Haberler

Şişli'de Talatpaşa Ortaokulu'nun Bir Sınıfını İmam Hatip Yaptılar

Güncelleme:

Şişli Talatpaşa Ortaokulu'nun bir sınıfı Feriköy İmam Hatip Ortaokulu'na bağlı imam hatip sınıfına çevrildi. Veliler bu uygulamaya tepki göstererek protesto eylemi yaptı.

Şişli Talatpaşa Ortaokulu'nun bir sınıfı imam hatip sınıfına çevrildi. İmam Hatip sınıfına çevrilen sınıfın Feriköy İmam Hatip Ortaokulu'na bağlı olduğu öğrenildi.

VELİLER PROTESTO ETTİ

Şişli Talatpaşa Ortaokulu'nun bir sınıfının Feriköy İmam Hatip Ortaokulu'na bağlı imam hatip sınıfına çevrilmesine bazı öğrenci velileri tepki gösterdi. Okul önünde toplanan yaklaşık 100 veli eylem yaptı. "AKP elini okulumdan çek", "Okuluma dokunma" sloganları atan veliler bir yandan da imza kampanyası düzenledi.

"SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ"

Velilerden Ayşe Turgut, imam hatip sınıfına karşı olduğunu belirterek "Devlet okulu devlet, imam-hatip imam hatip okuludur. Karıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Devlet okullarında gayrimüslim de okuyor, herkes okuyor. Herkese açık bir okul olduğu için herkes orada okuyor. Onun için devlet okulu demişler. Ancak imam hatibin açılmasının sebebi okulları tamamen imam-hatip okuluna çevirmek içindir. Sonuna kadar direneceğiz, mahkemelere kadar gideceğiz. Sonuç alamazsak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gideceğiz, AİHM'e gideceğiz. Hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

UYGULAMAYA SON VERİLSİN

Eylemciler daha sonra, "Mahalleme parkıma okuluma dokunma" ve "Okul içinde okul istemiyoruz", sloganlarıyla Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından ilçe milli eğitim müdürlüğü önünde toplanan eylemciler adına yapılan basın açıklamasında, uygulamanın öğrenci ve velilerden habersiz yapıldığı belirtildi . Açıklamada, "Bu uygulamaya derhal son verilmelidir. Talatpaşa velileri topladıkları imzalarla okulların imam-hatibe dönüştürülmemesini istemektedirler" denildi.

Açıklamanın ardından grup adına seçilen 5 veli, topladıkları yaklaşık bin 500 imzayı, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne girerek yetkililere verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Yerel Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (14)

FATİHİN YOLUNDAYIZ:

HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAK. . . İMAMLA UĞURLANACAK. . . KEMALİSTLERE DUYURULUR. . . .

9
21
yanıtYanıtla
KAYA:

FATİHİN YOLUNDAN BU YOLLA MI GİDİLİR KOCA FATİH İLİMLE BİLİMLE UĞRAŞIRDI İHALE , İNŞAAT YOLUYLA BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKMEZDİ. GÖRÜYORUZ ALLAH ALLAH DİYE İNSAN ÖLDÜREN CANLILARI

yanıt0
yanıt0
Bulut kara:

Böylece yavaş yavaş hepsini işgal edecekler. Bunlar pilot uygulama. Eğer tutarsa her okulun sağ tarafı imam hatip sol tarafı mescid ortasında birşey kalırsa diğerlerine. Zaten bir süre sonra sıkıştırıp onları da aradan çıkarırlar. Yazık şu memleketin çocuklarına. Öğretmen olarak eğitim sisteminden utanıyorum. Artık kimliğimi gizliyorum.

21
9
yanıtYanıtla
FERHAT:

ülkenin adınıda değişsinler bari imam hatip cumhuriyeti olsun bu ne ln

18
8
yanıtYanıtla
Naçiz Bir Kul:

Karşı çıkanlar mertçe söyleyin. İslam düşmanı gayrimüslim ve etnik kökeni başka yerlere dayanan kimselersiniz. Bunu itiraf edin :)

9
14
yanıtYanıtla
ALPEREN:

HEPİNİZ İMAMIN KAYIĞINA BİNECEKSİNİZ

9
12
yanıtYanıtla
halil ibrahim:

siz aslında imam hatibe değil Allaha onun indirdiğine karşı çıkıyorsunuz hatta bu ülkede tüm müslümanlara camilere karşı çıkıyorsunuz kininiz öfkeniz okadar büyükki içinizi kemiriyo. fakat siz istemesenizde Allah cc. nurunu tamamlayacak. sizde hakettiğiniz yeri bulacaksınız. bunca manevi pislik ateşle temizlenir. bilmem anlaşılıyormu

6
13
yanıtYanıtla
korkusuz korkak:

imam acigimiz bu okul sayesinde kapanir

15
3
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

bu ne ya heryere imam hatip yapmaya çalışıyorlar düzgün bişeylerde öğretseler kandırmayın milleti

11
4
yanıtYanıtla
TEZGAHTAR YAŞAR:

kafirlik yapmayın !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4
9
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title