Haberler

Bask ve Katalanlar Kadroları Açıkladı

Güncelleme:

İspanya'ın en önemli iki özerk bölgesi, her sene sonunda düzenledikleri gelenekselleşen hazırlık maçları için kadrolarını duyurdu.

Katalonya Milli Takımı, Yeşil Burun Adaları ile; Bask Milli Takımı da Peru ile oynayacağı hazırlık maçında kadroda yer alacak oyuncuların isimlerini kamuoyu ile paylaştı.

Katalan Futbol Federasyonu, bir süre önce takımın 30 Aralık'ta Espanyol'un sahası Cornella El Prat'ta Yeşil Burun Adaları ile karşılaşacağını açıklamış fakat kadroya dair bir açıklama yapmamıştı. Federasyonun resmi sitesinden bugün yapılan açıklamada ise hazırlık maçında son derece önemli isimlerin forma giyeceği duyuruldu.

Bosna'dan Katalonya'ya ret

Katlanlar'da Barcelona ağırlığı

Barcelona forması giyen Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets ve Cesc Fàbregas gibi önemli isimlerin yanı sıra Marc Bartra, Sergi Roberto, Cristian Tello ve Martín Montoya da Katalanların sarı kırmızılı formasını terletecek. Barcelona'nın ardından kadroya en fazla oyuncu veren ekip ise beklenildiği üzere Espanyol oldu. Kiko Casilla, Joan Capdevila, Victor Álvarez, David López, Victor Sánchez ve Sergio García da Katalanlar adına ter dökecek.

Bu iki takım haricinden ise Almería'dan Aleix Vidal, Elche'den Javi Márquez, Getafe'den Jordi Codina Granada'dan Francisco Medina "Piti", Osasuna'dan Oriol Riera ve Real Valladolid'den Marc Valiente takıma çağrıldı. İspanya dışından da iki kişi, Ajax'tan Bojan Krkic ile Sporting Kansas City'den Oriol Rosell maçın kadrosuna dahil edildi.

Yeşil Burun Adaları'na karşı oynanacak maç, Johan Cruyff'un Nijerya maçıyla birlikte görevi bırakmasının ardından takımın başında ilk maçına çıkacak olan eski Barcelona oyuncusu Gerard López adına da önemli bir karşılaşma olacak.

Sociedad ve Athletic damgası

Bask Futbol Federasyonu da 28 Aralık'ta Peru ile oynanacak maçın 22 kişilik kadrosunu duyurdu. Kadrodaki oyuncuların ağırlıklı olarak La Liga'nın ilk yarısına damga vuran iki Bask ekibi Real Sociedad ve Athletic Club'tan olması ise dikkatlerden kaçmadı.

Bilbao ekibi Athletic, kadroya 13 oyuncu - Andoni Iraola, Gorka Iraizoz, Gaizka Toquero, Ander Iturraspe, Mikel San Jose, Mikel Balenziaga, Markel Susaeta, Borja Ekiza, Beñat Etxebarria, Oscar de Marcos, Ibai Gomez, Aritz Aduriz - gönderirken; Sociedad, altı isimle - Xabi Prieto, Imanol Agirretxe, Iñigo Martínez, Eñaut Zubikarai, Jon Ansotegi, Markel Bergara - takıma destek verdi. Bu isimlerin yanı sıra Celta Vigo'dan Jon Aurtenetxe, Osasuna'dan Oier Sanjurjo ile Roberto Torres, Real Madrid'den ise Asier Illarramendi, Peru ile oynanacak maçın kadrosuna alındı.

Bask Milli Takımı ayrıca bu sezon kullanıma açılan yeni San Mames'teki ilk maçına da çıkacak.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Yeşil Burun Adaları İspanya Spor Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title