Haberler

Sedat Peker: Mafyalık Fıtratıma Uygun Değil

Güncelleme:

Kendisi hakkında bilinmeyenleri anlatan Sedat Peker "İnsanlar yaratılırken onlara verilen fıtratlar vardır. Mafya olabilmek benim fıtratıma uygun değil." dedi.

Cezaevinden çıktıktan sonra yaptığı açıklamalarla özellikle sosyal medyada dikkatleri üzerine çeken bir isim olan Sedat Peker, Vahdet gazetesine verdiği röportajda kendisi hakkında bilinmeyenleri anlattı.

İstanbul'da mafya babaları olduğunu, sistemin bunu engelleyemeyeceğini belirten Peker, "İnsanlar yaratılırken onlara verilen fıtratlar vardır. İnsan fıtratının dışına çıkamaz. Mafya olabilmek benim fıtratıma uygun değil" dedi.

İşte Sedat Peker ile yapılan o röportaj;

Sedat Peker kendini nasıl tarif ediyor?

Kafkas asıllı Karadenizli bir Türk ailesinin çocuğuyum.

Hayata bakışınız nasıl; ideolojik duruş olarak kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Doğru olduğuna inandığım değerler için kendim dahil bütün herkesle uğraşmak hayata bakış açımdır. İdeolojik duruş olarak da milliyetçi ve muhafazakar dünya görüşüne sahibim.

Siyasetle ilginiz ne düzeyde?

İnandığım ideolojik duruşumdan dolayı mümkün olduğunca tüm dünya siyasetini takip ediyorum.

NE İŞLE MEŞGUL?

Ne işle meşgulsünüz, maddi gelir kaynaklarınız nelerdir?

Tarihi Beyoğlu Kurukahvesi'nin sahibiyim. Ayrıca atık yağ toplama şirketim var. Bunun haricinde otel ve ev dekorasyonları yaptığımız bir sanat galerim var. Ayrıca da önümüzdeki günlerde bir teknoloji firmasına bir de akaryakıt dağıtım şirketine ortak olma görüşmeleri yapıyorum.

"EVET ŞİDDETE BAŞVURDUM ÇÜNKÜ..."

Sosyal medyada, halk arasında Sedat Peker denildi mi ilk akla gelen "mafya" oluyor. Mafya mısınız?

Geçmiş tarihte mağduriyete uğramış insanların haklarını koruyabilmek adına bazen şiddete başvurduğum doğrudur. Haklarını korumak için yardımcı olduğum insanlara sorarsanız size bir dava adamı olduğumu söylerler. Hayatın gerçeklerinden uzak yaşayan tuzu kurulara şahsımı sorduğunuz da ise mafya olduğumu söyleyebilirler.

Neden bu tabir kullanılıyor?

Karşı dünya görüşüne sahip olan insanlar vermiş olduğum mücadeleden dolayı oluşan halk sevgisini azaltmak için etkin oldukları medya organlarında uzunca yıllar bu tabiri kullandılar. Ancak sokakta ve sosyal medyada gördüğüm ilgiye bakılırsa bunda pek başarılı olamadılar.

HAKSIZ KAZANÇ SAĞLADI MI?

Mafya denildi mi genelde ilk akla uyuşturucu, fuhuş, kumar gelir. Sizin için çok şey yazılıp çizilmiştir ama bunlar yazılmadığı gibi, aksine "uyuşturucuyla mücadelede eden mafya babası", "yardıma muhtaçların babası" diyenler var.

İnsanların yaratılırken onlara verilen fıtratları vardır. Belki ufak tefek hatalar yapsalar da fıtratlarının dışına çıkamazlar. Mafya olabilmek benim fıtratıma uygun değil. Ben kimsenin parasını haksız yere alamam. Ben hiç kimsenin namusuna göz dikemem, benden güçsüz diye kimseye zulüm edemem, ancak bunları yapanlara karşı geçmişte yaptıklarım herkes tarafından zaten bilinir. Her günahın karşısında mutlaka bir intikam meleği olur. Birçok günahın karşısında intikam meleği olma görevini kaderim bana bahşetmişse ben bundan ancak onur ve şeref duyarım.

"DEVLETİN POLİSİ, SAVCISI VAR"

Uyuşturucuya karşı neler yaptınız, neler yapıyorsunuz?

Uyuşturucu satıcılarına karşı geçmişte şiddete dayalı bir çok olay yaptım. Ancak şu anda böyle bir tutum içerisinde değilim. Devletin polisi, savcısı, istihbaratı, mahkemeleri bu konuda geçmişe göre çok daha kararlıdır. Bu yüzden dolayı bu tip olayların içerisinde artık bulunmuyorum. Ancak elimden geldiğince bu konularla ilgili mücadele eden sivil toplum kuruluşlarına katkı sağlamaya çalışıyorum.

Bunlar söylenmez ama, yine de sormak isterim, yardıma muhtaçlara yardımlarınız oluyor mu?

Yüce Allah kutsal kitabımızdaki ayetlerinde cömert kullarını övdüğü için, Peygamber Efendimiz (SAV) bir çok Hadis-i Şerif'inde cömert müminleri övgüye layık gördüğü için, ayrıca da şanlı ecdadımız tüm dünyada cömertliğiyle anıldığı için bende bu yüce değerlere layık olabilmek için insanların inanmakta zorluk çektiği miktarlardaki rakamları ihtiyaç sahiplerine ulaştırırım.

"İSTANBUL'DA MAFYA BABALARI VAR"

İs­tan­bu­l'­da bu­gün "maf­ya ba­ba­la­rı­" var mı? Ne­ler ya­par bun­lar? Uyuş­tu­ru­cu ti­ca­re­ti ya­pan, eğ­len­ce ku­lüp­le­rin­den, oto­park­lar­dan ha­raç alan, fuh­şa bu­laş­mış maf­ya ba­ba­la­rı var mı bu­gün İs­tan­bu­l'­da.

