Haberler

Sitelerde Yönetimden Kaynaklanan Komşuluk Problemlerine Profesyonel Çözüm

Samsun'da sitelerin yönetimini üstlenen özel bir firmanın yönetim kurulu başkanı Suat Sandalcı, yeni yaygınlaşan bir uygulama olan yönetim hizmeti ile komşuların artık site nedeniyle yaşanan sorunlarda karşı karşıya gelmediklerini söyledi.

Samsun'da sitelerin yönetimini üstlenen özel bir firmanın yönetim kurulu başkanı Suat Sandalcı, yeni yaygınlaşan bir uygulama olan yönetim hizmeti ile komşuların artık site nedeniyle yaşanan sorunlarda karşı karşıya gelmediklerini söyledi. Sandalcı, bu sayede komşuluk ilişkilerinin daha sağlıklı yaşandığını, yönetimde tek muhatabın firmalar olduğunu belirtti.

Samsun'da yapılan sitelerin yönetimi dairelerde oturan kişiler tarafından yapılmak yerine artık profesyonel yönetim firmaları tarafından gerçekleştirilmeye başlandı. Kentte faaliyet gösteren özel bir yapı yönetim firmasının  yönetim Kurulu başkanı olan Suat Sandalcı, toplu yaşam alanlarında artık yönetimin kişiler yerine firmalar tarafından yapıldığını dile getirdi. Yapı yönetim firmalarının toplu konutlar ve iş merkezleri için yıllardır Avrupa'da hizmet verdiğini dile getiren Sandalcı, "Özellikle toplu konutlar için bizim ülkemizde bu sistem yeni gelişiyor. Sitelerin yönetimi tamamen profesyonel firmalar tarafından yapılıyor. İnsanların site gibi toplu yaşam alanlarında yöneticilik pozisyonunu üstlenmesi beraberinde komşuluk ilişkilerine zarar verebiliyor. Son zamanlarda bu nedenle yaşanan problemler kamuoyuna da pek çok defa yansıdı. Yapı yönetim şirketleri ile artık yönetimi firmalar devralıyor. Profesyonel bir şekilde sitede yaşayan herkese eşit uzaklıkta kaldığımızdan komşuluk ilişkileri de zarar görmüyor. İnsanlar her şeyden kişiyi değil yönetim firmalarını sorumlu tutuyor ve sitenin bütün aylık bakımlarını, teknik donanımları, temizliği, güvenliği denetlenmesi ile yine firma ilgileniyor. Bu sayede komşular açısından karşılıklı olarak aralarında herhangi bir problem yaşaması da mümkün olmuyor. Komşuluk ilişkileri daha sağlıklı yürüyor. Yönetimde tamamen muhatap komşular değil firmalar oluyor" diye konuştu.

Sandalcı, Samsun'da yaklaşık 20 sitede 3 bin konut için bu hizmeti verdiklerini dile getirdi. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Politika Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title