Haberler

Sgk Emekli Başmüfettişi Kurt, İstanbul'dan Milletvekili Aday Adayı Oldu

Sosyal Güvenlik Kurumu'nden emekli başmüfettiş Resul Kurt, İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili aday adayı oldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nden emekli başmüfettiş Resul Kurt, İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili aday adayı oldu.

Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin kurulduğu 2001 yılından bu yana Türkiye'de adeta sosyal güvenlik alanında bir devrim yaptığını ifade ederek, "Oysa ki, sosyal demokrat iktidarlarında yapılması gereken ama bir türlü cesaret edemediklerini bir sağ iktidar yapmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bizim yaptıklarımıza hayalleri bile yetişemeyecek" sözünün doğrulunu gösteren en güzel örneklerden birisi sosyal güvenlik alanında yapılan devrim gibi değişikliklerdir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Çözüm Süreci, Paralel Yapıyla Mücadele, Ekonomi, Kültür İnşası, Dış Politika, Adalet ve Yargı, Siyasette Restorasyon Hedefleri' kapsamında gösterdiği hedeflerin herkesi olduğu gibi kendisini de heyecanlandırdığını anlatan Kurt, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bu kapsamda başta iş sağlığı ve güvenliği, sosyal güvenlik yasaları, kıdem tazminatı gibi konularda yapılacak değişiklikler olmak üzere işçi, memur, emekli, esnaf ve işverenlerin seslerini TBMM'de duyurmak ve bu alandaki uzmanlığımızı milletimizin hizmetine sunmak için AK Parti İstanbul 3. Bölgeden milletvekili aday adayı olmaya karar verdim.

Yıllarca medyadan takip ettiğim ve doğru siyaset kavramını yeni Türkiye içerisinde görüyorum. Yeni Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın örnek aldığı ülkeler listesinde üst sıralarda yer alacağına yakından şahitlik ediyorum. Bu anlamda doğru yerde siyaset yapmanın ülkeme büyük katkı sağlayacağını ümit ederek AK Parti'den aday olmaya karar vermiş bulunmaktayım.".

-Resul Kurt

1971 yılında Adıyaman'da doğdu. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Sigortacılık programında Yüksek Lisans eğitimini, Mali Hukuk programında doktora eğitimini tamamladı.

Çalışma hayatına 1995 yılında, Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığında Sigorta Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. 3 yıllık müfettiş yardımcılığı dönemini müteakip yeterlik sınavında başarılı olarak 1998 yılında sigorta müfettişliğine atandı. Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığında Sigorta Müfettişi, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında Müfettiş ve Başmüfettiş, Rapor Okuma Komisyonu Başkanı olarak çalıştı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

2009 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında Başmüfettiş olarak sürdürdüğü görevinden belediye meclis üyesi adaylığı nedeniyle istifa ederek ayrıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Resul Kurt Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500

Yorumlar (6)

hakankurtmobilWeb@haberler.com:

YOLUN AÇIK OLSUN

0
1
yanıtYanıtla
HİLAL ALPKAYA:

HAYIRLI OLSUN HOCAM SİZ GİRDİNİZ YERE KALİTE KATARSINIZ. . .

0
1
yanıtYanıtla
hacı ilhan:

Allah hayırlı uğurlu etsin

0
1
yanıtYanıtla
ÜMMÜHAN:

HAYIRLI OLSUN.

0
1
yanıtYanıtla
şevgi öz:

ali tezelden bilgi al

0
0
yanıtYanıtla
MUZAFFER ŞAHİN:

Hayırlı olsun başkanım Allah yardımcın olsun inşallah

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title