İs­tan­bu­l'­da dün­ de maf­ya ba­ba­la­rı var­dı, bu­gün ­de var, ya­rın­ da ola­cak. Hiç bir sis­tem bu­nu en­gel­le­ye­mez. Çün­kü in­sa­nın do­ğa­sı bu tip ya­pı­la­rın ol­ma­sı­na ola­nak sağ­lı­yor. İn­san­lar uyuş­tu­ru­cu kul­lan­dı­ğı, ku­mar oy­na­dı­ğı, fuh­şa yö­nel­di­ği sü­re­ce bun­la­rı te­min et­mek için or­ga­ni­zas­yon­lar ku­ru­la­cak­tır. Dev­le­ti­mi­zin gö­re­vi bun­la­rı en alt se­vi­ye­ye in­dir­mek­tir. An­cak bu ya­pı­la­rı ta­ma­men yok et­mek ben­ce pek müm­kün gö­rül­mü­yor.

"CEZAEViNDE DiNiMiZi DAHA GÜZEL YAŞADIM"

Cezaevi yaşamınız nasıldı? Burada İslam'la tanıştığınız, daha doğrusu İslam'ı daha bir gereğince yaşamaya başladığınız yorumları var. Doğru mu?

Cezaevinde yatarken kutsal dinimizi daha güzel daha layık olarak yaşadığım doğrudur. Ancak çok eski yıllarda ilk basına çıktığım dönemlerde benim için tarikatçı baba diye yazılan yazılar bile vardı. (1994'lü yıllarda) 17 yaşımdan itibaren bir çok Allah dostunu, değerli hocaları ziyaret edip sohbetlerinde bulunma imkanım oldu. Gazetenizin yazarlarından Cübbeli Ahmet Hoca'nın bir sohbetine Ümraniye'de 1991 yılında katılmıştım. Bu örneği vermemin sebebi kutsal dinimizle cezaevinde tanışmadığımı anlatabilmek içindir.

Bugün İslam'a bakışınız; bu anlamda yaşantınız nasıl?

Şahsım olarak bugün ameller noktasında bazı eksiklerim hatalarım olabilir. Ancak itikat noktasında Yüce Allah'a şükürler olsun ki büyük Allah dostlarının haricinde bütün herkesle yarışabilecek durumda olduğuma inanıyorum. Bedel ödeme günü geldiğinde ise yine Yüce Allah dostlarının haricinde herkesle yarışabileceğimi zannediyorum.

SUSURLUK DENiNCE AKLIMA ÇATLI GELiR

Susurluk denildi mi ilk aklınıza ne geliyor?

Susurluk denildi mi aklıma Cennet mekan Abdullah Çatlı geliyor. İnandığı dava için kendini feda etmiş bir insana arkadaşı olduğunu söyleyenlerin vefatından sonraki dönemde yaptıkları vefasızlıklar aklıma geliyor. (Daha doğrusu aklımdan hiç çıkmıyor.)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sedat Peker Susurluk İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (124)

ccc:

bu memleketın senın gıbı yıgıtlere ıhtıyacı var yasa varol

29
28
yanıtYanıtla
ülkücü:

ülküdasim bu adam artik bizden degil akpli yalaka olmustur.

yanıt1
yanıt0
sedat:

Memleketin vergisini veren adam gibi adama ihtiyacı var soytarıya değil

yanıt3
yanıt0
Adil Barış Mobil-IOS:

Yalan atma Peker YouTube ta onlarca kokain çekerken videoların var. Ama sen simdi AKP oldun ya tayip baban toplatir onları. Bu lazlar kadar yanar-döner milet yok abi

24
12
yanıtYanıtla
adil olmayan barış:

önce senin cehaletini giderelim. karadenizliler laz değildir. lazlar, rizenin pazar, ardeşen, fındıklı ve artvinin borçka, hopa, arhavi ilçelerinde ve bağlı köylerinde yaşarlar. buralardakilerin bile hepsi laz değildir. millete yanar döner demeden önce oku araştır biraz. cahil cahil konuşma tamam mı? şimdi gidebilirsin. .

yanıt8
yanıt3
ZONGULDAKLI:

ULAN MAFYA TABIKI :ÖLDÜR KES HARAC YE HARAM YE SONRADA GEL INSANIM DE DÜNYANIN NERESINDE VAR BÖYLE REZILLIK. IT

24
10
yanıtYanıtla
koca yusuf Mobil-ANDROID:

davadan döndün sen sedat yaziklar olsun sana ve sana olan sevgime saygima

13
20
yanıtYanıtla
sedat:

Neyin kafasını yaşıyosunuz yiğenlerim, komedi yapıyor çocuklar ya. Siz kimsiniz ne davası devlet var devlet yirim sizin davanızı

yanıt0
yanıt1
kaya:

Ülkücü ayağına yatıp çek senet imzalat tefecilik yap gayri meşru kovala onu bunu tehditle para al yanında itleri besle adam vurmalarını onlar yapsın, parasını alamayanlara aracı kurum ol tehditle insanları kopar alacağı parayı yüzdeli anlaş. Gazi Osmanpaşa da torbacıbaşlarıyla uyuşturucu ticareti yap. Derin yapılanların gizli kim vurduya gitti faili meşhul cinayetler işle. Şimdide ben masumum de tabi böyle adamları bu öt halk sever. sen millet veklilide olursun başbakanda.

29
2
yanıtYanıtla
kaya:

2 tane yorumumu beğenmeyen, kırmızıya basan öt çıktı ortaya.

yanıt2
yanıt0
Tüm 124 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title