Haberler

Bayer Leverkusen, tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonu oldu

Güncelleme:

Bundesliga'nın 29. haftasında Bayer Leverkusen, evinde Werder Bremen'i 5-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonu olmayı garantiledi. Leverkusen, ligin son 5 haftasına en yakın takipçisi Bayern Münih'in 16 puan önünde girdi ve Bayern Münih'in 11 yıllık şampiyonluk serisini bozmuş oldu. İspanyol teknik adam Xabi Alonso da kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu kazandı.

Almanya Bundesliga'nın 29. haftasında Xabi Alonso'nun ekibi Bayer Leverkusen, kazanırsa şampiyonluğunu ilan edeceği maçta Ole Werner'in ekibi Werder Bremen ile karşılaştı. Bay Arena'da oynanan mücadeleyi 5-0 kazanan Bayer Leverkusen, 119 yıllık tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonu olmayı garantiledi.

TARİHİNDE İLK KEZ

Bayer Leverkusen, ligin son 5 haftasına en yakın takipçisi Bayern Münih'in 16 puan önünde girdi ve Bayern Münih'in 11 yıllık şampiyonluk serisini bozmuş oldu.

Bayer Leverkusen, tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonu oldu

WIRTZ ŞOV YAPTI

Leverkusen'e şampiyonluğu getiren golleri; 25. dakikada penaltıdan Victor Boniface, 60. dakikada Granit Xhaka, 68, 83 VE 90. dakikalarda ise Florian Wirtz kaydetti.

YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEDİLER

Bu sezon oynadığı 43. resmi maçta da mağlubiyet yüzü görmeyen Bayer Leverkusen, Bundesliga'da şu ana kadar oynadığı 29 maçta sadece 4 beraberlik alırken 25 kez de galip geldi.

Bayer Leverkusen, tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonu oldu

XABI ALONSO İLK KEZ ŞAMPİYON OLDU

Geçtiğimiz sezon Bayer Leverkusen'in başına geçen İspanyol teknik adam Xabi Alonso da kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Bundesliga Futbol Spor Haberler

500

Yorumlar (10)

Eclipse Moon34:

Hakettiler adamları yenmek çok zor fena oynuyorlar

59
2
yanıtYanıtla
Adem Bilican:

Ali koç bunada itiraz eder :)

23
16
yanıtYanıtla
Pikachu hd:

Harry kane bayern de olmasa puan farkı maks 2 idi

13
6
yanıtYanıtla
Oliver:

32 gol ile gol kralı? En yakın rakibi 25 tane atmış? Boş boş kupa laneti muhabbeti yapmayın. Leverkusen sonuna kadar haketti

yanıt5
yanıt0
Export 86:

Xabi nin büyük çabası ve sonuç hakedilmiş şampiyonluk

15
1
yanıtYanıtla
kripto para:

xabiyede leverkusenede helal olsun başarılar

11
1
yanıtYanıtla
Sinan Uygun:

bileğinin hakkıyla kazanılmış tertemiz şampiyonluk helal olsun

9
0
yanıtYanıtla
sercan sümer:

egemen güçler dünyada yer değiştiriyor. ne hikmetse değişim muhtarlıklarda belediylerde sporda heryerde devam ediyor. kimse yenilmez vazgeçilmez değil artık emeğin hakkı veriliyor. güzel bir pencereden bakalım artık dünyamıza

1
1
yanıtYanıtla
Bayram Aydin:

Helal olsun ????????????????

2
0
yanıtYanıtla
ferhat göçer:

Münih saltanatını yıktıkları için tebrikler

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title