Haberler

Çebi: "Quaresma'yı Parayla Kandırdılar"

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, futbolda yaşanan başarısızlığın sebepleri konusunda önemli değerlendirmeler yaptı.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, futbolda yaşanan başarısızlığın sebepleri konusunda önemli değerlendirmeler yaptı. Takımın yabancılara dayalı olarak kurulmasının, geçmiş yönetimin yaptığı en büyük yanlış olduğunu dile getiren Çebi, gelinen noktada eski teknik direktör Carvalhal'ın da büyük payı olduğunu söyledi. İşte Ahmet Nur Çebi röportajından önemli pasajlar...

Futbolcuların ödemelerinin aksamasının başarısızlıktaki rolü iddia edildiği kadar büyük mü?

"Maddi sıkıntıların takımın başarısızlığında önemli rol oynadığı bir gerçek. Bu tür olumsuzluklar özellikle yabancıların performansını çok etkiliyor. Yerli futbolcular ödemelerdeki aksamalara tahammül edebiliyor. Adam en azından Beşiktaş'a ve camiaya saygısından dolayı sesini çıkarmıyor. Yabancı oyuncunun böyle bir durumu yok ki. Adamın buraya geliş sebebi para. Onu da almayınca doğal olarak iyi oynamıyor."

TüRKiYE GERCEKLERiNE AYKIRI

Siz böyle söylüyorsunuz ama yönetim olarak göreve geldiğiniz günden bu yana üç kez ödeme yaptınız. ve takım buna rağmen düzelmedi?

"Takım kurulurken yanlış kurulmuş. Beşiktaş'ın kadrosuna şöyle bir bakın; yabancı ağırlıklı. Takım Portekizlilere dayalı olarak kurulmuş. Onlar da kötü oynayınca sonuç böyle oluyor. Sizin de ifade ettiğiniz üzere, bütün futbolculara ciddi miktarlarda ödeme yaptık ama maalesef Portekizliler haksızlık yapıyor. Bunlar ligi bitirmiş. Esasında bir takımı yabancı ağırlıklı kurmak, Türkiye gerçeklerine uymuyor. Hele hele Beşiktaş'a hiç uymuyor. Çünkü Beşiktaş taraftarı diğerlerine benzemez. Çok duygusaldır. Sahadaki futbolcunun performansı taraftarın ruh halini direkt etkiler."

KAYNASMA SAĞLANAMAMIS!

Bugün gelinen noktada Carlos Carvalhal'ın rolü nedir?

"Carlos, insani açıdan dört dörtlük biri. Bu açıdan ona kimse laf söyleyemez. Teknik konularda da kendisini eleştirmem söz konusu olmaz, çünkü uzmanlık alanım değil. Ama bir teknik direktörde en başta olması gereken şey idarecilik ve liderlik yeteneğidir. Beşiktaş'taki yabancı ve yerli futbolcular birbirlerine kaynaştırılamamış. Bırakın yabancı-yerliyi, yabancılar kendi içlerinde dahi kaynaşmamışlar. Sözünü ettiğim meziyetler Carlos'ta olsaydı, Beşiktaş'ta bu durumlar yaşanmazdı."

İki yanlış bayrak 4 milyona mal oldu

Hakem hataları Beşiktaş'ın başarısızlığında ne kadar rol oynadı?

"G.Saray ve Trabzon maçlarında ofsayttan iki tane gol yedik. Yardımcı hakemlerin yanlış kalkan bayrakları bize 3-4 milyon liraya mal oldu. G.Saray maçındaki hatalı ofsayt bayrağı olmasaydı, ne biz o maçı kaybederdik ne de seyirci öfkelenip sahaya inerdi. Olay çıktığı için 2 maç ceza aldık. Trabzon'da da en az 1 puan alabilirdik. Bu iki maçta berabere bile kalmış olsak bile 800 bin lira performans primi alırdık."

Hakemlerin de play-off'a hazırlıksız yakalandığını iddia edenlere katılır mısınız?

"Hakem, hakemdir. Herkesin bir işi, görevi vardır, o arkadaşların görevi de hakemlik yapmaktır. Hazırlıksız yakalandılar diye bir bahaneyi kabul etmiyorum. Hakemlerin bu hatalarını şimdilik 'dikkatsizlik' diye yorumluyorum. Umarım bu dikkatsizlikleri en kısa zamanda bertaraf ederler çünkü Beşiktaş bu dikkatsizlikler yüzünden çok mağdur oldu."

"GELMEK İSTEMİYORSA ISRAR ETME"

Quaresma'nın bekleneni veremediği bir gerçek. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

"Bir futbolcu eğer Türkiye'ye gelmek istemiyorsa, ısrar etmeyeceksiniz. Beşiktaş Ricardo Quaresma'ya ilk başta yıllık 2-2.5 milyon euro ücret teklif etmiş, adam 'Hayır, Türkiye'ye gelmek istemiyorum' demiş. Siz ondan sonra kalkıp bu adama iki günde bir telefon açıp, 250 bin euro, 250 bin euro zam yaparsanız olmaz. Adam ondan sonra gelse bile hayır bekleyemezsiniz. Quaresma'da yaşanan durum da bundan ibarettir. Gelmek istemeyeni parayla ikna edersen sonuç böyle olur."

Kaynak: Sporx.com / Spor

Carlos Carvalhal Ahmet Nur Çebi Türkiye Spor Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title