Haberler

Somuncu Baba Ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri

Malatya'nın Darende ilçesinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri", akademisyenlerin tebliğlerini sunduğu sempozyum ile başladı

Malatya'nın Darende ilçesinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri", akademisyenlerin tebliğlerini sunduğu sempozyum ile başladı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı, bugünü geleceğe taşımak için kültürün yaşamak zorunda olduğunu söyledi.

Yuvalı, kültürün canlı gibi olduğunu, doğup, yaşayıp öldüğünü belirterek,

"Eğer bir toplum kültürünü kaybederse o topluluk ve o kültür ölü demektir. Onların yeri müzelerdir, arşivlerdir. Anadolu, tarihte ölü kültürlerin mezarlığı konumundadır. Eğer bugünü geleceğe taşımak istiyorsak, kültürümüzü yaşamak zorundayız" dedi.

Özel Birgül Lisesi salonunda yapılan Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu'nda Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Malatya Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Hulusi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Yağcı birer selamlama konuşması yaptı.

Etkinliklere katılan AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan da ilk defa geldiği Darende'den çok etkilendiğini söyleyerek, insanlara hizmet edenlerin asırlar geçse de unutulmadığını söyledi.

Çalışkan, "Burada köklü bir medeniyetin izlerini gördüm. Geçmişten beri önemli insanlar burada yaşamış ve eserler, izler bırakmış. Bugün de önderler kişiliklerin dünyaya örnek gösterilebilecek çalışmalarla insanlığa hizmet ettiğini görmenin bahtiyarlığı içerisindeyim.

Buradaki çalışmaların başarılı ve artarak devam etmesini diliyorum. Hepimiz, vatanımıza, milletimize hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Önümüzdeki günlerde yeni bir döneme başlayacağız, dua ve manevi desteğe ihtiyacımız olduğunu hatırlatırım" dedi.

İki ayrı salonda iki oturum şeklinde yapılan sempozyumda 16 akademisyen Somuncu Baba ve Hulusi Efendi'yi farklı bakış açılarıyla dile getirdi.

Nijerya'nın Suriye Büyükelçisi Muhammed Yusuf Babangideo, İslam alimi İmamı Rabbani'nin Hindistan'da yaşayan torunları Muhammed Zubeyr ve Rıza Mahmud Sadık, Mısır'lı dünya Kuranı Kerim okuma birincileri Sayed Metvalli Abdelaal ve Muhammed Ahmed Amer ile Bosna Hersek'ten gelen konuklar yöresel kıyafetleri ile vatandaşların ilgi odağı oldu.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title