Haberler

"Sıkıysa Yakala"

Güncelleme:

Kırmızı Bültenle Aranan Uyuşturucu Baronu KKTC'de Yakalandı.

Avustralyada karıştığı çok sayıdaki suç nedeniyle dünyada kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Hakan Ayık (33), KKTCde yakalandı. Avustralyada polisinin baskınlarından kurtulan ve "sıkıysa yakala" diyerek federal polisle dalga geçen Ayık, Kıbrıs Rum Kesiminin polisini de atlattı ancak KKTCde yakayı ele verdi.

Avustralyada 300 milyon dolarlık uyuşturucu trafiğini yönettiği iddia edilen Ayık, önceki gün Girnede yürüyüş yaparken yakalandı. Ayıkın kaldığı otel odasında bir adet laptop, 3 paket uyuşturucu madde tespitini sağlayan labaratuvar malzemesi, 8 adet de cep telefonu ele geçirildi. İki gün gözaltında tutulan Ayık, KKTCde birinci derecede askeri bölgeyi ihlal ve üzerinde yeşil reçeteye tabii kanunsuz vücut geliştirme hapı bulundurmaktan mahkemeye çıkarıldı. Mahkemenin ardından cezaevine gönderilen Ayık, sabah saatlerinde Girne Mahkemesine çıkarıldı. Polis, Ayık için 6 gün daha gözetim izni aldı.

FEDERAL POLİSLE DALGA GEÇTİ

Hoffman Operasyonu adlı verilen organize suç soruşturması kapsamında, İnterpol tarafından aranan uyuşturucu baronu Ayık'ın Avustralyada bulunduğu sırada polis tarafından evine baskın yapıldı. Bu sırada Sydney Havaalanında olan ve cep telefonundan evine kurduğu hırsızlık alarmı görüntülerini izleyen Ayık, polisin arama yapmaya hazırlandığını görüp, kendisi için çalışan motosiklet çetelerini evine göndererek arama yapılmasını engelleyip ortadan kayboldu. Avustralya polisi, kendi içinde, hapishanelerde, gümrük limanları ve para nakliyat şirketlerinde birçok adamı olduğu öne sürülen Ayıkı yakalayabilmek için dünya çapında arama emri çıkarttı. Buna rağmen Ayık, daha sonra Kuzey Kıbrıs Rum Kesimine kaçarak bir süre orada yaşamış, orada da 3 kez polis çevirmesine denk gelmesine rağmen, polise rüşvet vererek kurtulmayı başardı. KKTC POLİSİNE TAKILDI

Ayık, önceki gün Rum polisi tarafından yeniden çevirmeye takıldı. Ancak polislerin bir anlık dalgınlığından faydalanarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine kaçmayı başaran Ayık, orada da yürüyüş parkında gezdiği sırada polis tarafından fark edilerek yakalandı.

FACEBOOKTAN MESAJ GÖNDERDİ

Hakan Ayık, internetteki sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Myspacee üye olup profillerinde eğlenirken çekilmiş fotoğraflarını yayınladı. Ancak polis, bu sitelerden de Ayıkın bulunduğu yeri belirleyemedi. Hakan Ayık Facebooka vücudunu sergilediği fotoğraflarını da koyup "Sıkıysa yakala" mesajları yazarak polisle dalga geçti. Vücut geliştirme sporuyla ilgilenen Hakan Ayık, aynı zamanda silaha olan ilgisiyle de dikkat çekiyor. Ayık, Facebookta Dubai, Sydney, Hong Kong, Çin, Bangkok ve Seulde mafya liderleriyle çektirdiği çok sayıda fotoğrafını yayımlamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title