ihtiyacımız var. 80 milyonluk nüfus, çok büyük bir potansiyel var ama hala bir şeyler eksik. Kulüpler finansal problemler yaşıyor. Daha fazla taraftara ihtiyacımız var. Yeni yetenekler bulmalı ve geliştirmeliyiz. İşte ben de tam bunun için buradayım. Milli Takım hocası olarak, Federasyon ve ülke olarak yaptığımız ilerlemeden kendimi sorumlu hissediyorum. Teknik direktörlük sadece işimin bir parçası. Bu yeniden imza atmamın bir nedeni. Federasyon beni bunları yapmam için istedi."

"FRANSA'YA GİDEMEZSEK DÜNYANIN SONU DEĞİL"

Milli Takımın Euro 2016'ya gitme şansını da değerlendiren Terim, "Ne olacağını hiç bilemezsiniz. Kalan maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Ama Fransa'ya gidemezsek de dünyanın sonu değil. Bununla anlaşmamız lazım. Burada bir milli takım yaratıyorum; turnuvalarda final oynayacak. Bunu başarabilmek için zaman gerekli" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN EVLERİNDE GİBİ HİSSETTİRMEK"

Başarılı teknik adam Almanya ile olan ilişkilere de değindi. "Almanya'ya gitmekten her zaman keyif alırım. Sepp Piontek ile uzun süre önce çalıştım. Orada iyi dostlarım var. Almanya, Türkiye için çok önemli bir ülke" değerlendirmesini yapan Terim, milli takım tercihinde Almanya'yı kullanan Türk futbolcular içinse şunları söyledi: "Onlara saygı duyuyorum. Kolay bir karar değil. Eğer bir Türk futbolcu anavatanında oynamak isterse her zaman kapımız açık. Önemli olan yurtdışındaki 4 milyon Türk'e evlerindeymiş hissini verebilmek"

"BELKİ BİRGÜN İTALYA'YA DÖNERİM"

Fatih Terim, İtalya günlerini de es geçmediği röportajda, "İtalya'yı çok seviyorum. Ailem ve çocuklarm ile yaşadım. İkinci evim gibi. Belki birgün yeniden dönebilirim. Kim bilir?"dedi. Memleketi Adana hakkında gelen soruya da yanıt veren tecrübeli çalıştırıcı, "Sık sık gidiyorum. Ebeveynlerim ve akrabalarım orada yaşıyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Fatih Terim Almanya Türkiye Fransa Spor Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500

Yorumlar (28)

türkMobil-ANDROID:

Belki dunyanin sonu degil ama senin kariyerinin sonu olur....F T

9
0
yanıtYanıtla
mirzaMobil-ANDROID:

Alıştırma telaşı başlamış.. 3.sınıf ülkenin teknik direktörü bile böyle konuşmaz.. Onurlu ol, istifa et, hiç olmazsa adam desinler..

8
0
yanıtYanıtla
HAKKI DAYI:

RECEP AMCA, YIRTIK AYAKKABI GIYIYOR, O BiR iNSAN, , YAV SiZ BU FAKiR FUKARANIN HAKKINI YiYORSUNUZ, , SiZDE HIC UTANMA DIYE BIR SEY YOKMU. . ????

7
0
yanıtYanıtla
KADIKÖY:

Tabiya Sanada Yıllık 4milyon Euroyu Emekli ikramiyesi al diye verdiler. Sen İmzayı atarken Milli takımın ne olduğunu bilmiyormuydun ? İmzayı atarken Futbolcuların vardıda, İmzadan sonra Bu futbolcular Milli takımımı bıraktılar ? Sakatlandılarmı ? Kadrondan adammı gitti ? Paranımı alamıyorsun ? Vs. Vs. Sabaha kadar sayarım. Milli takıma başarı içinmi geldin, Para içinmi geldin ? Şimdi Başarısız olursan Kazandığın Parayla Marmariste yazlıkmı alıcaksın, Yoksa Bu parayı Madende ölen kişilerin Ailelerinemi bağışlıyacaksın çok merak ediyorum. Ha şunuda diyebilirsin, Ben istemedim zorla getirdiler, Zorla imza attırdılar Bende işimi yaptım olmadı paramıda alırım.

7
0
yanıtYanıtla
KAMIL:

Federasyon , Elenirseniz Para yok desin bakalim Dünyanin sonumu degilmi?Zirtolar son Yillarda oynadiginiz Futbola Dünya`ya Ülkemizi rezil ettiniz! Bosuna Para ödüyorlarsize Hak etmiyorsunuz, Adamsaniz geri verin aldiginiz Paralari!

5
1
yanıtYanıtla
ASGARİ ÜCRETLİ:

DEFOL GİT ÜLKE FUTBOLUNUN ÜZERİNE KARBULUT GİBİ ÇOKTÜN KIRO, MGANDA UTANMAZ ÜLKE KAYNAKLARININ HIRSIZI, H. ULUSOY M. AĞAR M. YILMAZLI KABADAYILIK ŞAMPİYONLUKLARINLA KOYUNUN OLMADIĞI YERDE ABDURRAHMAN ÇELEBİ OLDUN. ŞEREFLİ İSEN DEFOL

5
0
yanıtYanıtla
Tarkan:

Ne kadar bos ve seviyesiz konusuyorsun be bilader

4
1
yanıtYanıtla
Erol Mehmet YILDIZ:

Bu takımla olmaz Fatih Hoca. Adamlar ayakta duramıyor sen finallerden bahsediyorsun. Yeni oyuncuların denenmesi lazım. Burak, semih, caner gibi çöplerden kurtulmak lazım öncelikle.

5
0
yanıtYanıtla
milliyetci kurtMobil-ANDROID:

seninde bomban patladı terim sendende çok var

5
0
yanıtYanıtla
Türkkan Mobil-IOS:

Yeni hoca ve yeni oyuncular lazim

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title