Haberler

Sendika Başkanı'ndan Madencilere "İcra" Uyarısı

Güncelleme:

Türk-İş'e bağlı Türkiye Maden İş Sendikası Başkanı Nurettin Akçul, madencileri uyararak "Madene gitmezlerse evlerine icra gelir" dedi.

Soma'daki madenlerde örgütlü sendika olan Türk-İş'e bağlı Türkiye Maden İş Sendikası Başkanı Nurettin Akçul, CHP milletvekili Özel'e hassasiyeti için teşekkür etti ancak ardından da "O işçiler evlerine ekmek götürecek, hemen hemen hepsinin kredi borcu var, çalışmayıp da ne yapacaklar" diye sordu. İşçilerin kendilerinin çalışmak için yoğun talepte bulunduklarını ileri sürdü.

CHP'Lİ VEKİL TEPKİ GÖSTERDİ

Hürriyet'te yer alan habere göre; Soma'da yaşanan facianın ardından CHP Milletvekili Özgür Özel, Soma Holding'in diğer ocaklarında ve bölgedeki başka madenlerde üretime başlanması için işçilere çağrı yapıldığını açıkladı. Bakan Çelik'e de durumu bildirdiğini belirtti. Soma'da şu anda çok ağır bir travmanın yaşandığına dikkat çekerek, "301 işçinin yasını tutan buradaki bütün maden işçileridir. Psikolojik olarak oraya girmesi ne İş Kanunu'na ne uluslararası iş hukukuna uygundur" dedi.

"ÇALIŞMASINLAR DA NE YAPSINLAR?"

Özel'in bu açıklamalarının ardından, Soma'da örgütlü olan Türkiye Maden İş Sendikası Başkanı Nurettin Akçul'a, "İşçilerden işbaşı yapmaları istenmiş, siz sendika olarak ne diyorsunuz"  sorusunu yönelttik. Akçul, "Özgür Bey'e hassasiyeti için teşekkür ederim de insanlar evine ekmek götürecek. Çalışmasınlar da ne yapsınlar? Onlara bir alternatif sunabiliyor muyuz, onu söylesinler" dedi.

"MAAŞ ALAMAZLARSA EVLERİNE İCRA GELİR"

Peki ama yaşanan kaza malum, şimdi bölgenin tamamında gerçek anlamda bir teftiş, inceleme, riskleri ortaya koymak gerekmez mi, sorumuza Akçul, "Arkadaşların yoğun talebi var, biz işimize başlayalım, diyorlar. Bizim kendi arkadaşlarımız oralarda durumu inceleyecekler. İşçi arkadaşlarımız var, uzman değiller ama iyi kötü madencilikte bayağı tecrübeli arkadaşlar var. Ocaklarda güvenlikli durum yoksa zaten bize gelir, söylerler. Kimse bile bile tehlikeye gitmez, inanın buna. Ama ekmek önemli. Evine götüreceği ekmek önemli. Kredi çekmişler, ödemeleri gereken taksitleri var. Maaş alamazsa evine icra gelecek. Neredeyse tamamının kredi borcu var. Buna bir alternatif bulalım da o zaman işe gitmeyin, diyelim" yanıtını verdi.

"BU ARKADAŞLARIN ÇALIŞMAYA İHTİYACI VAR"

Başkan Akçul'a, "Madem güvenlik sorunu olduğunu deneyimli işçi arkadaşlarınız biliyor, o zaman bu faciadan önce sizi uyarmadılar mı" sorumuza ise "Bakın orada bir güvenlik bir problemi varsa, tabii ki gitmesinler. Şimdi hem bizim yönetici arkadaşlar hem de üyelerimiz durumu incelediklerini söylediler. Ben dün gece tv yayını için Ankara'ya geldim. Ama şimdi yeniden yola çıkıyorum. Söylediğim her cümle bir yere çekiliyor. Artık hangi kelimeyi nerede konuşacağımı da bilemiyorum. Ama bu arkadaşların işe çalışmaya ihtiyacı var" yanıtını aldık.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Özgür Özel Türk İş Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki!
DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

500

Yorumlar (39)

bioundefined:

Bu sendika başkanı bence işçilerin kredi borcundan çok, kendi aidatlarının peşinde olsa gerek....Hayret kaç günden beri nihayet sesini duyabildik.....Sendika ağalığı da bu olsa gerek......

48
0
yanıtYanıtla
hussamjackalcarlos@mail.com:

Boyle olur AKP sendikasi sozde iscinin haklarini koruyacak bu olaylardan sonra madende denetim yapilmadan iceri isci sokmak suc sayilmalidir

31
3
yanıtYanıtla
seyfiundefined:

işe gitmezlerse sendika aidatını veremezler.. onun için çalışmaları gerek... Patronun karı azalır

25
1
yanıtYanıtla
Murattundefined:

Arkadaslar Su CHP liler bir rahat dursa da insan da rahat bir enfes alsa. Hertasin altinda hükümeti karalamak icin sacma sapan yerlerden törüyorlar. Ne yaparsaniz yapin iste secilmiyorsunuz fazla yirtmayin kendinizi

9
14
yanıtYanıtla
öktem özcanundefined:

yazıklar olsun

23
0
yanıtYanıtla
zeynepundefined:

bu şimdi üstü kapalı tehdit değilde nedir!!

18
1
yanıtYanıtla
T.C. İbrahim Uzunundefined:

İBRAHİM SENDİKANIN BAŞINA GELDİĞİN GÜNDEN İTİBAREN İŞÇİNİN YANINDA DEĞİL HÜKÜMETİN YANINDA VE EMRİNDE OLDUN EKMEĞİNİ O İŞÇİNİN VERDİĞİ PRİMLERLE ALIYORSUN UTAN DA BİRAZ İŞÇİNİN YANINDA OL.

17
1
yanıtYanıtla
İŞÇİundefined:

BU SENDİKALAR NE İŞ YAPAR, İŞÇİNİN HAKKINI MI PATRONUN HAKKINI MI KORUR

18
0
yanıtYanıtla
mehmetundefined:

Türk-iş ve ona bağlı sendikalar her dönemde hangi parti iktidarda olursa olsun, iktidar tarafında olmuştur ve asla işçiyi-işçi haklarını savunmamıştır.

18
0
yanıtYanıtla
kurtulusundefined:

isciler madene gitmezse sendikalarda nemalanamayacak ...gitmeleri lazimki aidatlar ödensin

17
1
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title