Haberler

Andrey Karlov Kimdir? İşte Karlov'un Eşi ve Çocukları

Güncelleme:

Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov Ankara'da, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Andrey Karlov kimdir?

Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov Ankara'da, Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisinin açılışında silahlı saldırıya uğradı. Açılış sonrası konuşma yaparken silahlı saldırıya uğrayan Karlov hayatını kaybetti. Rus Büyükelçisi Andrey Karlov Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki resim sergisinin açılışında silahlı saldırıya uğradı. Olay sonrası saldırgan ve yaralı büyükelçi içeride kaldı. Özel Harekat polisleri binanın çevresini çevirdi, 15-20 el silah sesi duyuldu, çatışma yaşandı. 25 dakika sonra silah sesleri kesildi. Saldırganın vurularak öldürüldüğü belirtiliyor. Saldırganın Arapça ve Türkçe konuştuğu ve 'Ben buradan sağ çıkmayacağım, bana yaklaşmayın' diye bağırdığı belirtiliyor. Rus Dışişleri Büyükelçi Andrey Karlov'un hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırgan Ankara Çevik Kuvvet'te görevli polis Mevlüt Mert Altıntaş.

ANDREY KARLOV KİMDİR?

1954 yılında Moskova'da doğmuştur. Yüksek eğitimini 1976 yılında Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstütüsünden, 1992 yılında ise Diplomasi Akademisinden mezun olup tamamlamıştır. 1976 yılından itibaren diplomatik alanda çalışmaktadır.

SSCB, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Merkez teşkilatının yanısıra yurtdışı temsilciliklerinde, özellikle 1976-1981, 1984-1990 yıllarında SSCB Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde, 1992-1997 yıllarında Rusya Federasyonu Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde farklı görevlerde çalışmıştır. 2001 – 2006 - Rusya Federasyonu Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi. 2007 – 2013 - RF Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdürü.Temmuz 2013'de Rusya Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine atanmıştı. Büyükelçi diplomatik ünvanına sahipti. Andrey Karlov, Marina Karlov ile evliydi. Andrey ve Marina Karlov'un bir çocuğu vardı.

SALDIRGAN ÇEVİK KUVVET POLİSİ MEVLÜT MERT ALTINTAŞ

Saldırgan 24 Haziran 1994 Aydın Söke doğumlu, Manisa Şehzadeler Nüfusuna kayıtlı, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu, İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu mezunu polis meslek yüksekokulu mezunu ve halen Çevik Kuvvet'te görev yapan ve 2,5 yıldır bu görevde bulunan Mevlüt Mert Altıntaş. Mert Altındaş'ın liseyi bitirdikten sonra 2012 yılında İzmir Buca'daki Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu'na girdiği, 2 yıllık eğitimin ardından da 2014 yılında mezun olduğu ortaya çıktı.

ANNE VE KARDEŞİ GÖZALTINDA

Manisalı olan Mert Altıntaş'ın Aydın'ın Söke ilçesinde yaşayan annesi ile kız kardeşinin, olayın hemen ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Anne ile kızkardeşinin gözaltına alındığı belirtilirken, ailenin oturduğu Söke ilçesinin Çeltikçi Mahallesi Hürriyet Sokak'ta evlerinde ise polis arama çalışması başlattı.

RUS BÜYÜKELÇİ'NİN KATİLİ FİRARİ FETÖ'CÜNÜN EVİNDE KALIYORMUŞ

Rus Büyükelçi suikastinde FETÖ şüphesi büyüyor. Katil Mevlüt Mert Altıntaş'ın Today's Zaman'ın Ankara temsilciliğini yapan firari FETÖ'cü Abdullah Bozkurt'un evinde kaldığı tespit edildi. Rus Büyükelçi'ye suikast düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş'la ilgili önemli detaylar ortaya çıkıyor. Katilin, daha önce Today's Zaman'ın Ankara temsilciliğini yapan firari FETÖ'cü Abdullah Bozkurt'un evinde kaldığı tespit edildi. Ankara Çankaya'da Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Rus Büyükelçisi'ne düzenlenen saldırının ilk görüntülerini Hürriyet foto muhabiri Haşim Kılıç paylaştı.

"HALEP'İN İNTİKAMINI ALACAĞIZ!"

Saldırgan Türkçe olarak "Halep'in intikamını alacağız, ben de sizde buradan sağ çıkamayacaksınız!" diye bağırdığını olay yerinden görgü tanıkları anlattı.

BÜYÜKELÇİ KARLOV'A DEVLET MADALYASI VERİLECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, suikasta uğrayan Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un devlet madalyası ile ödüllendirilmesi için Dışişleri Bakanlığına talimat verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un görev başındayken hayatını kaybettiğini belirterek, büyükelçinin devlet madalyası ile ödüllendirilmesi için Rusya Dışişleri Bakanlığına talimat verdiğini söyledi.

"İYİ İLİŞKİLERE YÖNELİK PROVAKASYON"

Rusya'nın başkenti Moskova'da konuşan Putin, Karlov'un silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Rus Büyükelçiye yapılan saldırıya verilecek cevabın, terörizme karşı savaşı güçlendirmekten geçtiğini vurgulayan Putin, "Söz konusu saldırı, Türkiye ve Rusya'nın Suriye'de ilerlettiği iyi ilişkilere ve çözüm sürecine yönelik bir provokasyondur. Türkiye ile bu cinayetin arkasında kimlerin olduğunu araştıracağız. Bu konuda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiğimiz telefon görüşmesinde anlaşmaya vardık. Rusya olarak bu saldırının arkasında kimin olduğunu öğrenmek zorundayız." dedi.








Kaynak: Haberler.com / Gündem

Vladimir Putin Mert Altıntaş Söke Gündem Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title